Проверете безплатно техническото състояние на автомобила си от 1 до 11 ноември – Акция Зима 2017

На 30 октомври 2017 г., в 10:30 ч. ще се проведе пресконференция за началото на тазгодишната Акция „Зима 2017“. На нея ще присъстват началникът на отдел „Пътна полиция“ при Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски, председателят на Съюза на българските автомобилисти (СБА) инж. Емил Панчев, секретарят на Държавно-обществената комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата Алекси Кесяков, представители на Българския Червен кръст, застрахователи и вносители на автомобили и авточасти.

Началото на Акция „Зима 2017“ ще бъде дадено в централата на СБА в София (площад „Позитано“ №3). Акцията ще започне реално на 1 ноември 2017. От тази дата ще бъдат засилени и проверките от екипите на „Пътна полиция“ на територията на цялата страна. Униформените ще следят доколко автомобилите са подготвени за управление при зимни условия. Ще се проверяват изправността на фаровете, чистачките, устройствата за почистване на стъкла, гумите и др., като при констатирани нарушения контролните органи ще налагат санкции. Важно е водачите да се дооборудват и с резервна гума, антифриз, незамръзваща течност за почистване на стъклата, лопатка и др.

Чисто превантивно, в първите 10 дни от кампанията (01-11 ноември) всички автомобилисти ще могат да проверят напълно безплатно готовността на своя автомобил за зимния период във всеки пункт на СБА в страната, както и в сервизите на Мото-Пфое. По системата „Отворени врати“ в рамките на обявеното работно време ще се предоставя безплатна проверка на фаровете и състоянието на гумите на автомобила. Шофьорите ще може да получат и консултации за чистачки, зимни течности и др.

(Visited 429 times, 1 visits today)