Пътна обстановка

обновена към 09:23ч. на 03.03.2015.

Свлачище затруднява движението при км 21 от път II-62 Кюстендил – Дупница. Трафикът се осъществява в едната лента. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост.

Състояние на проходите:
- „Златишки” – затворен за всички МПС;
– „Върбишки” – затворен за всички МПС;
– „Троянски” – затворен за всички МПС;

– „Предела” – отворен за всички МПС;
– „Пампорово” – отворен за всички МПС;
– „Ришки” – отворен за всички МПС;
– „Обзорски” – отворен за всички МПС;
– „Републиката” – отворен за всички МПС;
– „Айтоски” – отворен за всички МПС;
– „Котленски” – отворен за всички МПС;
– „Рожен” – отворен за всички МПС;
– „Печинско” – отворен за всички МПС;
– „Превала” – отворен за всички МПС;
- „Петрохан” – затворен за движение на МПС над 12 т;
– „Твърдишки” – забранено е движението на МПС над 10 т;
– „Дюлински” – затворен за тежкотоварни автомобили;
– „Вратник” – забранено е движението на МПС над 10 т;

– „Шипка” – отворен за движение, с изключение на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4 до 31.03.2015г.

ГКПП

Всички гранични пунктове работят на пълен капацитет. Движението се извършва при допустимия режим за преминаване на превозни средства. На територията на област Благоевград във връзка с изграждане на автомагистрала „Струма” ЛОТ 4 в участъка „Марикостиново – Кулата” е затворено движението по път І-1 в участъка от км 436+745 до км 437+665. Движението се осъществява по обходни маршрути: маршрут в посока София – Кулата и обратно: Път І-1 при км 436+745 – Пътна връзка с Път ІІІ-198 – Триклонно кръстовище – Път ІІІ-198 – Път І-1 при км 442+200 (Марикостиново – Марино поле – Чучулигово – Кулата).

На територията на област Хасково временно е въведена организация на движението с пътни знаци без спиране на движението във връзка с изпълнението на обект: А – 4 – АМ „Марица” – „Оризово – ГКПП „Капитан Андреево”, ЛОТ 2 – участък „Димитровград – Харманли” от км 36+400 до км 70+620”. Забранено е движението на МПС с тегло над 3,5 т в участъка Подкова-Маказа.

На сръбско-българската граница и българо-македонската граница движението е нормално.

[collapse]
Благоевград

Във високопланинските участъци е повишена опасност от падащи камъни има заради дъждовете. От полицията апелират към гражданите, които преминават през високопланинските проходи “Предел” и “Папаз чаир”, както и в Кресненското дефиле да се движат с повишено внимание, да спазват ограниченията на скоростта и задължително да се движат с необходимата безопасна дистанция. Движението от Банско към Гоце Делчев при разклона за село Кремен се осъществява само в едната лента. Ограничението е въведено, тъй като река Места подкопа едното пътно платно.

[collapse]
Бургас

Поради свличане на дясната лента на пътя Малко Търново-ГКПП при км 316+400 – движението на МПС се извършва в едната лента. Въведено е ограничение на скоростта на движение от 50км/час. В Бургас пътните настилки са сухи.

Ще бъдат затворени няколко улици поради строително – монтажни работи, съобщиха от Общината. Днес и на 28 февруари от 8 до 18 часа ще бъдат затворени ул. “Хан Аспарух” – от ул. “Трайко Китанчев” до пл. “Баба Ганка”, както и ул. ” Славянска” – от пл. “Баба Ганка” до ул. “Св. Св. Кирил и Методий”, поради демонтаж на кран. Отново днес и на 28 февруари, от 8 до 17 часа ще бъдат частично затворени обслужващи улици до бл. 65 и до бл. 20 в ж.к. Славейков, в близост до ул. “Тракия”, поради строително-монтажни работи. Затруднено е движението по бул. “Сан Стефано” в участъка между Новата поща и Билкова аптека, заради строителството на Централна автобусна спирка. Затворено е едно от платната по булеварда и движението се извършва двупосочно в другото.

[collapse]
Варна

Опасните участъци в района на магистралата са край кариера Марциана и завоя за Повеляново. Най-рисковите места в посока Бургас са в района на местност Харамията, селата Приселци и Рудник и разклона за село Близнаци.

Временна организация на движение на моторни превозни средства е въведена в участък от пътя Варна – Виница между спирки „Резервоара“, „Моста“ и „Светкавица“, която ще продължи до 6 май. В участъка е поставена пътна сигнализация. Промяната се налага във връзка с настъпили негативни геодинамични процеси и потенциална опасност за сигурността на движението. На трасето започват укрепителни, отводнителни и геозащитни мероприятия. Експертите са констатирали, че участък от около 200 метра от югоизточното платно на пътя Варна – Виница е компрометиран. В резултат на голямото количество повърхностно течащи води по пътното платно и голямата денивелация на терена, тротоарите, бордюрните блокчета и основата на предпазната мантинела са подкопани, асфалтовата настилка е напукана и на места разрушена, което налага вземане на превантивни мерки до отстраняване на проблема.

[collapse]
Велико Търново

Затварят за движение на моторни превозни средства площад „Цар Асен І” и улица „Васил Левски” на 2 и 3 март, съобщиха от пресцентъра на общината. На 2 март, понеделник в периода от 18,45 до 19,30 часа ще бъде затворен за движение на моторни превозни средства площад „Цар Асен І”. На 3 март, вторник в периода от 09.45 до 13.00 часа ще бъде затворена за движение ул. „Васил Левски” в участъка от МДТ „Константин Кисимов” до сградата на Община Велико Търново.

Път „Царски извор – Драганово” остава затворен поради свлачище. Обходен маршрут: Царски извор – Сушица – Драганово и обратно. Водачите да се движат с повишено внимание на път „Поликраище –Първомайци-Г.Оряховица”. Поради изграждане на канализация движението се извършва в едното платно и ще се регулира с мобилна светофарна уредба и пътни знаци. На път „Дебелец – Средни колиби – Елена” е въведено ограничение за товарни автомобили над 10т. Обходеният маршрут е Дебелец – Велико Търново -Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

[collapse]
Видин

Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Враца

Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Габрово

Ограничено е движението по третокласния път ІІІ-4404 Габрово – Дебел дял, в участъка от разклона за к.к.”Люляците” до село Дебел дял поради пропадане на пътното платно. Въведен е обходен маршрут през Габрово – Гъбене – Музга – Дебел Дял.

[collapse]
Добрич

Няма въведена промяна в организацията на движение на автомобили в областта.

[collapse]
Кюстендил

Забранен за преминаване на товарни автомобили е пътят село Дяково – село Кременик. Забранено е движението на товарни автомобили по пътя Смоличано – Пелатиково. Остава повишена опасността от падащи камъни в районите на: Конявска планина и местността „Стражата”, „Черна нива”, по пътя за ГКПП – Гюешево, както и в участъци от пътищата Бобошево – Четирци, Друмохар – Ваксево и ГКПП – Олтоманци.

[collapse]
Кърджали

В района на свлачището край село Звездел е разрешено преминаването на автомобили до 5 тона през временен път за Крумовград, който заобикаля проблемния участък. Над този тонаж забраната за движение остава и колите трябва да обикалят през рудник „Звездел”.

Ограничено е движението по път Момчилград – Крумовград в участъка между разклона за Батковци и с.Карамфил поради свлачище. Обходен маршрут в двете посоки за движение: рудник Звездел – Токачка – Крумовград.

[collapse]
Ловеч

Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Монтана

Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Пазарджик

В област Пазарджик поетапно са затворени за движение аварийната и интензивната лента на АМ “Тракия” в участъка от п.в. “Калугерово” при км 80+067 до п.в. “Пазарджик” при км 90+167 в посока София, поради извършване на частичен ремонт на асфалтовата настилка. Движението се извършва в изпреварващата лента.

Отпада ограничението за движение на товарните МПС без ремаркета и полуремаркета по пътя Батак-Доспат.

По направлението Пещера – летовище “Свети Константин” не могат да преминават автомобили с тегло над 3.5 тона. Затворен е част от главния път Пловдив – Пазарджик в участъка от Пазарджик до кръстовището за село Мало Конаре. На автомагистрала “Тракия” настилката е мокра, в пазарджишката част е въведено ограничение за максимална скорост от 120 км в час поради неравности на настилката, което обхваща 30 км в двете посоки.

В област Пазарджик се извършва аварийно възстановяване на дилатационна фуга на мостово съоръжение от км 62+500 до км 63+100 в посока Бургас. Затворени за движение в посочения участък са аварийната и интензивната лента. Движението се извършва в изпреварващата лента.

[collapse]
Плевен

Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Перник

Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Пловдив

Промените в движението по моста на бул. ”Васил Априлов” в Пловдив се отлагат за 4 март, съобщиха от ОП ”Организация и контрол на транспорта”. Решението за промяната на датата за затваряне на горепосочения участък е на дружеството, което трябва да извърши строително-монтажните дейности по топлопровода. Двумесечното затваряне на ръкава от бул. ”Марица-юг” към бул. ”Васил Априлов” налага промяна в маршрутите на автобусите № 17 и № 37 съгласно утвърдената временна организация за безопасност на движението.

Остава забраната за движение по пътя Пловдив-Ситово-Лилково, в началото на село Храбрино, където има пропадане на пътната конструкция. Поради разрушена настилка от поройните дъждове затворен за движение е участък от пътя Белица-Загражден-Давидково. Проходът Троян–Кърнаре остава затворен за движение на всички моторни превозни средства. Опасност от падащи камъни има по пътя София-Карлово-Бургас, при „Козница” и „Стражата”, Асеновград-Смолян, Юговско ханче-Югово-Лъки-Здравец и по пътя Смолян-Кричим-Стамболийски.

Временно е затворено за движение кръговото при надлез ”Скобелева майка” в Пловдив във връзка с извършването на строително-монтажни дейности. Ограничението се налага до събота, 28 февруари. Маршрутите на автобуси № 21 и № 66 се променят. Промяната в движението на линиите е в посока от ЖР ”Тракия’”. В обратна посока автобусите се движат без промяна.

[collapse]
Разград

Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Русе

ОГРАНИЧЕНИЯ В ДВИЖЕНИЕТО НА МПС: Русе-В.Търново от км 3+970 до км 4+020 /при изхода от магазин „Метро” в чертите на гр.Русе/ – движението е пренасочено двупосочно в лявата лента в посока В.Търново, поради пропадане и деформация на пътното платно с дължина около 30 м.
Временно въведени забрани за движение на МПС: Път ІІІ-202 Русе-Щръклево-Нисово-Кацелово при км 36+945 – аварийно-възстановителни работи на мост над река Черни Лом – ограничение за движение на автомобили с обща маса над 10 т, като дясната лента е затворена за движение и е въведен пропускателен режим по лявата лента за движение; път ІІ-51 Бяла-Попово между км 0+858 до км 0+908 /в чертите на гр. Бяла/ – ограничава се движението на тежкотоварни автомобили с тегло над 10 т.
Обходен маршрут: път ІІІ-5101 (Бяла-Попово)-Пет кладенци-Борово.

[collapse]
Силистра

Няма затворени или ограничени пътни участъци.

[collapse]
Сливен

Има затворени улици, където се работи по водния цикъл на Сливен. Всички светофари в Сливен работят нормално.

[collapse]
Смолян

Остава в сила забраната за движение на товарни автомобили с маса над 10 т по направлението Горна Арда – Арда. По няколко направления в областта движението продължава да се осъществява в едната пътна лента, заради свлечени скални или земни маси, пропадания на стени и част от пътни платна. Това са направленията: Малка Арда-Баните, Батак-Доспат, Борино-Тешел, Девин-Тешел, Бял Извор-Неделино. От Областното пътно управление (ОПУ) – Смолян предупреждават, че с повишаването на температурите и валежите от последните дни, опасността от падащи камъни и свличане на земни маси се увеличава.

[collapse]
София

Въвежда се временна организация на движението заради изграждане на инженерна инфраструктура на ВиК мрежа на град Банкя и на кварталите Градоман, Михайлово, Вердикал и село Иваняне, район „Банкя”.

Временна организация на движението за канализационен клон по ул. „Варна” между ул. „Петър Никифоров” и ул. „Райко Даскалов”, кв. „Вердикал”. От 04.30 часа на 18.02.2015 г. до 24.00 часа на 31.04.2015 г. се забранява влизането на пътни превозни средства в двете посоки по ул. „Варна” между ул. „Петър Никифоров” и ул.„Райко Даскалов” в кв. „Вердикал”.

Променя се движението по ул. “Сребърна”, както и маршрутите на няколко автобуса заради ремонт на бул. “Черни връх” в София. От 04.30 часа днес до 31 март се забранява извършването на десен завой от ул. „Сребърна” към бул. „Черни връх” в посока центъра. Движението ще се пренасочва по временната връзка между ул. „Сребърна” и бул. „Черни връх”. Променя се маршрутът на автобусни линии с номера 10-ТМ, 88 и 120, както следва: от ул. „Сребърна”, надясно по временното еднолентово пътно платно, бул. „Черни връх” и по маршрутите си. В обратна посока маршрутите не се променят.

[collapse]
Стара Загора

Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Търговище

Котленският проход е отворен за движение. Остава опасността от падащи камъни в прохода „Боаза”. Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Хасково

Няма затворени пътища и въведени ограничения.

[collapse]
Шумен

До 20 март се въвежда временна организация на движението по улиците „Момчил войвода” и „Филип Тотю”. Движението на моторни превозни средства ще бъде спряно, като ще бъде осигурен достъп на коли на бърза помощ и пожарната. Причината за временната организация на движение е строителни дейности по проекта „Воден цикъл на Шумен – етап 2” за изграждане на канализационен клон и водопровод по ул. „Момчил войвода”.

Във връзка с реализацията на проект „Воден цикъл на Шумен – етап 2” ще бъде затворена за движение на моторни превозни средства ул. „Порек” в участъка между улиците „Спартак” и „Независимост”. Това съобщиха отпресцентъра на общината. Строителните работи ще се извършват в периода от 11 февруари до 11 март.

[collapse]
Ямбол

Във връзка с изпълнение на втори етап от Водния цикъл на град Ямбол „Проектиране и строителство на Пречиствателната станция за отпадъчни води с довеждащи комуникации и реконструкция на главен колектор IX“, от 27 февруари ще бъде затворена за движение ул. „Българка” в участъка от кръстовището с ул. „Дружба” до кръстовището с ул. „Николай Петрини“. Временната организация на движението се налага заради стартирането на строително монтажните дейности по реконструкцията на Главен колектор IX.

Предстои поетапно да бъдат затваряни и други участъци по трасето на колектора. Съгласно проекта за временна организация на движението по време на СМР, трасето на Главен колектор IX е разделено на 16 етапа (нарастването на номера е в посока към заустването). Трасето включва участъци по ул. „Българка”, ул. „Константин Иречек”, ул. „Стилияна Парашкевова”, ул. „Димитър Благоев” – кръстовището пред магазин БИЛЛА и ул. „Арда”.

Община Ямбол апелира към гражданите за максимално съдействие и разбиране за временните неудобства, които ще изпитат при извършване на строителните дейности.

[collapse]

Информация по данни на: Агенция “Пътна инфраструктура” и Информационна Агенция “Фокус”

Коментирай