Какво трябва да знаем за пътната обстановка – 28.11.2017

Температурите днес ще бъдат в интервала от -7 до +8 градуса, като над цялата страна ще бъде облачно. Снеговалежите продължават в областите Благоевград, В. Търново, Видин, Враца, Кюстендил, Плевен, Разград, Русе, София, Търговище, Шумен, както и в проход Ришки /обл. Бургас/, районите на Тетевен и Троян /обл. Ловеч/, Сестримо и Костандово /обл. Пазарджик/, на места в обл. Перник и по високите части в областите Монтана, Смолян и Ст. Загора.

В областите Бургас, Варна, Видин, Добрич, Монтана, Силистра, Ст. Загора и Шумен и в районите на Леденика /обл. Враца/, Каратепе /обл. Пазарджик/ и Исперих /обл. Разград/ се очакват дъждове.

В голяма част от страната пътните настилки са заскрежени, заледени или мокри.

По данни на АПИ към 8:00 часа няма затворени пътища и ограничения по първокласната пътна мрежа в страната.

Към 9:00 часа движението по пътя София- Перник при разклона за Владая е ограничено в едната лента, поради аварирал автомобил. Движението се осъществява двупосочно в една летна и се регулира от пътна полиция.

Като критични точки се определят пътят Батак-Доспат, Белово-Юндола и Велинград-Сърница. При Рожен и Пампорово е необходимо водачите да използват и вериги.

Магистралите

АМ Тракия: Движете се с повишено внимание при Мухово в посока Бургас поради ремонтни дейности в аварийната лента. В участъка Карнобат-Ветрен се извършва почистване на окопи и водостоци. Следете пътните знаци за стеснения и регулиране на движението.

АМ Хемус: При виадукта над с. Потоп посока Варна се извършват ремонтни дейности. Участъка Девня – Повеляново се осъществява двупосочно в едно платно в посока Варна, поради ремонтни дейности.

Проходите

Върбишки и Златишки остават затворени за всички МПС.

Рожен е забранен за движение на товарни автомобили с ремаркета и полуремаркета. През Превала всички МПС трябва да се движат задължително с вериги. Пампорово е забранен за МПС над 3,5 т, като веригите са задължителни. Троянски е забранен за МПС над 12 т, Вратник е забранен за МПС над 10 т, Дюлински е забранен за МПС над 3,5 т, Петрохан е забранен за МПС н ад 12 т, Твърджишки е забранен за МПС над 10 т. По Шипка е забранено движението на МПС над 12 т.

Без ограничения е движението по Айтоски, Котленски, Обзорски, Печинско, Предел, Републиката и Ришки.

"Какво трябва да знаем за пътната обстановка - 28.11.2017", 5 out of 5 based on 2 ratings.
(Visited 166 times, 1 visits today)