Пътна обстановка

Какво е състоянието на пътя? Кой маршрут да изберете? Има ли задръствания? Научете нужната информация в коментарите по-долу. СБА Ви пожелава безаварийно пътуване!

Информация от последните часове:

Юндола-Белово

По пътя Юндола-Голямо Белово е ограничено движението за всички товарни автомобили над 12 т. в срок до 31.03.2017 г.

[collapse]
тунел „Ечемишка“

Започва ремонтът на тръбата за Варна на тунел „Ечемишка“ на автомагистрала „Хемус“. До приключване на строителните работи, което се очаква да бъде до края на декември, трафикът ще се осъществява двупосочно в тръбата за София. Ремонтните дейности включват възстановяване и усилване на тунелната облицовка, хидроизалация, обновяване на пътната настилка, на електрическата и вентилационната инсталация, системи за видеонаблюдение и пожароизвестяване и т. н. В момента на АМ „Хемус“ се ремонтира тунел „Витиня“, виадукт „Елешница“ и участъкът при 41-ви километър – между тунелите „Ечемишка“ и „Топли дол“. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи на тунел „Витиня“ от София за Ботевград е път I-1 – от 215-ти км до км 209 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. Този маршрут е с 2 километра по-дълъг и с около 7-10 минути по-бавен. Той обаче може да се окаже и по-бърз като се спестят престоя на опашката пред тунела и газовете вътре, ако го използват. Сравнение: – по АМ „Хемус“ са 22 километра, минават се за около 17 минути. Алтернативното трасе – 22 километра, за около 24 минути.

[collapse]

 

ОГРАНИЧЕНИЯ ЗА ТОВАРНИ АВТОМОБИЛИ:

Забранява се движението на моторни превозни средства, предназначени за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника, както следва:

В края на седмицата

В петък – от 17 ч. до 20 ч., и в неделя – от 14 ч. до 20 ч., до 15 септември се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 т. по следните участъци от републиканската пътна мрежа:

път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково-Своге-София;

път I-1 етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград – ГКПП „Кулата“;

път I-5 Русе-Велико Търново;

път I-9 Варна-Бургас;

път II-99 Бургас-Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

[collapse]
При официални празници

При официални празници в последния работен ден, между 16 ч. и 20 ч., и в последния почивен ден, между 14 ч. и 20 ч. считано до 01.01.2017 г., се ограничава движението на камионите над 12 т по:

Автомагистралите;

път I-1 с. Ребърково-Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково – Своге – София;

път I-1 етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград – ГКПП „Кулата“;

път I-4 п. в. „Коритна“ -Велико Търново-Шумен;

път I-5 Русе-Велико Търново;

път I-8 ГКПП „Калотина“-София;

път I-9 Варна-Бургас;

път II-18 Околовръстен път на град София;

път II-99 Бургас-Царево.

Забраната не важи за моторни превозни средства, които извършват превози на опасни товари (ADR), живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим.

[collapse]

 

Състояние на проходите в страната

Отворени проходи

– „Айтоски” – отворен за всички МПС;
– „Котленски” – отворен за всички МПС;
– „Обзорски” – отворен за всички МПС;
– „Печинско” – отворен за всички МПС;
– „Предела” – отворен за всички МПС;
– „Републиката” – отворен за всички МПС;
– „Ришки” – отворен за всички МПС;
– „Рожен” – отворен за всички МПС;
– „Пампорово” – забранено е движението на МПС над 3,5 т;
– „Дюлински” – забранено е движението на МПС над 3.5 т;
– „Троянски” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Твърдишки” – забранено е движението на МПС над 10 т.
– „Вратник” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Превала” – отворен за всички МПС;
– „Петрохан” – забранено е движението на МПС над 12 т.
– „Шипка” – отворен. Забранено е движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4. Срок до 31.03.2017 г.

[collapse]
Затворени проходи

-„Върбишки” – затворен за всички МПС;
– „Златишки” – затворен за всички МПС;

[collapse]

 

АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА МРЕЖАТА ОТ МАГИСТРАЛИ В СТРАНАТА

АМ „Тракия“:

Поради ремонт на надлез над АМ Тракия се ограничава движението в лявото платно при км 133 посока Бургас-София. Движението се пренасочва двупосочно в дясното платно посока София-Бургас.

Затворени за движение са пътните връзки на АМ ”Тракия”: Пловдив-София и София-Раковски. За направлението от Пловдив-София се препоръчва обход през Трилистник на км 137, под АМ Тракия и надясно за София. За направлението от София за Раковски се препоръчва обход през Трилистник на км 137, под АМ Тракия и направо, при Стряма надясно до Раковски. Срок до 08.12.2016 г.
област Бургас: от км 324 до км 359 – движение с повишено внимание, поради косене на тревни площи. Срок до 30.11.2016 г.; движение с повишено внимание при пътни връзки на надлез при с. Деветак при км 314, във връзка със зимно поддържане организация на АМ „Тракия“. Срок до 31.03.2017 г.; ограничава се движението по пътната връзка София – кв. „Ветрен“, гр. Бургас при пътен възел „Бургас-запад“ на АМ „Тракия“ и по аварийната лента на автомагистралата от 356-ти до 359-ти км. Срок до 12.12.2016 г.

Временната организация e поради ремонт на дилатационна фуга на съоръжението, преминаващо над аутобана, което е част от пътния възел на АМ „Тракия“ при вливането ѝ в първокласния път I-6 София-Бургас.

Обходен маршрут: за кв. „Ветрен“ е по път I-6 София-Бургас-пътен възел „Лукойл Нефтохим“-Свобода-Българово-път I-6-кв. „Ветрен“.

Движението по пътната връзка Ветрен-Бургас е еднопосочно в посока Бургас.

АМ „Хемус“:

област София: ограничава се движението на тежкотоварни автомобили над 10 т. в тръбата в посока София на тунел „Витиня“. Обходен маршрут за камионите над 10 т. в посока Варна-София е по първокласния път I-1 като отбиването на трафика е при 35-ти километър на автомагистрала „Хемус“. Включването в магистралата в посока София, пътувайки по път I-1 е при 29-ти километър. Срок до 31.03.2017 г.; ограничава се движението в дясната тръба на тунел „Витиня“ в посока Варна, поради ремонт. Движението на автомобили до 10 т се извършва двупосочно в лявата тръба в посока София. Алтернативният маршрут за пътуване по време на ремонтните работи от София за Ботевград е път I-1 от км 215 до км 209 и обратно. Връзката на АМ „Хемус“ с първокласния път за пътуващите към Ботевград е при пътния възел при 30-ти км на автомагистралата /Витинска река/, а за идващите от Ботевград при 36-ти километър на АМ „Хемус“. Срок до 31.03.2017 г.
на км 8 /п. в. Яна/ са отворени прозорци в мантинелата във връзка с въведена ВОД. Затворена за движение е част от изпреварващата лента на дясното платно /посока Варна/, като е сигнализирано с пътни знаци. Срок до 30.11.2016 г.; при км 25 /м. Боруна/ посока Варна, във връзка със свличане на земни маси от откосите на съществуващо свлачище е въведена ВОБД в аварийната пътна лента а движението се осъществява в активната и изпреварващата ленти. Срок до 30.11.2016 г; ограничено движение в дясно платно и дясна тръба на тунел „Ечемишка“ /посока Варна/, поради ремонтно възстановителни работи. Движението се извършва двупосочно в ляво платно /посока София/. Срок до 10.01.2017 г.

АМ „Струма“: Няма въведени ограничения и ремонти

АМ „Марица“: Няма въведени ограничения и ремонти

АМ „Черно море“: Няма въведени ограничения и ремонти

АМ „Люлин“:област София: ограничава се движението в дясната активна лента на лявата тръба посока София, поради превантивен ремонт в тунел 1 /Мало Бучино/ до 30.11.2016 г.

[collapse]
ОГРАНИЧЕНИЯ В ДВИЖЕНИЕТО НА МПС ПО ПЪРВОКЛАСНАТА ПЪТНА МРЕЖА:

– път I-1 /Е79/ Граница Румъния-Видин-Монтана-Враца-София-Благоевград-Кулата-граница Гърция:

Монтана: при км 121 се забранява влизането в с. Сумер на тежкотоварни превозни средства над 10 т. по Общински път „Пътна връзка за с. Сумер”. Движението на МПС при км 120 от Монтана посока Вършец се отклонява по път Сумер-Вършец. Срок до 18.11.2017 г.
област Враца: Монтана-Враца-Мездра – превантивен ремонт в чертите на гр. Враца в участъка от км 143 до км 147. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Срок до 31.12.2016 г.
област София: пътен възел Яна при км 237 – ограничена за движение е лентата в посока Яна-Г. Богров, поради ремонтни дейности. Срок до 30.11.2016 г.;
от км 276 /Александров мост/ до км 282 г-ца ОПУ Перник – забранено движението на товарни МПС над 15 т.
 област Благоевград: Долна Градешница-Струмяни от км 404 до км 405 – във връзка с изграден вход-изход от строителен обект АМ „Струма“ Лот 3.3 скоростта на движението на МПС се ограничава до 40 км/ч, съгласно поставените пътни знаци. Срок до 10.01.2017 г.; Долна Градешница-Струмяни от км 408 до км 409 – във връзка с изграден вход-изход от строителен обект АМ „Струма“, Лот 3.3 скоростта на движението на МПС се ограничава до 40 км/ч, съгласно поставените пътни знаци. Срок до 10.01.2017 г.; Струмяни-Сандански при км 412 – във връзка с изграден вход-изход от строителен обект АМ „Струма“ Лот 3.3 скоростта на движението на МПС се ограничава до 40 км/ч, съгласно поставените пътни знаци. Срок до 10.01.2017 г.

път І-3 Гара Бяла-Плевен-Луковит-Коритна-Ябланица-Ботевград:

област София:

Правец-с. Разлив-Трудовец-Ботевград – забранено движението на МПС над 12 т в участъка от км 193+345 /отклонение за п.в. „Правец”/ до км 204 /заустване в път І-1 Видин-Враца-Ботевград/.

Обходен маршрут: АМ „Хемус” /за п.в. „Правец”/-път ІІ-17/ (Мездра-Ботевград)-п.в. І-3-п.в. „Ботевград” на АМ „Хемус”/ и обратно
област Ловеч: Луковит-Ябланица от км 141 до км 158 – движение с повишено внимание, поради полагане на хоризонтална маркировка. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост. Срок до 30.11.2016 г.;

път I-5 Русе-В.Търново-Шипка-Стара Загора-Хасково-Кърджали-Маказа-граница Гърция:

област Кърджали: забранено е движението на МПС с тегло над 15 т в участъка Черноочене-Кърджали. Срок до 09.01.2017 г.; забранено е движението на МПС с тегло над 3.5 т в участъка Подкова-Маказа. Срок до 09.01.2017 г.

път І-7 Граница Румъния-Силистра-Дулово-Преслав-Върбишки проход-Петолъчката-Елхово-Лесово-граница Турция:
област Шумен: Шумен-Велики Преслав от км 115 до км 121 – движение в една лента, поради ремонтни дейности. Движението се регулира с пътни знаци и преносими светофарни уредби. Срок до 30.11.2016 г.
област Сливен: Мокрен-п.в. „Петолъчката“ от км 227 до км 232 във връзка с полагане на оптичен кабел, движението ще се извършва в едната лента. Срок до 30.11.2016 г.; с. Мокрен-п.в. „Петолъчката“ от км 228 до км 229 – реконструкция на мост над р. Мараш. Затваряне на дясна лента за движение /с. Мокрен-п. в.Петолъчката/ и прехвърляне на движението на МПС в лявата лента. Срок до 14.01.2017 г.

– път І-8 Граница Сърбия-Драгоман-София-Ихтиман-Пазарджик-Пловдив-Хасково-Капитан Андреево-граница Турция:

област София: Вакарел-Ихтиман от км 110 до км 118 – поради лошо състояние на пътната настилка /големи неравности/ е забранено движението на всички МПС. Има необходимата предупредителна сигнализация. Срок до 31.12.2016 г.
област Хасково: от км 370 до км 377 в участъка гр. Свиленград-Капитан Андреево – временно затворен за движение, поради пропадане на насип. Срок до 31.12.2016 г.

Обходен маршрут: гр. Свиленград-п.в. Свиленград-АМ Марица-п.в. Капитан Андреево-с. Капитан Андреево.

– път І-9 граница Румъния-Дуранкулак-Балчик-Варна-Бургас-Звездец-Малко Търново-граница Турция:

област Бургас: Сл. бряг-Бургас от км 222 до км 225 – ограничена скорост до приключване на обекта. Движението на МПС да се организира в двете ново-изградени платна, като скоростта на движение е намалена от 70 км/ч на 50 км/ч в участъците на съществуващите кръстовища. Срок до 30.06.2017 г.

[collapse]

Състояние на Републиканска пътна мрежа
(Подробна информация за избраната област излиза под картата след кликване)

 

 

Информация по данни на: Агенция „Пътна инфраструктура“, Информационна Агенция „Фокус“ и МВР

"Пътна обстановка", 5 out of 5 based on 22 ratings.
 • Nai loshi podarjani patishta (oficialno prez zimata)ne cistat i neopesachavat patishtata velingrad avramovi kolibi i belovo

 • таня

  Непочистен и неопесъчен път Асеновград-Чепеларе, много свлачища и непоставени обезопасителни мрежи почти никъде.Наложи се да спираме и местим големи паднали камъни по пътя, за да можем да продължим.Пътят е новоасфалтиран, но свлачищата са голям проблем!

 • Балери Бекярски

  до кога ще чакаме да отворите Тоян – Кърнаре бре април месец ще стане

  • СБА

   Трудно можем да отворим проход. Ние сме Съюз на българските автомобилисти, а не Агенция „Пътна инфраструктура“.

 • Илиян Илиев

  Добър ден,

  Мисля, че е добре да публикувате като информация състоянието на пътя Монтана-Видин през Ружинци. До колкото знам, заради сторежа на новото околовръстно, пътят е затворен. Все пак това е Е-79, международен път!

  • СБА

   Сърдечно благодарим за подадената от Вас информация.

   • Симеон

    Има ли друг алтернативен маршрут за пътуване между София и Видин, освен затворения Е-79? Може ли ремонтът на Е-79 да бъде заобиколен, понеже чух, че леки коли могат да минават и по стария/главния път. Пътят през Студено Буче и Д-р Йосифово не го препоръчвам и на най-големия си враг. Вариант ли е да се мине от Монтана през Лом и там покрай Дунава до Видин?

    • СБА

     Създадени са обходни маршрути:
     *гр.Видин-гр.Дунавци-с. Арчар-с.Тополовец-с.Дъбова махала-с.Славотин-с.Д-р Йосифово-с.Студено буче-гр.Монтана;
     *гр.Видин-гр.Дунавци-с.Арчар-с.Тополовец-с.Дондуково-с.Василовци-с.Расово-гр.Монтана;
     *гр.Видин-гр.Дунавци-с.Арчар-с.Добри дол-с.Сливата-с.Орсоя-гр.Лом-гр.Монтана;
     *гр.Видин-гр.Дунавци-гр.Димово-с.Ружинци-с.Дреновец-с.Тополовец-гр.Монтана;
     *гр.Белоградчик-с.Ружинци-с.Дреновец-с.Тополовец-гр.Монтана

 • Bukata

  1.04 е,прохода Троян-Кърнаре стои все още затворен!Ски пистата която минава през пътя да не е на някой политик .че още не разчиствате пътя? Великден ден наближава и хората смятат да патуват! Да вземем да поработими да го отворите а?

  • СБА

   Не можем да отворим или разчистим нито един проход. Ние сме Съюз на българските автомобилисти, а не Агенция „Пътна инфраструктура“.

 • Marin

  На Мурсалево движението е силно затруднено. Има голяма колона в посока Благоевград.

  • СБА

   Благодарим Ви за информацията.

 • Асен

  До кога трябва да се чака прохода ТРоян- Кърнаре да бъде отворен?? Знам, че от Вас нищо не зависи, но все пак се надявам някой да види това съобщение и да си размърда косматия г*з !!

 • bocko

  кога ще пуснат пъта монтана руженци

 • Александър Петров

  Здравейте! Весели празници! Налага се да пътувам и ме интересува прохода Троян-Кърнаре дали е отворен вече? Виждам, че по върховете все още има сняг, въпреки.че стана средата на април, но въпросът е дали най-после са разчистили пътя?

  • СБА

   Троянският проход e отворен за движение на леки автомобили от 14:00ч. на 11.04.2015г. Остава ограничението за преминаване на товарните МПС над 3.5 тона. Весели празници.

 • Сашо

  Здравейте, предстои ми пътуване от Плевен до Монтана. Случайно да имате информация за състоянието на път II-13 в участъка между Борован и Девене, понеже миналото лято беше в ремонт и състоянието му беше трагично.

 • Ицо

  Едната посока на АМ Марица е затворена, а тук дори не се споменава.

  • СБА

   Благодарим Ви за уточнението. Информацията е добавена.

 • Николай Иванов

  Знаете ли какво е състоянието на Троян-Кърнаре? Става ли за каране, пъутя чист ли е или е в пясък целия, има ли дупки или пропадяния на пътя?

  • СБА

   Здравейте, г-н Иванов.

   За съжаление, нямаме информация за моментното състояние на прохода Троян-Кърнаре. Бихте могли да получите по-конкретна информация от АПИ на телефон 0700 13020.

   Поздрави

 • Владимир

  Господа, има ли ограничения за товарни автомобили на подбалканския път тази неделя (24,05), извинявам се но се опитвам да помогна на баща ми, а не мога да се ориентирам, благодаря предварително!

  • СБА

   Моля, погледнете полето „Ограничения за товарни автомобили“, което се намира най-горе в пътната обстановка.

   Поздрави

 • Марина

  Здравейте,
  видях, че през един час ще се затваря за 1 час пътя между с. Ребърково и с. Новачене.

  Може ли да кажете дали има обходен маршрут, защото дори не мога да си и помисля какви задръствания ще стават.

  Благодаря Ви много

  • СБА

   Здравейте.

   Като алтернатива може да се използва второкласният път през Искърското дефиле. Имайте предвид обаче, че по него също има спиране на движението – от 08:00 до 12:00 часа, от 14:00 до 18:00 часа и от 20:00 до 06:00 часа. Ограниченията се налагат заради ремонтно-възстановителни работи на пътни тунели между с. Елисейна и с. Люти брод. Те ще продължат до 15 юни.

   Пътуващите към Монтана, Лом и Видин могат да ползват като алтернативен маршрут и прохода „Петрохан“.

   Поздрави

 • Гого

  Има ли нов път за Созопол, който не минава през Бургас и къде се намира отбивката?

  • СБА

   Здравейте,
   Нямаме информация за друг път към Созопол, освен този, който минава през гр. Бургас.

   Поздрави

  • Dido

   Има друг път за Созопол и той е през селата Камено и Братово. Избягва се преминаването през центъра на Бургас.

   • СБА

    Здравейте,

    Благодарим Ви за предложения алтернативен маршрут. Ще се радваме, ако имате възможност да ни уведомите какво е състоянието на пътя в този участък.

    Поздрави,
    СБА

    • Dido

     Според колеги, пътували наскоро оттам в по-голямата си част състоянието на пътя е много добро. Няма труднопроходими участъци. Времето и километрите за преминаване са почти същите, както през Бургас.
     Поздрави, Диян Димитров

 • Ицо

  Какво сте направили с бюлетина ?!? Така е много по-нечетливо. Преди структурирано беше много по-лесно да се ориентираш в само това, което те интересува!

  • СБА

   Здравейте,

   За съжаление, се налага да бъде въведена временна промяна в изгледа на раздела. На нас също не ни харесва този вариант, но към момента е наложително. Надяваме се на разбиране от Ваша страна и от страна на всички потребители, посещаващи страницата на СБА.

   Поздрави

 • Swot

  Здравейте, предстои ми пътуване до Бургас. Възможно ли е да се включа по АМ Тракия от пътя през Карлово и Граф Игнатиево, за да избегна участъците в ремонт?

  • СБА

   Здравейте,

   Възможно е да използвате този маршрут за избягване на участъците от АМ Тракия, които са в ремонт.

   Поздрави,
   СБА

 • Валя

  Здравейте, предстои ми пътуване Варна-София, но искам да мина и през Стара Загора. Бихте ли ми казали от къде е най-добре да мина (Варна-Бургас и после към Стара Загора или Варна и през някой проход към Стара Загора)?

  • СБА

   Здравейте,

   Пътят Варна – Бургас е в добро състояние, просто има повече завои и се образува задръстване в района на к.к. Слънчев бряг поради засиления поток от туристи. Другият вариант, който също е подходящ е Варна – Велико Търново – Габрово и след това през пр. Шипка до Стара Загора. Този вариант Ви се явява малко връщане, но избягвате забавянето при к.к. Слънчев бряг. Зависи от Вас, кой вариант ще изберете, защото и двата са подходящи.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Димитров

  Здравейте,
  Организацията на движението при ремонта на виадукта на магистрала „Хемус“ при с. Елешница е добре обмислена. Ограничителните пирамидки разделят платното за движение в съотношение 2:1 в полза на посоката на изкачване през по-голямата част от времето. Това предпазва от натрупване на колони след някой бавнодвижещ се ТИР. Съответно – промяната в неделя не допуска да се натрупа (или поне да се ограничи) колона от прибиращи се към София.
  Защо тази ТОЛКОВА ДОБРА И УСПЕШНА ПРАКТИКА не се прилага и за ремонта на участъка над Ботевград от тунел „Ечемишка“ до виадукт „Топли дол“, като се прави промяна за петък-събота? Въпреки, че там участъкът с ограничение е И ПО-СТРЪМЕН, и МНОГО ПО-ДЪЛЪГ?!?!
  Пътуващите сутрин за работа в София ще ви бъдем много благодарни, а ние не сме малко, повярвайте ми!

 • Филип

  Здравейте, предстои ни пътуване до Батак от Бургас. Въпросът ми е през къде би било най-удачно да минем. На картата видях, че имаме опция да отбием от магистралата, директно през Цалапица и Съединение, а другият вариант е през Пазарджик. Получих разнородна информация, относно състоянието на пътя през Цалапица и реших да се обърна към Вас За съвет. Благодаря предварително?

  • СБА

   Преди да успеем да дадем отговор на коментара, авторът се свърза с нас чрез онлайн чат платформата и получи отговор на своето запитване.

 • Росен

  Здравейте! За искърското дефиле все още ли има ограничение в часовете през, които е отворено за преминаване от леки автомобили?

  • СБА

   Здравейте.

   Няма ограничение за часови диапазон, в който МПС могат да преминават през Искърско дефиле.

   Поздрави,
   СБА

 • Мартин

  Имате ли инфо за маказа натоварен ли е много? Благодаря

  • СБА

   Здравейте,

   Движението през пункта е много натоварено.

   Препоръчваме Ви да използвате ГКПП Златоград – Термес.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Васко

  Здравейте,предстои ми пътуване за Сърбия,като по-удобен за мен е пътят през. Калотина,ако можете да ми дадете информация дали заради гастербайтерите има огромни задръствания,защото ако колоните са огромни,ще мина през Видин и Брегово(стига и там по този път да няма проблеми).Предварително ви благодаря за информацията и ви желая лек ден

  • СБА

   Здравейте,

   Движението на излизане от България през пункта е натоварено, но „километрични“ опашки от леки автомобили към момента няма.
   Средното време за преминаване е ~ 40 минути.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Александров

  Здравейте,

  предстои ми пътуване до Загреб в Неделя 23.08. и искам да попитам дали по това време има „километрични“ опашки от леки автомобили и „многочасов“ престой, заради гастербайтерите?

  Много Ви благодаря предварително за отговора.

  Поздрави и хубав ден.

  • СБА

   Уважаеми Господин Александров,

   По принцип в неделя, потокът от прибиращи се към Западна Европа гастарбайтери намалява, но не е на 100 % сигурно.
   За всеки случай може да се обадите на колегите от диспечерския ни център в неделя сутрин или просто няколко часа предварително, за да Ви предоставят информация за деня. Телефоните са 146 (от мобилен) и 02/ 91 146, 02/ 980 33 08.

   Поздрави,
   СБА

   • Александров

    Много благодаря!

    А ако има все пак колона, за колко време обикновенно минава?

    Поздрави

 • Георгиев

  Здравейте,
  това ограничение от 40 км/ч (път ІІ-16/Ребърково- Елисейна-Своге- Нови Искър/ е в реконструкция/ЛОТ 17/и е въведена ВОБД. Скоростта на движение на МПС е ограничена на 40км/ч.) за коя отсечка от трасето е валидна???

  • СБА

   Здравейте,

   Ограничението важи за района на реконструкцията, която за съжаление не е посочена с точност.

   Поздрави,
   СБА

 • Милен

  Здравейте,предстои ми пътуване от Бургас до Велинград. Освен през Пазарджик,разбрах за друг път през Церово след отбиване от АМ Тракия /около 70 км/.Удачен ли е този маршрут? Благодаря Ви.

  • СБА

   Здравейте,

   По – добре използвайте пътят през Пазарджик – Звъничево – Варвара – Велинград. Отсечката от Варвара до Велинград е изцяло рехабилитирана и е с хубава настилка.

   Поздрави,
   СБА

 • Георги Илиев

  Здравейте в събота (29.08) пътувам за Гърция , Моля кажете как стоят в момента нещата с Маказа. Продължават ли задръстванията и по колко горе долу се чака.

  • СБА

   Здравейте,

   Задръствания на ГКПП Маказа се образуват още в петък и продължават през почивните дни. Чакането на моменти може да бъде часове. Препоръчваме Ви да използвате друг ГКПП с Гърция. Най – близък е Златоград – Термес.

   Поздрави,
   СБА

 • Христо

  Добър ден. Предстои ми пътуане до Унгария днес и искам да ми кажете дали има километрични опашки на Сърбо-Унгарската граница. Благодаря предварително

  • СБА

   Здравейте,

   Опашки на ГКПП Калотина се образуват главно от петък до неделя. Очаква се струпванията на пункта да намалеят след 1 септември.

   Поздрави,
   СБА

 • Милен

  Благодаря Ви!

 • Марта

  Здравейте, искам да попитам имате ли информация има ли задръствания на ГКПП Стрезимировци? Идеята е да пропуснем Калотина в петък 28.08.2015

  • СБА

   Здравейте,

   Към момента няма информация за струпване на автомобили на ГКПП Стрезимировци.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Georgi Vladimirov

  Здравейте предстои ми пътуване Албена/ Варна/ до Шумен. Какъв маршрут бихте ми препоръчали!

  • СБА

   Здравейте,

   Най – бързият и удобен маршрут е к.к. Албена – Варна – Шумен по АМ Хемус.

   Поздрави,
   СБА

 • Dido

  Здравейте, информацията на вашия сайт е изключително полезна за огромния брой шофьори. Препоръчвам при възможност в горния бюлетин през летните месеци и всички празници да се включи ежедневна информация за натоварването през всички ГКПП, както и да се коригира подвеждащата в момента информация на ред 2 „Пътните настилки в страната са предимно мокри „, която едва ли е вярна към момента и може би е останала от предните дни. Поздрави!

 • Васил

  Здравейте,супер сте. Искам да ви попитам според вас за Сърбия през Калотина кога е по-удачно според вас да се мине-днес вечерта към 20:00ч или утре рано сутрин към 8 ,питам заради последната вълна от гастербайери. Ще ви послушам и ви благодаря за инфото,наистина сте супер

  • СБА

   Здравейте,

   Според нас и двата варианта няма да се различават много. Смятаме така, тъй като в момента пътуват последните „гастарбайтери“ с деца и то бързайки. Това е така, защото децата им започват училище на 1 септември. Ако имате възможност минете през ГКПП Стрезимировци.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Rumen

  kak e obstanovkata na ГКПП Kalotina

  • СБА

   Здравейте,

   Обстановката на ГКПП Калотина се очаква да бъде натоварена поне до 30.08.2015 г.

   Поздрави,
   СБА

 • Павел

  Моля, посочете тел. за информация за трафика на ГКПП Маказа.

  • СБА

   Здравейте,

   За съжаление не разполагаме с такъв телефон. Информацията, с която разполагаме черпим от колегите ни в дадения регион, МВР и Агенция „Пътна инфраструктура“.

   Поздрави,
   СБА

 • Станислав Боянов

  Здравейте, на 04.09.2015г. /петък/ ми предстой пътуване от Шумен през Маказа за Гърция. Бихте ли могли да ми предоставите информация за натовареността на ГКПП Маказа в началото на м.септември или ако някой колега е пътувал тези дни, моля да сподели.

  • СБА

   Здравейте,

   Все още в дните петък – неделя е възможно образуването на опашка на ГКПП Маказа, тъй като много летовници от България и Румъния предпочитат да „отдъхнат“ в Гърция именно този месец. Ако имате възможност и желание (не Ви се чака, ако има опашка) може да използвате ГКПП Златоград – Термес.

   Поздрави,
   СБА

 • Мария

  Здравейте,
  Бихте ли ми казали каква е натовареността на ГКПП Кулата и ГКПП Илинден в посока от Гръция към България в следобедните часове в събота. Колко време се чака?

  • СБА

   Здравейте,

   Към момента няма информация за струпвания на автомобили на двата пункта. Ако все пак има такива, то те най – вероятно ще бъдат в петък и неделя. Но тъй като сезонът е почти към края си, вероятността не е голяма.
   Имайте предвид, че движението е интензивно на двата пункта и особено на ГКПП Кулата по време на националните ни празници, особено когато се обединят няколко почивни дни наведнъж.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • ИЛИЯ КОЧЕВ

  Здравейте,интересувам се от обстановката на Калотина ,защото ми предстои пътуване до Великобритания утре сутрин.И също ако имате информация за Сръбско -Унгарската граница при Хоргош- Рошке.Благодаря предварително!!!

  • СБА

   Здравейте,

   Към момента няма информация за струпвания и опашки от автомобили на ГКПП Калотина. За Унгария и Сърбия нямаме възможност да Ви предоставим навременна информация.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Лидия Тенева

  В какво състояние е пътя Сливен – Карлово?

  • СБА

   Здравейте,

   Подбалканският път е в добро състояние. Голяма част от него беше ремонтирана в последните години.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Росица Иванова

  Може ли да ми дадете информация за ГКПП Маказа натоварен ли е в момента много (посока България) ? Благодаря

  • СБА

   Здравейте,

   Към момента няма информация движението през ГКПП Маказа да се натоварено.

   Поздрави и лек път,
   СБА

   • Росица Иванова

    Благодаря Ви за информацията. Приятен ден!

 • Йордан

  Здравейте,

  Има ли въведени ограничения за леки автомобили по пътя Ботевград – Монтана? Чух, че пътят се отклонява през Своге, поради пропадане. Вярно ли е това? Ако е така, маршрута през Петрохан по-удобен ли е за днес? Благодаря.

  • СБА

   Здравейте,

   Няма информация пътят между Монтана и Ботевград да е затворен. Участъкът, който е в ремонт е Мездра-Ребърково-Елисейна, като НЕ е затворен, а трябва да се шофира с повишено внимание!
   Ако все пак желаете, може да ползвате някои от следните обходни маршрути:

   Своге-Бучин проход-Враца-Мездра;
   Мездра-Враца-Миланово-Гара Лакатник;
   Люти брод-Челопек-Враца-Гара Лакатник;
   Ребърково-Люти дол-Ботевград-София – само за леки МПС.

   Поздрави и лек път,

   СБА

 • Юлия Богоева

  Може ли да се пътува по първокласен път Е-79 от Монтана-Ружинци ?

  • СБА

   Здравейте,

   За този участък няма ограничения за преминаващите моторни превозни средства.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Здравейте,
  Имаме резервации за почивка в Унгария. В медиите се върти, че пътя за там, през Сърбия е затворен. Има ли алтернативен маршрут за Будапеща?

  • СБА

   Здравейте,

   В действителност границата между Сърбия и Унгария е възможно да бъде затворена на моменти в следващите дни поради имигрантския наплив. Препоръчваме Ви да използвате маршрут през Румъния, тъй като на граничните пунктове между Румъния и Унгария няма проблеми с преминаване на нелегални имигранти. Отделно по магистралата от границата със Сърбия до Будапеща и посока към Австрия, често на платното за движение се движат тълпи от имигранти и магистралата се затваря.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Марияна Вълчева

  Предстои ми пътуване доСловения и Хърватска 17-22.09.2015. Има ли хаос по границите и пътува ли се спокойно през Сърбия?

  • СБА

   Здравейте,

   Проблеми – напълно затваряне на границата има между Сърбия и Унгария.
   Все пак при пътуването си през Сърбия бъдете бдителни, особено шофирайки по магистралата и главни пътища, тъй като е възможно да има излезли на платното групи от нелегални имигранти, което създава опасност от произшествия.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Динко

  Здравейте, как е прохода Троян – Кърняре отворен ли е и как е настилката?

  • СБА

   Здравейте,

   Проходът е отворен и настилката е в добро състояние.

   Поздрави и лек път,

   СБА

 • Нина Недева

  Здравейте!
  Предстои ми пътуване до Гърция на 18.09.2015 г. (петък) за предстоящите почивни дни и ме интересува дали се очаква ГКПП Маказа да бъде много натоварен?
  Предварително благодаря за информацията!
  Приятен ден!

  • СБА

   Здравейте,

   За съжаление не можем да предвидим, какво ще бъде положението на граничния пункт предварително. Възможно е да бъде натоварен, но по – малко в сравнение с активния летен сезон. Ако не желаете да рискувате, може да използвате ГКПП Златоград.

   Поздрави и лек път,

   СБА

 • Асенов

  Здравейте,интересува ме актуалната пътна обстановка на ГКПП Калотина за 16.09.2015

  • СБА

   Здравейте,

   Към момента няма информация за струпвания на автомобили и опашки на пункта.

   Поздрави,
   СБА

 • Виктор

  Здравейте,
  Затворен път с.Светослав-с.Пчелари не е обозначен по никакъв начин откъм Светослав и Пътников, т.е. пътувайки откъм Кърджали или Хасково за с. Студен Кладенец за прекъсването на пътя се разбира едва спирайки пред насипа на пътя малко преди с. Пчелари… Информацията е от уикенда, лично видях насипа, но не и предупреждение:)

  • СБА

   Здравейте,

   Благодарим Ви за информацията. В действителност този участък липсва от информационните бюлетини.

   Поздрави,
   СБА

 • Красимира

  Здравейте ,какво е състоянието на Петрохански проход -предстои ми пътуване към Видин по празниците или по добре през Враца.

  • СБА

   Здравейте,

   Състоянието на настилката през прохода е добро. Все пак, ако не искате да шофирате през планински път със завои, може да минете през Враца, но ще бъде заобиколно.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Камен

  Здрвейте,

  Предстой ни пътуване до Гърция на 21.09 каква е обстановката на ГКПП Маказа има ли струпвания на коли и има ли проблеми със струпвания на емигранти в Гърция.

  • СБА

   Здравейте,

   Възможно е да има струпвания на автомобили, но не можем да кажем със сигурност за дни напред във времето. Сигурно е обаче, че на 22.09.2015 г. струпвания ще има, тъй като тогава българските туристи отишли в Гърция за почивните дни, ще започнат да се връщат.
   Относно нелегалните имигранти, към момента обстановката на границата между Турция и Гърция е нормална.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Георги

  Здравейте,пътувам за Австрия. Какво е положението на Сръбско-Унгарската граница? Имате ли актуална информация?!

  • СБА

   Здравейте,

   Към момента няма информация за проблеми на границата между Сърбия и Унгария, но ние все пак съветваме българските автомобилисти (ако имат възможност) да преминават през Румъния – Унгария – Австрия. Правим това, тъй като няма гаранция, че във всеки един момент, границата няма да бъде затворена.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 • Маргарита

  Здравейте, въстановено ли е движението мо АМ Хемус и каква е обстановката?

  • СБА

   Здравейте.

   Към момента все още не е. Използвайте обходен маршрут.

   Поздрави

 • Gunel Djekitoo

  iskam da putuvam ot dobric za dimitrov grad molya vi nyakoi da mi kaje otvoren li e pitya

  • Gunel Djekitoo

   molq vi pisetemi

  • СБА

   Да, пътят е отворен.

   • Gunel Djekitoo

    mersi

 • dimid

  Имам въпрос към органите по регулиране на движението.
  Вчера пътувах от София за Правец към 18 ч. Защо беше нужно да бъдем отклонявани от магистралата по стария път още от Богров, вместо от Жерково и по този начин да пропътуваме кошмарния участък Елешница-Потоп-Жерково, където няма дупки, а КРАТЕРИ? За да изпитаме на собствен гръб, как с парите от нашите пътни данъци НЕ СЕ ПОДДЪРЖАТ републиканските пътища ли?

  • СБА

   Здравейте.

   За съжаление, въпросът Ви е зададен на погрешното място. СБА няма отношение към регулиране на движението в Република България.

   Поздрави

   • dimid

    Знам, но нали сте наш – на автомобилистите – съюз, попитайте където трябва. Ако не ви е трудно. Институциите у нас „не виждат“ въпросите, зададени от един човек в първо лице единствено число. Не знаете ли?

 • Слава

  Здравейте!Предстои ми пътуване от Пловдив до Благоев град през Самоков.
  Има ли затворени участъци по това трасе във връзка с падналите валежи,през последното денонощие?
  Предварително благодаря!

  • СБА

   Здравейте.

   Има някои ремонти по АМ „Тракия“ в посока Ихтиман, но като цяло затворени участъци няма. Спокойно може да стигнете до Благоевград през Самоков.

   Поздрави

 • Велислав

  Привет,
  има ли информация каква е актуалната обстановка на границите между Сърбия-Унгария и Унгария-Словакия? Благодаря пресварително за отделеното внимание!

  • СБА

   Здравейте.

   Към момента обстановката на тези граници е спокойна. Единствено с Хърватия има проблеми. Така или иначе може да използвате и по-малките гранични пунктове.

   Поздрави

   • Велислав

    Благодаря за информацията и усмихнат ден!

 • Благомира Темнишка

  Здравейте, предстои ни пътуване от Ловеч до Стамболийски през Троянския проход. Може ли да ми кажете каква е пътната обстановка към момента на запитването ми. Благодаря Ви предварително.

  • СБА

   Здравейте.

   Към момента на запитването Ви „Троянски“ проход е отворен за всички МПС, така че не би следвало да имате затруднения.

   Желаем Ви безаварийно пътуване.

   Поздрави

 • Димитър

  здравейте, Пътуваме Пловдив-Троян, Какво е сйстоянието на прохода Троян-Кърнаре?

  • СБА

   Здравейте.

   Проходът е отворен за всички превозни средства.

   Поздрави

 • Любен

  Здравейте, рано сутринта ще пътувам от София до Кюстендил. Кой път да избера – през Конявската планина или по магистрала Струма и през Дупница?

  • СБА

   Здравейте.

   Извиняваме се за закъснението. Вероятно вече нямате нужда от съвет, но по принцип най-бързо е по АМ „Люлин“ и през Перник.

   Поздрави

   • Любен

    Здравейте, благодаря за съвета. Този път предпочетох да хвана магистралата до Дупница и път 62 след това. Много съм доволен от пътуването, пътят Дупница – Кюстендил е чудесен – широк и без дупки. Може би следващия път ще пробвам маршрута, който вие предложихте.

    Поздрави!

 • Пламена

  Здравейте, предстои ни пътуване от Австрия за България, притеснени сме от бежанските напливи. Кой маршрут ни препоръчвате да изберем, по кои граници ситуацията е най- спокойна и има най – малко рискове? Благодарим предварително

  • СБА

   Здравейте.

   Извиняваме се за закъснението. В момента обстановката по унгарско-словенската и унгарско-сръбската граници не е особено цветуща. Разстоянието между българската и австрийската столица през Румъния (Е70, Е60) е 1069 км., но се взема бавно, тъй като се преминава през населени места. Трябва обаче да се отчете, че последните 100 км. до границата вече са магистрала и на границата с Унгария се чака не повече от петнайсетина минути. С оглед на това, едно пътуване през Румъния изглежда приемливо.

   Поздрави

   • Пламена

    Здравейте отново. Благодарим за отговора, само ако може да поясним: препоръчвате маршрут Австрия – Унгария – Румъния – България? А другият вариант Австрия – Словения – Хърватска – Сърбия – България може ли да се разглежда като благоприятен за пътуване?

    • СБА

     Здравейте.

     Посоченият от Вас маршрут също е вариант, но разстоянието е по-дълго и ще заплатите повече за винетки.

     Поздрави

 • Делян

  Здравейте, и аз съм по маршрута от последния коментар, но в обратна посока . България- Словакия. Притеснява ме Сръбско – Унгарската граница. Дали маршрута през Румъния е по удачен?

  • СБА

   Здравейте.

   Според МВнР: „Обстановката по унгарско-сръбската граница се нормализира и основният граничен пункт Рьоске-Хоргош е отворен за преминаване. Преминаването на унгаро-сръбската граница се извършва безпроблемно и на граничния пункт Томпа-Келебия.“

   Към момента също така не се съобщава за каквито и да е проблеми по румънско-унгарската граница, освен намерението на Унгария да строи ограда там. Напрежение има само по границата със Словения и Хърватия. Ако е възможно да ги избегнете, всичко друго ще бъде наред /вероятно с повече опашки, но те се преживяват/.

   Поздрави

 • Вутов

  Здравейте как е пътя Банско – Велинград чувам , че бил затворен от къде се кара сега ?

  • СБА

   Здравейте.

   Като информация имаме само за Разлог-Банско-Гоце Делчев, който е затворен за движение от отклонението за с. Кремен до 64км поради ремонтно-възстановителни работи на деформиран пътен насип до 14.11.2015 г.

   Поздрави

 • Стефан

  Здравейте, след като никъде другаде в мрежата не намирам актуална информация за пътната обстановка в Европа, се обръщам към вас. В неделя ми предстои пътуване с автомобил от България за Мюнхен. Интересува ме най-краткия маршрут: София-Белград-Загреб-Любляна-Залцбург-Мюнхен. Има ли усложнения на територията на Хърватия и Словения. Благодаря ви предварително

  • СБА

   Здравейте.

   По посочения от Вас маршрут към момента не съществуват въведени забрани и/или ограничения. Желаем Ви безаварийно пътуване.

   Поздрави

 • Васко

  Здравейте,искам да ви попитам ако седмична винетка е закупpена на 10.10.2015 в 10ч.сутринта,до кога важи? До 10ч. на 17.10.2015, до 23.59.59 на 17.10.2015 или до 23.59.59ч на 16.10.2015. Благодаря

  • СБА

   Здравейте.

   Според Наредбата и чл. 7, ал. (5) Седмичната винетка е с валидност 7 дни, считано от датата на издаването ѝ.

   Няма как да бъде засечен час, отбелязват се календарен месец и дни. Тоест, ако е закупена на 10 октомври, ще важи до 17 октомври. Седемте дни са – 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16.

   Поздрави

 • Vessi Beamish

  Здравейте, може ли чрез вас да се обърна към Агенция Пътна инфраструктура да направи необходимото, та пътната маркировка по Подбалкански път София – Бургас да се освежи, за да се виждат ясно през нощта белите линии. Вчера пътувах от Копривщица към София по тъмно, и нито маркировка се виждаше, нито котешките очи по мантинелите светеха. Беше ужасно. Човек трябва да има котешко зрение, за да пътува по този път. Завои много, луди шофори колкото искаш. Маркировка – НИКАКВА. Благодаря, ако се ангажирате да предадете сигнал.

  • СБА

   Здравейте.

   Благодарим Ви за подадената информация. Сигналът Ви беше препратен към Агенция „Пътна инфраструктура“. Ще Ви уведомим своевременно за развитие по него.

   Поздрави

 • Васил

  Здравейте, очаква ли се затваряне на прохода Троян-Кърнаре в близките дни? Благодаря предварително.

  • СБА

   Здравейте.

   За съжаление не можем да кажем предварително дали даден участък ще бъде затворен. Възможно е при сериозен снеговалеж да бъде затворен.

   Поздрави,
   СБА

 • Анатоли Николов

  Как е движението през прохода Петрохан?Благодаря!

  • СБА

   Здравейте.

   Към момента няма проблеми при преминаването през прохода. Обстановката е нормална за сезона.

   Поздрави,
   СБА

 • Ivan Chachovski

  Здравейте, каква е прогнозата за проходът Троян-Кърнаре за утре събота 28.11.2015.

 • Сава

  Здравейте. И аз се интересувам дали проходът ще бъде отворен утре?

 • Иво Кузов

  Днес има ли вероятност Троян-Кърнаре да бъде отворен?

 • Росен Александров

  Интересувам се през идната седмица дали Троян Кърнаре ще е отворен за леки коли?

 • Nebular

  Здравейте. Можете ли да ми кажете към днешна дата, дали все още е затворена отбивката за Пазарджик на АМ Тракия и в посока София-Бургас, и обратно?

  • СБА

   Здравейте.

   Информацията, която Агенция „Пътна инфраструктура“ подава, е, че отворени за движение при пътен възел „Пазарджик“ са направленията: София-Пазарджик; София-Панагюрище; Панагюрище-Пловдив; Пазарджик-Пловдив, но затворени за движение остават: Панагюрище – София; Пазарджик-София; Пловдив-Панагюрище; Пловдив-Пазарджик.

   Поздрави

  • СБА

   Здравейте.

   По данни на МВнР към момента обстановката по споменатите гранични пунктове е спокойна, но е възможно известно забавяне. Желаем Ви безаварийно пътуване и весели празници.

   Поздрави

 • Stanislava

  Здравейте,

  Бих искала да попитам за потока на движение на ГКПП Калафат – Видин, има ли забавяне на пункта за тежко товарни автомобили над 12т.?

  Благодаря Ви предварително!
  Поздрави,

  • СБА

   Здравейте.

   Към момента няма информация за забавяне при преминаването през пункта.

   Поздрави,
   СБА

 • Валентин

  Здравейте!

  Планувам пътуване до Германия (Сърбия – Унгария – Словакия – Чехия) и се интересувам от актуална пътна обстановка. Има ли информация за затруднения по гранични пунктове или затворени пътища?

  Благодаря предварително!

  Поздрави.

  • СБА

   Здравейте.

   По данни на МВнР към момента обстановката по споменатите гранични пунктове е спокойна, но е възможно известно забавяне. Желаем Ви безаварийно пътуване и весели празници.

   Поздрави

 • Деница

  Здравейте,
  Каква е ситуацията на ГКПП Дунав мост към момента? Има ли голямо забавяне при преминаване от България към Румъния?
  Благодаря предварително!

 • Eleonora Valeva

  Здравейте, бихте ли казали каква е пътната обстановка София-Кулата? Има ли/очакват ли се поледици по кресненското дефиле или се поддържа този участък срещу заледяване? и дали има опашка на границата посока излизане към Гърция? Благодая

  • СБА

   Здравейте.

   Към момента няма информация за засилен трафик към ГКПП Кулата (изход от България). С оглед на очакващото се понижаване на температурите е възможно на сенчестите участъци от пътя (особено в Кресненското дефиле) да се образува ледена настилка. Поради тази причина, както и това че в дефилето почти винаги движението е натоварено, Ви съветваме да шофирате със скорост, съобразена с настилката. Също така спазвайте пътната маркировка и знаци! Много от произшествията по пътя към ГКПП Кулата се случват поради неправилно изпреварване и неспазване на пътната маркировка.
   Желаем Ви лек път и Весела Нова година!

   Поздрави,
   СБА

 • Emil Karakolev

  Здравейте! Интересува ме дали искърското дефиле ще се почиства при поледици и снеговалеж? Предстои ми пътуване на 1.1.2016 Благодаря Ви!

 • Йордан

  Здравейте, предстои ми да пътувам от Чехия до България на 01.01.2016. Какво е положението на пропускателните пунктове между Унгария и Сърбия и Сърбия и България?

  • СБА

   Честита Нова година!
   Към момента преминаването през посочените от Вас гранични пунктове се осъществява без проблеми.

   Пожелаваме Ви лек и безавариен път и успешна 2016 г.!

 • сиси

  Може ли някаква информация за обстановката в момента от Бургас към Варна,отворен ли е пътя?

  • СБА

   Здравейте.

   Към момента няма ограничения за този участък.

   Лек път,
   СБА

 • Семи

  Здравейте, какво е състоянието на пътя от Разград до Варна ?

  • СБА

   По наши данни пътят е затворен за снегопочистване. За повече информация се обърнете към Агенция „Пътна инфраструктура“ на телефон 0700 13020.

 • valentina avramska

  Zdraveite ,molq za info na otsechkata Varna-Burgas i Burgas-Plovdiv za tovarni avtomobili.Blagodarq!!!

  • СБА

   Здравейте.

   Към този час няма данни за ограничения за товарни автомобили по посочените от Вас маршрути. За повече информация се обърнете към Агенция „Пътна инфраструктура“ на телефон 0700 13020.

   Поздрави

 • rali_rz

  Каква е обстановката на пътя Разград-Лесово през Котленския проход за леки автомобили? Благодаря предварително

  • СБА

   Здравейте.

   Котленският проход е отворен за всички МПС. По пътя Разград-Лесово няма въведени ограничения.

   Поздрави

   • rali_rz

    Благодаря!

 • Stefan Stanchev

  Здравейте, знаете ли ак е пътя Бургас-Малко Търново и по точно до границата с Турция, ако някой е ходил и по нататък нека да сподели ако обича до Истанбул става въпрос.

  • Ralica Bogdanova

   Ние след малко тръгваме от Разград за Истанбул. След границата всичко било ОК, но до там ще видим скоро. Лек път!

 • Dimitar Ivanov

  Здравейте. Тази вечер ми предстои пътуване Разград – София. Чудя се кой маршрут е в по добро състояние (по добре почистен) -през Плевен или през В. Търново ? Ако може да ми помогнете
  в избора с актуална информация ще съм в благодарен.

 • Елена Маринова

  Как не ви е срам толкова безобразно да подвеждате хората.Информацията за АМ Тракия при участък Церово не е вярна.Току що минахме от там в посока Велинград и няма никакви ремонтни дейности.

 • Georgi Drumeshki

  Здравейте, бихте ли ме информирали за състоянието на пътната настилка по Айтоския проход? Предстои ми пътуване от Русе за Несебър и се двоумя дали да предпочета него, защото е по-красив (Чудните скали) или Ришкия проход, макар разстонянието да се увеличава. Предварително Ви благодаря!

  • СБА

   Здравейте.

   Информацията, с която разполагаме, е, че проходът е отворен за всички моторно превозни средства, няма въведени ограничение и се пътува спокойно, така че може да предпочетете този маршрут.

   Поздрави

 • Мартин Алърков

  Бихте ли ми казали дали Троян-Кърнаре е отворен за леки автомобили? Благодаря Ви предварително !

  • СБА

   Здравейте.

   Проходът е затворен за всички моторни превозни средства. Обикновено остава затворен до края на зимния сезон.

   Поздрави

 • Venislav Mitov

  Здравейте,

  Дали имате информация – предстои ми пътуване до Македония и ще премина на ГКПП Златарево. Т.е. трябва да мина през Петрич, а чух днес, че блокадата е довела до 24 км. опашки от ТИР-ове и коли. Дали имате информация как стои пътуването към Петрич и дали изобщо Е79 може да ми послужи до там или ще трябва да използвам друг маршрут?

  Благодаря предварително!

  • СБА

   Здравейте.

   Няма проблем да стигнете до гр. Петрич и от там до границата с Македония. В действителност има около 15 км. опашка в две колони до с. Левуново, но това е проблем само ако пътувате към Гърция.

   Леко и безаварийно пътуване.

   СБА

 • Стефан Стефанов

  Може ли да ми кажете дали прохода Троян – Кърнаре е отворен?

  • СБА

   Здравейте,

   Да, проходът Троян-Кърнаре е отворен за всички МПС.

   Поздрави

 • Стоян Йорданов

  Здравейте, дали имате информация за границите ни с гърция (Илинден и Кулата).Предстои ми пътуване до Гърция на 03.03

  • СБА

   Здравейте.

   По данни на Главна дирекция „Гранична полиция” на българо-гръцка граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

   Поздрави

 • mon

  Може ли да ми кажете дали прохода Троян – Кърнаре е отворен?

 • Т. Атанасов

  Знаете ли защо е затворен най-източният изход от Пловдив към магистрала Тракия, мисля че се води път 565?
  Какъв е обходният маршрут и знаете ли до кога ще е затворен?

  • СБА

   Здравейте.

   Намерихме следната информация, благодарение на Агенция „Пътна инфраструктура“:

   Движещи се от посока АМ „Тракия“ към път І-8, да се насочат по обходен маршрут през град Пловдив, както следва:

   – Пътен възел „Рогош“ -ул. „Рогошко шосе“ -бул. „Северен“ /през моста на „Адата“/, бул. „Шести септември“ и бул. „Цариградско шосе“ /І-8/- пътен възел „Скобелева майка“.

   Движението на МПС в посока от път І-8 към АМ „Тракия“, да се насочи по обходен маршрут през град Пловдив, както следва:

   – Пътен възел „Скобелева майка“-бул. „Цариградско шосе“ /І-8/ и бул. „Шести септември“- бул. „Северен“/през моста на „Адата“/ – ул. „Рогошко шосе“-пътен възел „Рогош“.

   Поздрави

  • Ivo Argirov

   Уж към края на месеца трябва да го отворят, ама знае ли се.
   Правят ремонт на някакви заграждения на моста на река Марица.

 • Слави Цветанов

  Здравейте,
  Интересува ме състовнието на Арабаконак или старият път Витиня. От къде е удобно да се мине от подбалканския път към Ботевгад/Враца.

 • Жени

  Привет!
  Бих искала да разбера каква е пътната обстановка от Варна до Букурещ -силно натоварено ли е движението на автомобили и каква е ситуацията с ГКПП-тата по границата с Румъния.
  Благодаря!

  • СБА

   Здравейте.

   По информация на Главна дирекция „Гранична полиция“, трафикът през ГКПП Дунав мост към момента продължава да е натоварен.

   Поздрави,
   СБА

 • Десислав Васев

  Здравейте!
  Относно забраните за тежкотоварни автомобили през посочения период-в заповедта Ви пише от 17ч в петък,но на повечето знаци е посочено от 16ч и КАТ точно това и чака-да вземе някой лев,позовавайки се на знака! Докога ще е така и какво може да се направи в случая? Сигнал до АПИ-денонощния им телефон или какво? Моля,дайте съвет!!!
  Благодаря предварително!
  С поздрав
  Д. Васев

  • СБА

   Здравейте, г-н Васев.

   СБА е обществена организация с нестопанска цел и като такава не издава каквито и да е заповеди.

   Препоръчваме Ви да се обърнете към Агенция „Пътна инфраструктура“ за повече информация и подаване на сигнал.

   Поздрави

 • Десислав Васев

  Здравейте!
  Благодаря Ви за отговора,прави сте-АПИ трябва да отговори на въпроса ми!
  С поздрав
  Д. Васев

 • Снежин

  Здравейте! Може ли да ми кажете дали от Велинград до Пещера през Батак може да мине ТИР ? Благодаря предварително!

  • СБА

   Здравейте.

   Няма забрана за движение на тежкотоварни МПС по Велинград-Батак-Пещера.

   Поздрави

 • Драган

  Поздрав од Македонија. Скоро ќе одам со фамилијата за Велинград. Може ли да ми кажете кој пат е добар? Банско, Самоков или да одам преку Софија?
  Благодарам.

  • СБА

   Здравейте.

   Най-добрият маршрут е през Щип-Симитли-Разлог.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Петър Ангелов

  Здравейте,
  предстой ми пътуване Русе – Разлог, а оттам съм планирал Велинград – Батак – Доспат – Ягодина – Девин и Пампорово.
  Ще съм много благодарен, ако ме информиране за актуланото състояние на пътища от Батак до Пампорово през Доспат, тъй като получавам много противоречива информация!
  Благодаря предварително.
  Поздрави,
  Петър Ангелов

  • СБА

   Здравейте, г-н Ангелов.

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ към момента по планирания от Ваш маршрут няма ограничения или ремонтни дейности.

   Поздрави

   • Петър Ангелов

    Много Ви благодаря. Продължавайте да помагате 😉

 • Andrey Andronov

  Здравейте, има ли някаква информация относно натовареността по пътя I-9 в участъка Бургас-Варна? Интересува ме от гледната точка на велосипедист, тъй като планирам преход. Поздрави.

  • СБА

   Здравейте, г-н Андронов.

   През летния сезон този участък винаги е особено натоварен. Бъдете бдителен и крайно внимателен.

   Поздрави

 • Ivan Ivanov

  Добър ден, интересувам се за състоянието на пътната настилка от Плевен до В. Търново през Левски и Павликени. Преди години съм минавал по това трасе – беше лошо, но и невъзможно, дали сега е още по-разбито или са запълвани дупките наскоро? Благодаря Ви предварително

  • СБА

   Здравейте, г-н Иванов.

   Извиняваме се за забавянето. Пътят между Павликени и Левски е доста разбит, но иначе от Плевен до Левски и от Павликени до В. Търново се преминава почти без проблем.

   Поздрави

   • Ivan Ivanov

    Благодаря Ви, поздрави!

 • Валентин Димитров

  Затворена ли е магистралата
  от Шумен до Варна ?

  • СБА

   Здравейте, г-н Димитров.

   Не, не е затворен този участък.

   Поздрави

 • Владимир Николаев Вълов

  Здравейте ! Пътят София – Варна през Търново по магистралата без отклонения ли е ? Има ли ремонти ?

  • СБА

   Здравейте, г-н Вълов

   В момента има ремонтни дейности, но никъде не се налага да се отклонявате.

   Поздрави!

 • Stefan Delibeev

  Здравейте, пътят София-Царево по Тракия има ли някакви особености(ремонти и отклонения). Ще пътувам в неделя 24,07

  • СБА

   Здравейте!

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ към момента няма ограничения или ремонтни дейности по избраният от Вас маршрут.

   Поздрави!

 • Мария Георгиева Б.

  Здравейте, ще пътувам на 24,07. от Стара Загора за Габрово. Има ли някакви ограничения на пътя? Предварително благодаря!

 • Lyuben Yanev

  Здравейте, ще пътувам от София (Цариградско шосе при Шел) за Сапарева баня в събота сутрин. Кой маршрут да избера – през Владая и магистралата или през Бистрица и Белчински бани? Много благодаря!

  • СБА

   Здравейте, г-н Янев.

   А защо не пробвате по АМ „Струма“, но не през Владая, а през АМ „Люлин“? От изброените маршрути този е най-бърз и удобен.

   Поздрави

 • Деян Иванов

  Здравейте, ще пътувам утре в ранния следобед до Гърция. Има ли някакви особености по пътя за които трябва да съм подготвен? Какъв трафик да очаквам през ГКПП Кулата-Промахон?
  Благодаря ви предварително!

  • СБА

   Здравейте, г-н Иванов.

   По данни на Главна дирекция „Гранична полиция” към този час на българо-гръцката граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Димитър Тончев

  Здравейте, предстои ми пътуване от Бургас до Варна. Интересува ме актуалното състояние на Дюлинския проход и дали е по-добре да се пътува от там с оглед голямата натовареност на основния път през Обзор и Бяла.
  Благодаря!

  • СБА

   Здравейте, г-н Тончев.

   Макар че през 2014 г. е извършен частичен ремонт на Дюлински проход и са отстранени единични деформации на настилката, повече от половината е на места трудно проходима. Съветваме Ви да шофирате със съобразена скорост и изострено внимание.

   В заключение, през Дюлински проход спестявате около 15км, няма натоварено движение, но пътят не е подходящ за висока скорост.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Яница

  Здравейте, интересува ме интензивността на потока на КПП Калотина на влизане в България. Има ли информация колко е изчакването за леките автомобили?
  Благодаря!

  • СБА

   Здравейте.

   По данни на Главна дирекция „Гранична полиция” на българо-сръбската граница на ГКПП Калотина трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. Също така съобщиха, че нямат по-актуална информация. Затова може би е добре да се свържете с тях на тел. 02/983 1865 по-късно и ще Ви информират за евентуална промяна.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Iskra Dimova

  Здравейте, предстои ми пътуване до Хърватия и ме интересува интензивността на трафика на КПП Калотина на излизане от България. Благодаря

  • СБА

   Здравейте, г-жо Димова.

   Движението е интензивно и има изчакване. Въоръжете се с търпение.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 • Natalie Kalajdžievová

  Добър ден, в четвъртък рано сутринта, ще се връщам за Чехия. На идване (преди 3 седмици) чакахме на Калотина 6 часа, променила ли се е обстановката там? Има ли толкова чакане и в обратната посока? Не е ли в такъв сучай по-изгоден пътя през Видин и Румъния или и там се чака на границата? Благодаря за отговор.

  • СБА

   Здравейте.

   През последните дни трафикът на ГКПП Калотина е интензивен както на вход, така и на изход, поради което трябва да предвидите известно време за преминаване.

   Дунав мост 2 е алтернатива. Там движението може да наблюдавате и онлайн през сайта на пункта: http://www.vidincalafatbridge.bg/bg/page/2

   Ако все пак държите да минете през Сърбия, може да ползвате ГКПП Брегово, където движението почти винаги е спокойно.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Galya Bogdanova

  Добър ден, пътуваме в момента към Гърция през Маказа. Какво е положението на Маказа в момента? Благодаря!

  • СБА

   Здравейте, г-жо Богданова.

   Към момента състоянието е нормално, без голямо изчакване или колони от автомобили. От българска и от гръцка страна работят на пълен капацитет.

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Galya Bogdanova

    Чудесно! Благодаря!

 • Nikolay Tsvetkov

  Добър ден! Утре, рано сутрин, потегляме от София за Тасос и обмисляме през кой ГКПП да преминем: Маказа, Илинден или Кулата? Можете ли да споделите информация за трафика по пунктовете? Благодаря предварително!

  • СБА

   Здравейте, г-н Цветков.

   Обикновено през това време на летния сезон най-натоварени са Маказа и Кулата. Препоръчваме Ви да изберете ГКПП Илинден. Гоце Делчев-Драма-Кавала ще Ви излезе около 160км. Имайте предвид и графика на самия ферибот от Керамоти (часовете може да видите тук: http://dromologia-kavalas-thasou.blogspot.bg/ ).

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Nikolay Tsvetkov

    Благодаря Ви! Като се абстрахираме от коментарът на предишната потребителка, има ли колони на Маказа към момента?

    • СБА

     Разполагаме с данни на Главна дирекция „Гранична полиция” към 13:30ч., според които на ГКПП Кулата и ГКПП Маказа трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили.

     Поздрави

 • Николай Кръстев

  Здравейте, каква е ситуацията на пътя Пловдив-Наречен? Има ли колони, заради свлачището?

  • СБА

   Здравейте, г-н Кръстев.

   По пътя Асеновград-Нареченски бани се извършва обрушване на скали, поради което движението се контролира от сигналисти. Това ще продължи до 15.08.2016 г. Възможно е образуване на колони при засилен трафик.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Alexander Slavov Alexiev

  Здравейте , в момента пътувам от Гърция пред Маказа. Каква е ситуацията на този граничен пункт. Благодаря.

  • СБА

   Здравейте, г-н Алексиев.

   Към сутринта трафикът по всички пунктове с Гърция е нормален. Имайте предвид обаче, че Маказа е най-натовареният граничен пункт след Кулата, но с далеч по-малки възможности. Освен от българи, пунктът се използва масово от румънци и украинци, за които той е най-пряката им връзка с плажовете на Бяло море.

   Обикновено по това време през уикенда трафикът се увеличава. Възможно е да има образуване на колони.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Stoyan Krumov

  здравейте.искам да попитам за пътя камен бряг тюленово на gps ми дава че е затворен .има ли реално някакъв проблем там?

  • СБА

   Здравейте, г-н Крумов.

   Според Агенция „Пътна инфраструктура“ няма ремонтни дейности или други ограничения. Би следвало пътят да е проходим.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Весела Николова

  Здравейте, чака ли се много при ремонта на Кресненско дефиле?
  Или е по-добре за Гърция да се мине през Илинден?
  Благодаря

  • СБА

   Здравейте, г-жо Николова.

   Движението по Кресненското дефиле се спира за около 20 минути за обрушване на скалните откоси, след което се преминава свободно. Няма информация на какъв интервал се случва това.

   В зависимост от натовареността се образуват и колони.

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Весела Николова

    Благодаря Ви и приятна седмица и на Вас!

 • Iliya Slavchev

  Здравейте, можете ли да споделите информация за пътуване с кола до Истанбул и обратно. ИМа ли някакъв проблем с преминаване на границата Блъгария-Турция и обратно впоследствие. Благодаря

  • СБА

   Здравейте, г-н Славчев.

   По данни на Главна дирекция „Гранична полиция” на българо-турската граница движението през ГКПП е интензивно на моменти. Движението и в двете посоки – вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани.

   Припомняме Ви, че след последните събития в Република Турция беше въведено 3-месечно извънредно положение. След обявяването на извънредното положение от 01.00 часа на 21.07.2016 г. започна постепенното въвеждане на допълнителни мерки за засилване контрола на силите за сигурност и увеличаване правомощията на изпълнителната власт.

   Предприетите към момента мерки от властите във връзка с обявеното извънредно положение не засягат пряко сигурността на българските граждани. Остава в сила изискването за носене на лични документи предвид честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си. Необходимо е българските граждани да спазват стриктно указанията на полицейските органи.

   На този етап остават в сила препоръките от Съобщението на МВнР от 18.00 ч. на 21.07.2016 г. Запознайте се с тях тук: http://www.mfa.bg/bg/events/6/1/4877/index.html

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Iliya Slavchev

    Благодаря за бързия отговор!

 • Milena Polqnova

  Здравейте,
  интересува ме трябва ли да нося големият талон на колата ако пътувам до Гърция, както и ако колата не е на мое име само преведено пълномощно ще ми свърши ли работа?
  Благодаря предварително

  • СБА

   Здравейте.

   Ако малкият Ви талон не е от новите, които включват всички данни, фигуриращи в големия, то е нужно да носите със себе си големия талон.

   Пълномощното трябва също така да е нотариално заверено.

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Milena Polqnova

    Много благодаря за бързия отговор!

 • Vladislav Gotsov

  Здравейте,
  Видях в коментарите че има подобен въпрос. Може ли само да уточните след като колата се води на мои роднина, отново ли ми трябва пълномощно при нотариус и след като го извадя трябва ли да го превеждам в легализирана фирма на английски. Това достатъчно ли е за пред гръцките власти.
  Благодаря.

  • СБА

   Здравейте, г-н Гоцов.

   В случай че пътуването в Гърция е с лизингова или чужда кола, е необходимо да се носи преведено и надлежно заверено пълномощно.

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Vladislav Gotsov

    Благодаря,
    а дали има такъв вариант да се смени големия талон и в него да се впише в графата C.3.1 моето име като човек които има право да ползва колата. Както правят лизинговите компании или това е само за юридически лица.

    • СБА

     Ще трябва да се сменят и двата талона, но трябва да има някакво основание (напр. договор за покупко-продажба или документ за наследство).

     • Vladislav Gotsov

      Благодаря за информацията 🙂

 • Vasil Valeriev

  Здравейте,искам да ви попитам понеже ще пътувам на 18.08.16 за Сърбия през Калотина ,според Вас дали ще има много големи задръствания заради турците,пътуващи към западна Европа. Двата ми варианта да мина през пункта около 08:00 сутринта,другият следобяда. Денонощно ли е там лудницата и дали може да я избегна? Много ви благодаря и да ви кажа ,че сте супер

  • СБА

   Здравейте, г-н Валериев.

   По принцип ГКПП Калотина е един от натоварените гранични пунктове през летния сезон. Трябва обаче да проверите актуалната информация към 18.08, защото няма как да се предвиди. Иначе в късния следобед би следвало трафикът да е намалял.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • vasil valeriev

  Здравейте,днес пътувам за Калотина,имате ли инфо дали ще е много натоварено или дали в момента е натоварено там от гастербайтери или е нормална ситуцията.Много ви благодаря

  • СБА

   Здравейте, г-н Валериев.

   По информация на Главна дирекция „Гранична полиция” на българо-сръбската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

   Поздрави

 • Vasil Valeriev

  Току що минавам калотина,лудницата е огромна ,но въпреки това 30 минути ми бяха досттъчни да мина в Сърбия. Приятен път на всички

 • М. Живкова

  Здравейте! Предстои ми пътуване по маршрут Шумен-Елхово-Любимец-Маджарово. Има ли някакви някакви ремонтни дейности и отклонения от пътя?

  • СБА

   Здравейте, г-жо Живкова.

   Извиняваме се за закъснението. По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ по посочения от Вас маршрут няма ремонтни дейности или въведени ограничения.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Димитър Николов

  Здравейте,
  предстои ми пътуване до Гърция/метеора/ от Бургас на 03.09.2016/събота/.Предполага че около 8.. сутринта ще бъда на границата.Въпроса ми е кое ГКПП бихте препоръчали,понеже бях се насочил към „Маказа“,но след доста четене относно опашките ми се струва че не е най удачното.Мисля си за ГКПП „Капитан Петко“.Какво е вашето мнение.
  Благодаря много.

  • СБА

   Здравейте, г-н Николов.

   Да, ГКПП „Капитан Петко войвода“ е добър избор. Също така е и най-близко до гр. Бургас. Имайте предвид, че все пак ще пътувате в почивен ден и се очаква още от сутринта по всички гранични пунктове да е натоварено. Въоръжете се с търпение.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Sofia Dimitrova

  Здравиете предстои ми пътуване с въбота в сърбия информация за травика на Калоттина иматели

 • Sofia Dimitrova

  Здравейте предстоими пътуване до сърбия в събота как е трафика на калотина говорим за около 17-18 часа

 • Bubblesppg

  Привет!

  Отворен ли е вече пътя Септемвтри – Варвара – Батак?

  • СБА

   Здравейте.

   Да, пътят е отворен и няма въведени ограничения или забрани.

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Bubbles

    Благодаря! 🙂

 • sensi11

  Здравейте, интересува ме към момента какво е положението с трафика през Кресненското дефиле? По информация от вчера има стеснения в участъка и е възможно образуване на задръствания.

  • СБА

   Здравейте.

   До 09.09.2016г. продължава обрушване на скали, при което се спира движението поетапно. Възможни са задръствания и трябва да се въоръжите с търпение.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • venko

  Здравейте,

  На 03.09. ще пътувам от Турция към България и се чудя дали да мина през Лесово или Свиленград. Имате ли информация кое от двете ГКПП-та е по-натоварено в момента?

  • СБА

   Здравейте.

   Обикновено ГКПП Капитан Андреево (след Свиленград, вероятно него визирате) е по-натоварен. Трудно е обаче да се предвиди отсега за 3 септември. Препоръчваме Ви отново да попитате на самата дата за по-голяма яснота.

   Поздрави

 • Georgi Gerginov

  Здравейте!
  На 01.09(утре сутрин) ми предстои пътуване от София към Гърция и се колебая през кой ГКПП да мина – дали през Кулата или през Илинден.Ще съм благодарен, ако можете да помогнете с информация за трафика.

  • СБА

   Здравейте, г-н Гергинов.

   За съжаление, няма как да се предвиди трафикът предварително. Имайте предвид, че обикновено ГКПП Кулата е по-натоварен. Препоръчваме Ви да проверите отново преди да тръгнете на път.

   Поздрави

 • Vera Georgieva

  Здравейте. Какво е състоянието на ГКПП Калотина на изход от България? Трябва да пътувам или утре около 19 ч. илив събота около 6-7.00 ч.сутринта. По кое време се очаква да има по-малко трафик?

  • СБА

   Здравейте, г-жо Георгиева.

   В събота се очаква трафикът на изход да е засилен поради предстоящите почивни дни. Препоръчваме Ви да пътувате днес привечер.

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Vera Georgieva

    Благодаря!

 • Георги Славов

  Добър ден. Планираме довечера пътуване за Истанбул през Капитан Андреево. Според вас колко средно време би ни отнело минаването на границата, защото се опитваме да хванем полет от Истанбул в 09:30 сутринта.

  • СБА

   Здравейте, г-н Славов.

   Няма как да предвидим какъв би бил трафикът тази вечер. Очаква се да е по-спокойно, но имайте предвид, че в момента навсякъде преминаването се осъществява по-бавно.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Vasil Valeriev

  Здравейте,ще бъда на Кулата около 04:30 тази нощ,да разбирам ли че няма как да знаете дали ще е сериозен трафика,но все пак ба база опита ви,дали по това време ще е много бавно там.благодаря

 • Анна Христова

  Здравейте, предстои ни пътуване Бургас – Самоков. Пазарджик – Самоков ли бихте ми препоръчали , или Ихтиман – Самоков? Не са ми познати и двата маршрута а съм с малко дете.Благодаря.

 • Lazar

  Здравейте, Пазарджик – Самоков е много зле, особено след Костенец. Има много дупки и няколко остри завоя, но пък има много хубава гледка към Рила :-). Не съм минавал през Ихтиман, но май пак ще трябва да минете през Костенец. По-добрия вариант, за колата Ви, е да минете през София и от там за Самоков, но се обикаля много.

  Ако съм на Вас, ще мина през Пазарджик – Самоков. Само карайте внимателно.

 • Христина Петкова

  Препоръчвам минаване по обходният маршрут на Витиня. Хвана ни задръстване още преди първия тунел в посока София. Измъкнахме се през бензиностанция Лукойл отзад има път за Ботевград.

 • Дани Мустакова

  Здравейте. Предстои ни пътуване до с. Слатина, което е близо до Вършец и Берковица. Близо съм до Ломско шосе. Видях, че има 3 варианта, през Петрохан, по магистралата и през Своге. Кой вариант ще ми препоръчате. Разбрах, че между селото и Вършец пътят бил много лош и затова се минавало през Клисурския манастир. А как е пътя после от Вършец до София? Моля дайте препоръки

  • СБА

   Здравейте, г-жо Мустакова.

   Бихме Ви посъветвали да минете през прохода Петрохан. По магистралата няма толкова завои, но пътищата в област Враца са в лошо състояние.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Borisov

  Здравейте, предстои ми пътуване от София до Севлиево. Имате ли информация какви са настоящите ремонти по този маршрут? Благодаря предварително!

 • рм

  в този си вид никога не е ясно от кога е информацията, сложете една дата поне …

  • СБА

   Здравейте,

   Информацията тук се обновява ежедневно, но все пак ще вземем предвид Вашето мнение.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Елена

  Отворен ли е Троян_Кърнаре?

  • СБА

   Здравейте.

   Към момента проходът е отворен за МПС.

   Поздрави и лек път.

   СБА

  • СБА

   Здравейте,

   Проходът е отворен, но на 109 км. се извършват ремонтни дейности в едната лента.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Юлияна Ангелова

  В 17.00 ч трябва да тръгна от Варна за София.Кой Маршрут ще ми препоръчате.Да използвам ли магистра Хемус или да си карам отгоре по стария маршрут?

  • СБА

   Здравейте,

   Приключиха ремонтите на АМ „Хемус“ и бихме Ви посъветвали да минете по нея.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • 342monika

  Здравейте, утре ни предстои прибиране от Румъния през Русе. На идване в четвъртък имаше километрична опашка на българската граница – тирове и коли в една редица. Дали имате информация за подобна ситуация от днес? Въпросът е дали да се насочим към ферибота в случай че тези километрични опашки продължават и към момента. Много ви благодаря предварително!

 • Simona Manevska

  Здравейте, утре ми предстои пътуване от Пловдив към Гр.Оряхово( Враца). Имате ли информация за настоящи ремонти по маршрута? Благодаря!

  • СБА

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ единствените ограничения са по АМ “ Хемус“. Точните местонахождения на участъците в ремонт можете да намерите по-горе на страницата.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 • Ekaterina Simeonova

  Zdraveite, v nedelya tryabva da patuvam ot Plovdiv do selo Chiflik. Kazaha mi che prohoda Troyan Karnare bil s mnogo zavoi i preporuchaha da mina prez prohoda Shipka. Molya, posuvetvaite me, zashtoto za purvi pat mi se nalaga da minavam prohodi. Merci predvaritelno!

  • СБА

   Здравейте,

   И при двата прохода завоите са доста, но наистина Шипка е една идея по-приятен за преминаване. Бихме Ви препоръчали да минете през него.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 • Georgy Handzhiev

  Здравейте,в сряда ми предстои пътуване до Русе,бихте ли ми казали в какво състояние е пътя София Русе след магистрала Хемус

  • СБА

   Здравейте,

   Към момента има въведени ограничения само за МПС над 10 т. по магистралата. Точните места на тези ограничения можете да намерите по-горе в нашата пътна обстановка.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 • Kopasz Kutya

  Здравейте , Магистралата от София да Троян почистена ли е . Проходима ли е Думата ми е за лека кола.

  • СБА

   Здравейте,

   По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ АМ „Хемус“ е почистена и няма ограничения за движението на леки автомобили.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 • Боби Иванов

  Здравейте , от известно време пътувам всеки ден до столицата и тази сутрин (06:45) около тунелите на магистрала Люлин положението бе плачевно, ако почистват така и в активния зимен период просто всеки ден ще бъде едно голямо приключение за много хора! Бихте ли ми казали дали за напред да очаквам пак такива сутрешни изненади!
  Благодаря!

  • СБА

   Здравейте,

   За съжаление ние няма как да Ви съдействаме по този въпрос. Трябва да бъде отнесен до колегите от Агенция „Пътна инфраструктура“ и фирмата, която поддържа този район.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 • Динко

  Здравейте! Как е пътя по магистрала Тракия Бургас- София?

  • СБА

   Здравейте.

   До 08.12.2016 г. поради ремонт на надлез над АМ „Тракия“ при км 133 движението се осъществява двупосочно в платното в посока Бургас.

   Затворени за движение са пътните връзки на АМ „Тракия”: Пловдив-София и София-Раковски. За направлението от Пловдив-София се препоръчва обход през Трилистник на км 137, под АМ Тракия и надясно за София. За направлението от София за Раковски се препоръчва обход през Трилистник на км 137, под АМ Тракия и направо, при Стряма надясно до Раковски.

   Няма други данни за въведени ограничения.

   Поздрави

 • Цветан

  Здравейте.Мисля утре да използвам проход Юндола с товарен бус.Дали е удачно?Благодаря.

  • СБА

   Здравейте.

   По пътя Юндола-Голямо Белово е ограничено движението за всички товарни автомобили над 12 т. до 31.03.2017 г.

   Поздрави

   • Цветан

    Благодаря

    На 1.12.2016 г. 9:19 пр.об. „Disqus“ написа:

 • Владимир Мирчев

  Здравейте,
  Какво е състоянието на пътя Пловдив – Смолян? Почистен ли е напълно?
  Благодаря предварително!

  • СБА

   Здравейте, г-н Мирчев.

   Измина достатъчно време от последния снеговалеж и затова не би следвало да има затруднени участъци по пътя Пловдив-Смолян.

   От друга страна, забранено е движението на товарни МПС с маса над 3,5 т по пътя Пампорово-Смолян в срок до 30.12.2016 г.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 • Ренета

  Отворен ли е Троян_Кърнаре?

  • СБА

   Да, единствено е забранено движението на МПС над 12 т.

   Поздрави

   • Ренета

    Благодаря, да пътувам утре спокойно 😉

 • Таня

  Здравей те предстои ми пътуване тази вечер Варна-Козлодуй
  какво е състоянието на пътя
  Благодаря

  • СБА

   Здравейте.

   Няма информация за въведени ограничения и/или забрани по посочения от Вас маршрут.

   Поздрави

   • Таня

    Благодаря

 • sotirova_lili

  Здравейте. Интересувам се от състоянието на пътя София – Копривщица (Подбалкана): състояние на настилка, евентуални ремонти и т. н.
  Благодаря.

  • СБА

   Здравейте.

   По пътя София-Копривщица няма въведени ограничения и не се извършват ремонти към момента. Настилката е в добро състояние.

   Поздрави

 • Irene

  Здравейте, утре ми предстои пътуване от София до Враца. Бихте ли ми казали кой маршрът е най-подходящ и дали все още има ремонти около Ботевград?

  • СБА

   Здравейте.

   Ограничено е движението в тръбите на тунелите Витиня и Ечемишка в посока Варна по АМ Хемус. Има и обходен маршрут през Ботевград, но зависи от трафика дали ще се наложи да го използвате. Все пак е указан с табели. По магистралата обаче ще се придвижите най-бързо въпреки ремонтите.

   Поздрави