СБА навършва 61 години днес

Днес Съюзът на българските автомобилисти (СБА) празнува своя 61-ви рожден ден.

На 3 юли 1957 г. в хотел Балкан е учреден Български автомобилен и туринг клуб (БАТК), който остава приемник на всички предишни формирования, обслужвали нуждите и интересите на автомобилистите в България в предвоенния период. Веднага след своето учредяване клубът става член на Международната автомобилна федерация FIA, Международния алианс по туризъм (AIT) и Международната автомобилна организация по къмпинг и караванинг (FICC). През 1972г. на своя национална конференция БАТК взима решение за преименуването си в Съюз на българските автомобилисти. СБА е официален член на Европейската организация за пътна помощ (ARC Europe) от края на 90-те години.

Сега структурата на СБА включва също търговското дружество СУАБ-СБА ЕООД, 40 клона, 150 автомобилни клубове, както и 60 пункта за годишни технически прегледи и 160 камиона за пътна помощ, с които обслужва стотици български и чуждестранни шофьори ежегодно в цялата страна.

Основен ангажимент на СБА към обществото и през 2018г. продължава да бъде пътната безопасност, като само през тази година бяха проведени най-мащабната кампания за млади шофьори „Най-добър млад шофьор на България“, както и поредицата събития „Дни на безплатни услуги в СБА“.

Наша водеща цел е навременното и професионално обслужване на членовете, абонатите и всички клиенти на СБА, както и допълнително подобряване и разширяване на нашите услуги. Благодарим Ви за доверието!

"СБА навършва 61 години днес", 5 out of 5 based on 4 ratings.
(Visited 118 times, 1 visits today)