Затварят пътя за Летище София и ремонтират булевард „Дондуков“

Зам.-кметът по транспорта Евгени Крусев съобщи, че от следващата седмица бул. „Брюксел” се затваря за движение до есента заради строителството на естакадата към Терминал 2 на Летище София. Въпреки че ще бъде изградено локално платно, от общината очакват затруднения при трафика и съветват гражданите да използват метрото или стария път до аерогарата.

„На 18 април предстои да бъде затворен бул. „Брюксел“. Това е затваряне във връзка със строителството на естакадата към Терминал 2, която се изгражда от Министерство на транспорта и реално е необходимо да бъдат затворени централните платна на бул. „Брюксел“, като ще бъде осигурено преминаване през временно изградено локално платно от западната страна на пътя. Апелираме към хората, които имат път в района на аерогарата, да използват или метрото, или автобус 84, който също прави добри връзки в района. Другият вариант е старият път за летището, който е по бул. „Христофор Колумб“, обясни Крусев.

Той посочи още, че ще има изцяло нов път към летището.

„По проект директното трасе на бул. „Брюксел“, идвайки от естакадата, продължава директно към Терминал 2, а за Терминал 1 ще се слиза по локално платно на долно ниво“, каза още Крусев.

Ремонт на ВиК мрежата частично блокира движението по столичния булевард „Княз Александър Дондуков“.

До средата на април се забранява влизането на превозни средства по южното платно и една лента от северното платно в участъка от улица „Тракия“ до моста „Чавдар“.

Движението ще се осъществява в по една лента за всяка посока от северната страна на булеварда.

Временно се закриват и местата за почасово платено паркиране в района. Цялостната реконструкция на „Дондуков“ ще започне от 1 юни. Цялостният ремонт на булеварда ще започне от началото на юни, когато по всяка вероятност асфалтът ще замени паветата по „Дондуков.

източник: dariknews.bg