КАТ с масирани проверки за висока скорост и „Гражданска отговорност“

От 21 до 27 август 2017 г. на територията на България и всички останали държави-членки на ЕС ще бъде извършен засилен контрол по спазване на разрешената максимална скорост за движение. Специализираната акция е по инициатива на TISPOL – европейската мрежа на службите на пътна полиция.

По време на проверките у нас, освен за превишаване на разрешената скорост за движение, ще се извършват проверки за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилистите.
Нарушенията, свързани с превишаване на разрешената скорост за движение, са често срещано явление във всички европейски държави и са признати като най-сериозната причина за причиняването на тежки пътно-транспортни произшествия и смърт по пътищата в Европа, отчитат от европейската мрежа.
Превишената и несъобразена скорост продължава да е с най-голям дял за катастрофите по вина на водачите. По този показател данните за България са над средното ниво в сравнение с държавите-членки на Европейския съюз. Именно затова осъществяването на засилен контрол по спазване на скоростните режими е от изключително значение за подобряването на пътната обстановка и намаляване на жертвите по пътищата.

"КАТ с масирани проверки за висока скорост и "Гражданска отговорност"", 5 out of 5 based on 1 ratings.
(Visited 327 times, 1 visits today)