Да направим пътната безопасност приоритет – Кампания на ФИА и СБА

Всеки ден близо 3500 души умират на пътя. Младите хора са най-засегнати, като пътнотранспортните произшествия са първата причина за смъртта на младежи между 15 и 29 години.

Поради тази причина Международната автомобилна федерация (ФИА) заедно със Съюза на българските автомобилисти (СБА) и други 245 автомобилни клубове по света стартира кампания, чиято цел е да поставим пътната безопасност като приоритет.

Всички ние бихме допринесли заедно да направим пътищата по-безопасни. Кампанията носи името #3500LIVES (#3500ЖИВОТА) и определя 10 правила, които могат да помогнат, за да спасим нашия живот и живота на другите около нас. Освен това ФИА стартира онлайн петиция за международна пътна безопасност, чрез която иска да се обърне към всички правителства с цел изготвяне на ефективно законодателство и приоритизиране на пътната безопасност. Повече информация: www.fia.com/3500lives

Надяваме се, че ще се присъедините към нас в тази важна битка. Нека направим едно минимално усилие като подпишем манифеста на ФИА тук.

"Да направим пътната безопасност приоритет - Кампания на ФИА и СБА", 5 out of 5 based on 3 ratings.
(Visited 550 times, 1 visits today)