Намали скоростта – спаси живот!

За поредна година СБА подкрепя Европейската седмица на мобилността и Европейския ден без загинали на пътя (EDWARD).

На 17.09.2018 г. (понеделник) Съюзът на българските автомобилисти започва кампания под мотото “Намали скоростта – спаси живот” заедно с ФИА Регион 1 (Европа, Близък изток и Африка). За целта е разработена онлайн игра, чрез която всеки посетил сайта на СБА – http://www.sba.bg/slowingdownsaveslives/ може да провери спирачния път на автомобила при определена скорост. Лица на кампанията са Олимпийския и Световен шампион по бягане – Йохан Блейк със съвета “Спазвай ограничението на скоростта”, както и актьорът и автомобилен състезател – Патрик Демпси, който ни призовава да намалим скоростта за децата.

 

“Намали скоростта – спаси живот” е част от продължаващата Глобална кампания на ФИА – #3500 ЖИВОТА, в която като посланици на Златните правила на ФИА за пътна безопасност, участват известни личности, като Рафаел Надал, Фарел Уилямс, Антоан Гризман, Майкъл Фасбендър и други.

            На 19.09.2018 г. (сряда) на пл. “Лъвов мост” ще се проведе мероприятие по пътна безопасност с Националното движение по Приложно колоездене на СБА “Младежта за безопасност на движението”. Участващите в мероприятието деца ще решават листовки по правилата за движение по пътищата, като ще има практическа част с каране на велосипеди в симулирани пътни условия.

Дебют ще направи и най – новото мобилно приложение за деца на СБА – „Вело шампион“. Достъпно за сваляне на мобилни устройства с операционни системи Android и iOS. Приложението осигурява възможността децата да научат правилата за движение по пътищата, под формата на игра с въпроси и нива на трудност.

Може да свалите приложението „Вело шампион“ от Google Play и Apple App Store напълно безплатно!

                

 

Намалете скоростта!

Шофирайте с повишено внимание около училища и детски градини!

За децата светът е една голяма площадка за игра, а за нас възрастните остава да сме техните пазители …

(Visited 300 times, 1 visits today)