СБА сред организаторите на турнира „Пътен полицай на годината”

снимка: dariknews.bg

Най-подготвените пътни полицаи са от Смолян – областта с най-малко катастрофи и жертви в България.

Това показаха резултатите от приключилия в Стара Загора XXV юбилеен конкурс „Пътен полицай на годината“. Традиционно сред организаторите на състезанието е и Съюзът на българските автомобилисти, който бе представен от генералния секретар Стоян Сентов.

В генералното индивидуално класиране призът извоюва Райчо Сивенов от ОДМВР-Смолян, който показа по-добри резултати от останалите 61 участници. Сивенов работи в системата на МВР от 18 години и участва в състезанието  за 7-ми път. Служител е на Пътна полиция-Смолян, като работи в Чепеларе.

След него съответно на второ и трето място останаха Лъчезар Близнаков от СДВР и Васил Бакалски от ОДМВР-Смолян.

В отборното класиране спечели отборът на смолянската областната полицейска дирекция в състав Васил Бакалски и Райчо Сивенов. Второто място бе за Момчил Григоров и Илиян Генков от ОДМВР-Габрово, а третото за Мартин Кондов и Тодор Грозев от ОДМВР-Добрич.

В надпреварата участваха 62 младши автоконтрольори, сред които четири жени, от всички областни дирекции на МВР. Състезанието протече през няколко етапа: теоретичен изпит по специализирана подготовка върху нормативните актове, свързани с работата им; теория и практика по оказване долекарска помощ на пострадали при пътнотранспортни произшествия; демонстрация по майсторско управление на мотоциклет и автомобил; стрелби с късоцевно оръжие.

Пътните полицаи показаха умения и знания пред десетки гости, сред които областният управител Гергана Микова, зам.-генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодоровска, генералният секретар на СБА Стоян Сентов и началникът на отдел „Пътна полиция“ при ГДНП комисар Бойко Рановски, директорът на ОДМВР-Стара Загора ст. комисар Георги Хаджиев, ген. Румен Миланов, бивш началник Пътна полиция. Сред гостите бяха и представители на румънската, гръцката и холандската пътни полиции.

автор: Ваня Георгиева

"СБА сред организаторите на турнира „Пътен полицай на годината”", 5 out of 5 based on 1 ratings.
(Visited 61 times, 1 visits today)