Шефът на ФИА Жан Тод: СБА, вие сте удивителни!

„СБА успешно развива дейност вече 60 години. Те са удивителни!” Това заяви президентът на Международната автомобилна федерация (ФИА) Жан Тод, който бе специален гост на тържеството за юбилея на Съюза на българските автомобилисти (СБА).

Десетки официални гости, сред които зам. министри, депутати, шефове от МВР, общественици и експерти по пътна безопасност, бизнесмени, спортисти и хора от шоубизнеса уважиха на 6 юли стилното парти в Централния военен клуб в София. Пред тях магнетичният бивш автомобилен шампион, Директор на спорта в групата „Ферари-Мазерати” и наставник на седемкратния световен шампион Михаел Шумахер не спести суперлативите си за ролята на СБА за пътната безопасност, за опазването на околната среда, както и образцовото му отношение към автомобилистите не само в България, но и извън нея.

В изпълнената до краен предел зала французинът сподели колко дълбоко бил впечатлен, когато след пристигането му в София забелязал десетки постери с двукратния световен шампион от Формула 1 Фернандо Алонсо. Той е лице на кампанията на ФИА и СБА „Да спасим 3500 човешки живота”.

„Това означава, че вие приемате нашата кауза”, отбеляза още Жан Тод.

Той нарече председателя на СБА инж. Емил Панчев свой приятел и му благодари за усилията, които полага като лидер на организацията да развива различни дейности и инициативи, свързани с водачите и тяхната безопасност.

Пред многобройните гости домакинът на събитието инж. Панчев направи кратка ретроспекция за историята на СБА и благодари на всички служители и дейци, които с работата си са допринесли за утвърждавенето на организацията не само у нас, но и зад граница.

Сред емоционалните моменти на тържеството бе прожекция за историята на Съюза на българските автомобилисти.

Водещата Станислава Ганчева прочете поздравителни адреси от президента Румен Радев и премиера Бойко Борисов.

Всички гости получиха подарък бутилка червено вино с послание „Не карай пил” и юбилеен брой на печатното издание на СБА в. „Авто Мото Свят”.

1499357869_5_559x-

По-рано през деня Жан Тод бе удостоен с титлата Доктор хонорис кауза на Национална спортна академия „Васил Левски“. Символите на почетното звание връчи ректорът проф. Пенчо Гешев. Г-н Тод пристигна у нас по покана на СБА и неговия 60-годишен юбилей. Събитието съвпадна и с още два юбилея – 60 години сектор „Авто-Мото“ в НСА и 75 години от създаването на спортната академия. Тод даде специален брифинг за българските медии и проведе срещи с вицепремиера Томислав Дончев, председателя на Народното събрание Димитър Главчев, министъра на спорта Красен Кралев и други.

"Шефът на ФИА Жан Тод: СБА, вие сте удивителни!", 5 out of 5 based on 5 ratings.