СБА издига Жан Тод за втори мандат начело на FIA

СБА ще бъде един от петте автомобилни клуба по света, издигнали кандидатурата на Жан Тод за втори мандат начело на FIA

Съюзът на българските автомобилисти (СБА) е получил покана от президента на Международната автомобилна федерация FIA да бъде един от петте клуба в света, които ще издигнат кандидатурата му за втори мандат начело на престижната организация. Това съобщи след среща с Жан Тод по време на Международния съвет на FIA по мобилност и туризъм в Токио председателят на българския клуб инж. Емил Панчев.

„Това е чест, която се оказва на СБА за първи път в 60-годишната ни история. С радост ще застанем зад Жан Тод и кампанията му за втори мандат като президент на FIA“, коментира още инж. Панчев.

По време на съвещанието в Токио СБА ще участва още в дискусии, свързани с безопасността на пътя, кампанията „3500 живота“, ползите за шофьорите от членуването в автомобилни клубове, както и за иновациите в автомобилния свят.

Успоредно с това на 27 септември СБА дава старт и на кампанията #ПаркирайТелефона в България. Инициативата на FIA ще се проведе в още над 100 държави с насоченост към всички участници в движението – шофьори, пешеходци и велосипедисти. Основната тема на кампанията са рисковете, които използването на мобилни телефони в движение крият – разсеяност и намалена способност за реакции.

В България кампанията ще се проведе в над 30 училища и детски градини, където експерти по пътна безопасност и представители на СБА чрез игри и открити уроци ще дават ценни съвети за безопасно пресичане и возене в автомобил.

"СБА издига Жан Тод за втори мандат начело на FIA", 5 out of 5 based on 2 ratings.
(Visited 66 times, 1 visits today)