Пътна обстановка

Пътна обстановка

Очакваме Вашите коментари за състоянието на пътищата във Вашия град, както и каква е била обстановката, където се е наложило да шофирате. Споделете с другите шофьори, за да бъдем всички информирани. Вашата информация е важна за нас. СБА Ви пожелава безаварийно пътуване!

Отговори на Вашите коментари може да получите в работно време всеки делничен ден от 08:30 до 17:00ч.

Пътната обстановка е в процес на обновяване. Скоро под формата на интерактивна карта.

Информация по данни на: Агенция „Пътна инфраструктура“, Информационна Агенция „Фокус“, МВР и Главна дирекция „Гранична полиция”

Информация за пътната обстановка извън България: Сърбия ; Македония ; Гърция ; Румъния

"Пътна обстановка", 5 out of 5 based on 22 ratings.
(Visited 476 778 times, 46 visits today)
 1. transportna firma каза:

  Nai loshi podarjani patishta (oficialno prez zimata)ne cistat i neopesachavat patishtata velingrad avramovi kolibi i belovo

 2. таня каза:

  Непочистен и неопесъчен път Асеновград-Чепеларе, много свлачища и непоставени обезопасителни мрежи почти никъде.Наложи се да спираме и местим големи паднали камъни по пътя, за да можем да продължим.Пътят е новоасфалтиран, но свлачищата са голям проблем!

 3. Балери Бекярски каза:

  до кога ще чакаме да отворите Тоян – Кърнаре бре април месец ще стане

  • СБА каза:

   Трудно можем да отворим проход. Ние сме Съюз на българските автомобилисти, а не Агенция „Пътна инфраструктура“.

 4. Илиян Илиев каза:

  Добър ден,

  Мисля, че е добре да публикувате като информация състоянието на пътя Монтана-Видин през Ружинци. До колкото знам, заради сторежа на новото околовръстно, пътят е затворен. Все пак това е Е-79, международен път!

  • СБА каза:

   Сърдечно благодарим за подадената от Вас информация.

   • Симеон каза:

    Има ли друг алтернативен маршрут за пътуване между София и Видин, освен затворения Е-79? Може ли ремонтът на Е-79 да бъде заобиколен, понеже чух, че леки коли могат да минават и по стария/главния път. Пътят през Студено Буче и Д-р Йосифово не го препоръчвам и на най-големия си враг. Вариант ли е да се мине от Монтана през Лом и там покрай Дунава до Видин?

    • СБА каза:

     Създадени са обходни маршрути:
     *гр.Видин-гр.Дунавци-с. Арчар-с.Тополовец-с.Дъбова махала-с.Славотин-с.Д-р Йосифово-с.Студено буче-гр.Монтана;
     *гр.Видин-гр.Дунавци-с.Арчар-с.Тополовец-с.Дондуково-с.Василовци-с.Расово-гр.Монтана;
     *гр.Видин-гр.Дунавци-с.Арчар-с.Добри дол-с.Сливата-с.Орсоя-гр.Лом-гр.Монтана;
     *гр.Видин-гр.Дунавци-гр.Димово-с.Ружинци-с.Дреновец-с.Тополовец-гр.Монтана;
     *гр.Белоградчик-с.Ружинци-с.Дреновец-с.Тополовец-гр.Монтана

 5. Bukata каза:

  1.04 е,прохода Троян-Кърнаре стои все още затворен!Ски пистата която минава през пътя да не е на някой политик .че още не разчиствате пътя? Великден ден наближава и хората смятат да патуват! Да вземем да поработими да го отворите а?

  • СБА каза:

   Не можем да отворим или разчистим нито един проход. Ние сме Съюз на българските автомобилисти, а не Агенция „Пътна инфраструктура“.

 6. Marin каза:

  На Мурсалево движението е силно затруднено. Има голяма колона в посока Благоевград.

 7. Асен каза:

  До кога трябва да се чака прохода ТРоян- Кърнаре да бъде отворен?? Знам, че от Вас нищо не зависи, но все пак се надявам някой да види това съобщение и да си размърда косматия г*з !!

 8. bocko каза:

  кога ще пуснат пъта монтана руженци

 9. Александър Петров каза:

  Здравейте! Весели празници! Налага се да пътувам и ме интересува прохода Троян-Кърнаре дали е отворен вече? Виждам, че по върховете все още има сняг, въпреки.че стана средата на април, но въпросът е дали най-после са разчистили пътя?

  • СБА каза:

   Троянският проход e отворен за движение на леки автомобили от 14:00ч. на 11.04.2015г. Остава ограничението за преминаване на товарните МПС над 3.5 тона. Весели празници.

 10. Сашо каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване от Плевен до Монтана. Случайно да имате информация за състоянието на път II-13 в участъка между Борован и Девене, понеже миналото лято беше в ремонт и състоянието му беше трагично.

 11. Ицо каза:

  Едната посока на АМ Марица е затворена, а тук дори не се споменава.

  • СБА каза:

   Благодарим Ви за уточнението. Информацията е добавена.

 12. Николай Иванов каза:

  Знаете ли какво е състоянието на Троян-Кърнаре? Става ли за каране, пъутя чист ли е или е в пясък целия, има ли дупки или пропадяния на пътя?

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Иванов.

   За съжаление, нямаме информация за моментното състояние на прохода Троян-Кърнаре. Бихте могли да получите по-конкретна информация от АПИ на телефон 0700 13020.

   Поздрави

 13. Владимир каза:

  Господа, има ли ограничения за товарни автомобили на подбалканския път тази неделя (24,05), извинявам се но се опитвам да помогна на баща ми, а не мога да се ориентирам, благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Моля, погледнете полето „Ограничения за товарни автомобили“, което се намира най-горе в пътната обстановка.

   Поздрави

 14. Марина каза:

  Здравейте,
  видях, че през един час ще се затваря за 1 час пътя между с. Ребърково и с. Новачене.

  Може ли да кажете дали има обходен маршрут, защото дори не мога да си и помисля какви задръствания ще стават.

  Благодаря Ви много

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Като алтернатива може да се използва второкласният път през Искърското дефиле. Имайте предвид обаче, че по него също има спиране на движението – от 08:00 до 12:00 часа, от 14:00 до 18:00 часа и от 20:00 до 06:00 часа. Ограниченията се налагат заради ремонтно-възстановителни работи на пътни тунели между с. Елисейна и с. Люти брод. Те ще продължат до 15 юни.

   Пътуващите към Монтана, Лом и Видин могат да ползват като алтернативен маршрут и прохода „Петрохан“.

   Поздрави

 15. Гого каза:

  Има ли нов път за Созопол, който не минава през Бургас и къде се намира отбивката?

  • СБА каза:

   Здравейте,
   Нямаме информация за друг път към Созопол, освен този, който минава през гр. Бургас.

   Поздрави

  • Dido каза:

   Има друг път за Созопол и той е през селата Камено и Братово. Избягва се преминаването през центъра на Бургас.

   • СБА каза:

    Здравейте,

    Благодарим Ви за предложения алтернативен маршрут. Ще се радваме, ако имате възможност да ни уведомите какво е състоянието на пътя в този участък.

    Поздрави,
    СБА

    • Dido каза:

     Според колеги, пътували наскоро оттам в по-голямата си част състоянието на пътя е много добро. Няма труднопроходими участъци. Времето и километрите за преминаване са почти същите, както през Бургас.
     Поздрави, Диян Димитров

 16. Ицо каза:

  Какво сте направили с бюлетина ?!? Така е много по-нечетливо. Преди структурирано беше много по-лесно да се ориентираш в само това, което те интересува!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   За съжаление, се налага да бъде въведена временна промяна в изгледа на раздела. На нас също не ни харесва този вариант, но към момента е наложително. Надяваме се на разбиране от Ваша страна и от страна на всички потребители, посещаващи страницата на СБА.

   Поздрави

 17. Swot каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване до Бургас. Възможно ли е да се включа по АМ Тракия от пътя през Карлово и Граф Игнатиево, за да избегна участъците в ремонт?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Възможно е да използвате този маршрут за избягване на участъците от АМ Тракия, които са в ремонт.

   Поздрави,
   СБА

 18. Валя каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване Варна-София, но искам да мина и през Стара Загора. Бихте ли ми казали от къде е най-добре да мина (Варна-Бургас и после към Стара Загора или Варна и през някой проход към Стара Загора)?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Пътят Варна – Бургас е в добро състояние, просто има повече завои и се образува задръстване в района на к.к. Слънчев бряг поради засиления поток от туристи. Другият вариант, който също е подходящ е Варна – Велико Търново – Габрово и след това през пр. Шипка до Стара Загора. Този вариант Ви се явява малко връщане, но избягвате забавянето при к.к. Слънчев бряг. Зависи от Вас, кой вариант ще изберете, защото и двата са подходящи.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 19. Димитров каза:

  Здравейте,
  Организацията на движението при ремонта на виадукта на магистрала „Хемус“ при с. Елешница е добре обмислена. Ограничителните пирамидки разделят платното за движение в съотношение 2:1 в полза на посоката на изкачване през по-голямата част от времето. Това предпазва от натрупване на колони след някой бавнодвижещ се ТИР. Съответно – промяната в неделя не допуска да се натрупа (или поне да се ограничи) колона от прибиращи се към София.
  Защо тази ТОЛКОВА ДОБРА И УСПЕШНА ПРАКТИКА не се прилага и за ремонта на участъка над Ботевград от тунел „Ечемишка“ до виадукт „Топли дол“, като се прави промяна за петък-събота? Въпреки, че там участъкът с ограничение е И ПО-СТРЪМЕН, и МНОГО ПО-ДЪЛЪГ?!?!
  Пътуващите сутрин за работа в София ще ви бъдем много благодарни, а ние не сме малко, повярвайте ми!

 20. Филип каза:

  Здравейте, предстои ни пътуване до Батак от Бургас. Въпросът ми е през къде би било най-удачно да минем. На картата видях, че имаме опция да отбием от магистралата, директно през Цалапица и Съединение, а другият вариант е през Пазарджик. Получих разнородна информация, относно състоянието на пътя през Цалапица и реших да се обърна към Вас За съвет. Благодаря предварително?

  • СБА каза:

   Преди да успеем да дадем отговор на коментара, авторът се свърза с нас чрез онлайн чат платформата и получи отговор на своето запитване.

 21. Росен каза:

  Здравейте! За искърското дефиле все още ли има ограничение в часовете през, които е отворено за преминаване от леки автомобили?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма ограничение за часови диапазон, в който МПС могат да преминават през Искърско дефиле.

   Поздрави,
   СБА

 22. Мартин каза:

  Имате ли инфо за маказа натоварен ли е много? Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Движението през пункта е много натоварено.

   Препоръчваме Ви да използвате ГКПП Златоград – Термес.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 23. Васко каза:

  Здравейте,предстои ми пътуване за Сърбия,като по-удобен за мен е пътят през. Калотина,ако можете да ми дадете информация дали заради гастербайтерите има огромни задръствания,защото ако колоните са огромни,ще мина през Видин и Брегово(стига и там по този път да няма проблеми).Предварително ви благодаря за информацията и ви желая лек ден

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Движението на излизане от България през пункта е натоварено, но „километрични“ опашки от леки автомобили към момента няма.
   Средното време за преминаване е ~ 40 минути.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 24. Александров каза:

  Здравейте,

  предстои ми пътуване до Загреб в Неделя 23.08. и искам да попитам дали по това време има „километрични“ опашки от леки автомобили и „многочасов“ престой, заради гастербайтерите?

  Много Ви благодаря предварително за отговора.

  Поздрави и хубав ден.

  • СБА каза:

   Уважаеми Господин Александров,

   По принцип в неделя, потокът от прибиращи се към Западна Европа гастарбайтери намалява, но не е на 100 % сигурно.
   За всеки случай може да се обадите на колегите от диспечерския ни център в неделя сутрин или просто няколко часа предварително, за да Ви предоставят информация за деня. Телефоните са 146 (от мобилен) и 02/ 91 146, 02/ 980 33 08.

   Поздрави,
   СБА

   • Александров каза:

    Много благодаря!

    А ако има все пак колона, за колко време обикновенно минава?

    Поздрави

 25. Георгиев каза:

  Здравейте,
  това ограничение от 40 км/ч (път ІІ-16/Ребърково- Елисейна-Своге- Нови Искър/ е в реконструкция/ЛОТ 17/и е въведена ВОБД. Скоростта на движение на МПС е ограничена на 40км/ч.) за коя отсечка от трасето е валидна???

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Ограничението важи за района на реконструкцията, която за съжаление не е посочена с точност.

   Поздрави,
   СБА

 26. Милен каза:

  Здравейте,предстои ми пътуване от Бургас до Велинград. Освен през Пазарджик,разбрах за друг път през Церово след отбиване от АМ Тракия /около 70 км/.Удачен ли е този маршрут? Благодаря Ви.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По – добре използвайте пътят през Пазарджик – Звъничево – Варвара – Велинград. Отсечката от Варвара до Велинград е изцяло рехабилитирана и е с хубава настилка.

   Поздрави,
   СБА

 27. Георги Илиев каза:

  Здравейте в събота (29.08) пътувам за Гърция , Моля кажете как стоят в момента нещата с Маказа. Продължават ли задръстванията и по колко горе долу се чака.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Задръствания на ГКПП Маказа се образуват още в петък и продължават през почивните дни. Чакането на моменти може да бъде часове. Препоръчваме Ви да използвате друг ГКПП с Гърция. Най – близък е Златоград – Термес.

   Поздрави,
   СБА

 28. Христо каза:

  Добър ден. Предстои ми пътуане до Унгария днес и искам да ми кажете дали има километрични опашки на Сърбо-Унгарската граница. Благодаря предварително

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Опашки на ГКПП Калотина се образуват главно от петък до неделя. Очаква се струпванията на пункта да намалеят след 1 септември.

   Поздрави,
   СБА

 29. Милен каза:

  Благодаря Ви!

 30. Марта каза:

  Здравейте, искам да попитам имате ли информация има ли задръствания на ГКПП Стрезимировци? Идеята е да пропуснем Калотина в петък 28.08.2015

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента няма информация за струпване на автомобили на ГКПП Стрезимировци.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 31. Georgi Vladimirov каза:

  Здравейте предстои ми пътуване Албена/ Варна/ до Шумен. Какъв маршрут бихте ми препоръчали!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Най – бързият и удобен маршрут е к.к. Албена – Варна – Шумен по АМ Хемус.

   Поздрави,
   СБА

 32. Dido каза:

  Здравейте, информацията на вашия сайт е изключително полезна за огромния брой шофьори. Препоръчвам при възможност в горния бюлетин през летните месеци и всички празници да се включи ежедневна информация за натоварването през всички ГКПП, както и да се коригира подвеждащата в момента информация на ред 2 „Пътните настилки в страната са предимно мокри „, която едва ли е вярна към момента и може би е останала от предните дни. Поздрави!

 33. Васил каза:

  Здравейте,супер сте. Искам да ви попитам според вас за Сърбия през Калотина кога е по-удачно според вас да се мине-днес вечерта към 20:00ч или утре рано сутрин към 8 ,питам заради последната вълна от гастербайери. Ще ви послушам и ви благодаря за инфото,наистина сте супер

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Според нас и двата варианта няма да се различават много. Смятаме така, тъй като в момента пътуват последните „гастарбайтери“ с деца и то бързайки. Това е така, защото децата им започват училище на 1 септември. Ако имате възможност минете през ГКПП Стрезимировци.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 34. Rumen каза:

  kak e obstanovkata na ГКПП Kalotina

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Обстановката на ГКПП Калотина се очаква да бъде натоварена поне до 30.08.2015 г.

   Поздрави,
   СБА

 35. Павел каза:

  Моля, посочете тел. за информация за трафика на ГКПП Маказа.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   За съжаление не разполагаме с такъв телефон. Информацията, с която разполагаме черпим от колегите ни в дадения регион, МВР и Агенция „Пътна инфраструктура“.

   Поздрави,
   СБА

 36. Станислав Боянов каза:

  Здравейте, на 04.09.2015г. /петък/ ми предстой пътуване от Шумен през Маказа за Гърция. Бихте ли могли да ми предоставите информация за натовареността на ГКПП Маказа в началото на м.септември или ако някой колега е пътувал тези дни, моля да сподели.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Все още в дните петък – неделя е възможно образуването на опашка на ГКПП Маказа, тъй като много летовници от България и Румъния предпочитат да „отдъхнат“ в Гърция именно този месец. Ако имате възможност и желание (не Ви се чака, ако има опашка) може да използвате ГКПП Златоград – Термес.

   Поздрави,
   СБА

 37. Мария каза:

  Здравейте,
  Бихте ли ми казали каква е натовареността на ГКПП Кулата и ГКПП Илинден в посока от Гръция към България в следобедните часове в събота. Колко време се чака?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента няма информация за струпвания на автомобили на двата пункта. Ако все пак има такива, то те най – вероятно ще бъдат в петък и неделя. Но тъй като сезонът е почти към края си, вероятността не е голяма.
   Имайте предвид, че движението е интензивно на двата пункта и особено на ГКПП Кулата по време на националните ни празници, особено когато се обединят няколко почивни дни наведнъж.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 38. ИЛИЯ КОЧЕВ каза:

  Здравейте,интересувам се от обстановката на Калотина ,защото ми предстои пътуване до Великобритания утре сутрин.И също ако имате информация за Сръбско -Унгарската граница при Хоргош- Рошке.Благодаря предварително!!!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента няма информация за струпвания и опашки от автомобили на ГКПП Калотина. За Унгария и Сърбия нямаме възможност да Ви предоставим навременна информация.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 39. Лидия Тенева каза:

  В какво състояние е пътя Сливен – Карлово?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Подбалканският път е в добро състояние. Голяма част от него беше ремонтирана в последните години.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 40. Росица Иванова каза:

  Може ли да ми дадете информация за ГКПП Маказа натоварен ли е в момента много (посока България) ? Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента няма информация движението през ГКПП Маказа да се натоварено.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 41. Йордан каза:

  Здравейте,

  Има ли въведени ограничения за леки автомобили по пътя Ботевград – Монтана? Чух, че пътят се отклонява през Своге, поради пропадане. Вярно ли е това? Ако е така, маршрута през Петрохан по-удобен ли е за днес? Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Няма информация пътят между Монтана и Ботевград да е затворен. Участъкът, който е в ремонт е Мездра-Ребърково-Елисейна, като НЕ е затворен, а трябва да се шофира с повишено внимание!
   Ако все пак желаете, може да ползвате някои от следните обходни маршрути:

   Своге-Бучин проход-Враца-Мездра;
   Мездра-Враца-Миланово-Гара Лакатник;
   Люти брод-Челопек-Враца-Гара Лакатник;
   Ребърково-Люти дол-Ботевград-София – само за леки МПС.

   Поздрави и лек път,

   СБА

 42. Юлия Богоева каза:

  Може ли да се пътува по първокласен път Е-79 от Монтана-Ружинци ?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   За този участък няма ограничения за преминаващите моторни превозни средства.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 43. Евгения каза:

  Здравейте,
  Имаме резервации за почивка в Унгария. В медиите се върти, че пътя за там, през Сърбия е затворен. Има ли алтернативен маршрут за Будапеща?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   В действителност границата между Сърбия и Унгария е възможно да бъде затворена на моменти в следващите дни поради имигрантския наплив. Препоръчваме Ви да използвате маршрут през Румъния, тъй като на граничните пунктове между Румъния и Унгария няма проблеми с преминаване на нелегални имигранти. Отделно по магистралата от границата със Сърбия до Будапеща и посока към Австрия, често на платното за движение се движат тълпи от имигранти и магистралата се затваря.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 44. Марияна Вълчева каза:

  Предстои ми пътуване доСловения и Хърватска 17-22.09.2015. Има ли хаос по границите и пътува ли се спокойно през Сърбия?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Проблеми – напълно затваряне на границата има между Сърбия и Унгария.
   Все пак при пътуването си през Сърбия бъдете бдителни, особено шофирайки по магистралата и главни пътища, тъй като е възможно да има излезли на платното групи от нелегални имигранти, което създава опасност от произшествия.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 45. Динко каза:

  Здравейте, как е прохода Троян – Кърняре отворен ли е и как е настилката?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Проходът е отворен и настилката е в добро състояние.

   Поздрави и лек път,

   СБА

 46. Нина Недева каза:

  Здравейте!
  Предстои ми пътуване до Гърция на 18.09.2015 г. (петък) за предстоящите почивни дни и ме интересува дали се очаква ГКПП Маказа да бъде много натоварен?
  Предварително благодаря за информацията!
  Приятен ден!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   За съжаление не можем да предвидим, какво ще бъде положението на граничния пункт предварително. Възможно е да бъде натоварен, но по – малко в сравнение с активния летен сезон. Ако не желаете да рискувате, може да използвате ГКПП Златоград.

   Поздрави и лек път,

   СБА

 47. Асенов каза:

  Здравейте,интересува ме актуалната пътна обстановка на ГКПП Калотина за 16.09.2015

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента няма информация за струпвания на автомобили и опашки на пункта.

   Поздрави,
   СБА

 48. Виктор каза:

  Здравейте,
  Затворен път с.Светослав-с.Пчелари не е обозначен по никакъв начин откъм Светослав и Пътников, т.е. пътувайки откъм Кърджали или Хасково за с. Студен Кладенец за прекъсването на пътя се разбира едва спирайки пред насипа на пътя малко преди с. Пчелари… Информацията е от уикенда, лично видях насипа, но не и предупреждение:)

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Благодарим Ви за информацията. В действителност този участък липсва от информационните бюлетини.

   Поздрави,
   СБА

 49. Красимира каза:

  Здравейте ,какво е състоянието на Петрохански проход -предстои ми пътуване към Видин по празниците или по добре през Враца.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Състоянието на настилката през прохода е добро. Все пак, ако не искате да шофирате през планински път със завои, може да минете през Враца, но ще бъде заобиколно.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 50. Камен каза:

  Здрвейте,

  Предстой ни пътуване до Гърция на 21.09 каква е обстановката на ГКПП Маказа има ли струпвания на коли и има ли проблеми със струпвания на емигранти в Гърция.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Възможно е да има струпвания на автомобили, но не можем да кажем със сигурност за дни напред във времето. Сигурно е обаче, че на 22.09.2015 г. струпвания ще има, тъй като тогава българските туристи отишли в Гърция за почивните дни, ще започнат да се връщат.
   Относно нелегалните имигранти, към момента обстановката на границата между Турция и Гърция е нормална.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 51. Георги каза:

  Здравейте,пътувам за Австрия. Какво е положението на Сръбско-Унгарската граница? Имате ли актуална информация?!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента няма информация за проблеми на границата между Сърбия и Унгария, но ние все пак съветваме българските автомобилисти (ако имат възможност) да преминават през Румъния – Унгария – Австрия. Правим това, тъй като няма гаранция, че във всеки един момент, границата няма да бъде затворена.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 52. Маргарита каза:

  Здравейте, въстановено ли е движението мо АМ Хемус и каква е обстановката?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента все още не е. Използвайте обходен маршрут.

   Поздрави

 53. Gunel Djekitoo каза:

  iskam da putuvam ot dobric za dimitrov grad molya vi nyakoi da mi kaje otvoren li e pitya

 54. dimid каза:

  Имам въпрос към органите по регулиране на движението.
  Вчера пътувах от София за Правец към 18 ч. Защо беше нужно да бъдем отклонявани от магистралата по стария път още от Богров, вместо от Жерково и по този начин да пропътуваме кошмарния участък Елешница-Потоп-Жерково, където няма дупки, а КРАТЕРИ? За да изпитаме на собствен гръб, как с парите от нашите пътни данъци НЕ СЕ ПОДДЪРЖАТ републиканските пътища ли?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За съжаление, въпросът Ви е зададен на погрешното място. СБА няма отношение към регулиране на движението в Република България.

   Поздрави

   • dimid каза:

    Знам, но нали сте наш – на автомобилистите – съюз, попитайте където трябва. Ако не ви е трудно. Институциите у нас „не виждат“ въпросите, зададени от един човек в първо лице единствено число. Не знаете ли?

 55. Слава каза:

  Здравейте!Предстои ми пътуване от Пловдив до Благоев град през Самоков.
  Има ли затворени участъци по това трасе във връзка с падналите валежи,през последното денонощие?
  Предварително благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Има някои ремонти по АМ „Тракия“ в посока Ихтиман, но като цяло затворени участъци няма. Спокойно може да стигнете до Благоевград през Самоков.

   Поздрави

 56. Велислав каза:

  Привет,
  има ли информация каква е актуалната обстановка на границите между Сърбия-Унгария и Унгария-Словакия? Благодаря пресварително за отделеното внимание!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента обстановката на тези граници е спокойна. Единствено с Хърватия има проблеми. Така или иначе може да използвате и по-малките гранични пунктове.

   Поздрави

 57. Благомира Темнишка каза:

  Здравейте, предстои ни пътуване от Ловеч до Стамболийски през Троянския проход. Може ли да ми кажете каква е пътната обстановка към момента на запитването ми. Благодаря Ви предварително.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента на запитването Ви „Троянски“ проход е отворен за всички МПС, така че не би следвало да имате затруднения.

   Желаем Ви безаварийно пътуване.

   Поздрави

 58. Димитър каза:

  здравейте, Пътуваме Пловдив-Троян, Какво е сйстоянието на прохода Троян-Кърнаре?

 59. Любен каза:

  Здравейте, рано сутринта ще пътувам от София до Кюстендил. Кой път да избера – през Конявската планина или по магистрала Струма и през Дупница?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Извиняваме се за закъснението. Вероятно вече нямате нужда от съвет, но по принцип най-бързо е по АМ „Люлин“ и през Перник.

   Поздрави

   • Любен каза:

    Здравейте, благодаря за съвета. Този път предпочетох да хвана магистралата до Дупница и път 62 след това. Много съм доволен от пътуването, пътят Дупница – Кюстендил е чудесен – широк и без дупки. Може би следващия път ще пробвам маршрута, който вие предложихте.

    Поздрави!

 60. Пламена каза:

  Здравейте, предстои ни пътуване от Австрия за България, притеснени сме от бежанските напливи. Кой маршрут ни препоръчвате да изберем, по кои граници ситуацията е най- спокойна и има най – малко рискове? Благодарим предварително

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Извиняваме се за закъснението. В момента обстановката по унгарско-словенската и унгарско-сръбската граници не е особено цветуща. Разстоянието между българската и австрийската столица през Румъния (Е70, Е60) е 1069 км., но се взема бавно, тъй като се преминава през населени места. Трябва обаче да се отчете, че последните 100 км. до границата вече са магистрала и на границата с Унгария се чака не повече от петнайсетина минути. С оглед на това, едно пътуване през Румъния изглежда приемливо.

   Поздрави

   • Пламена каза:

    Здравейте отново. Благодарим за отговора, само ако може да поясним: препоръчвате маршрут Австрия – Унгария – Румъния – България? А другият вариант Австрия – Словения – Хърватска – Сърбия – България може ли да се разглежда като благоприятен за пътуване?

    • СБА каза:

     Здравейте.

     Посоченият от Вас маршрут също е вариант, но разстоянието е по-дълго и ще заплатите повече за винетки.

     Поздрави

 61. Делян каза:

  Здравейте, и аз съм по маршрута от последния коментар, но в обратна посока . България- Словакия. Притеснява ме Сръбско – Унгарската граница. Дали маршрута през Румъния е по удачен?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Според МВнР: „Обстановката по унгарско-сръбската граница се нормализира и основният граничен пункт Рьоске-Хоргош е отворен за преминаване. Преминаването на унгаро-сръбската граница се извършва безпроблемно и на граничния пункт Томпа-Келебия.“

   Към момента също така не се съобщава за каквито и да е проблеми по румънско-унгарската граница, освен намерението на Унгария да строи ограда там. Напрежение има само по границата със Словения и Хърватия. Ако е възможно да ги избегнете, всичко друго ще бъде наред /вероятно с повече опашки, но те се преживяват/.

   Поздрави

 62. Вутов каза:

  Здравейте как е пътя Банско – Велинград чувам , че бил затворен от къде се кара сега ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Като информация имаме само за Разлог-Банско-Гоце Делчев, който е затворен за движение от отклонението за с. Кремен до 64км поради ремонтно-възстановителни работи на деформиран пътен насип до 14.11.2015 г.

   Поздрави

 63. Стефан каза:

  Здравейте, след като никъде другаде в мрежата не намирам актуална информация за пътната обстановка в Европа, се обръщам към вас. В неделя ми предстои пътуване с автомобил от България за Мюнхен. Интересува ме най-краткия маршрут: София-Белград-Загреб-Любляна-Залцбург-Мюнхен. Има ли усложнения на територията на Хърватия и Словения. Благодаря ви предварително

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По посочения от Вас маршрут към момента не съществуват въведени забрани и/или ограничения. Желаем Ви безаварийно пътуване.

   Поздрави

 64. Васко каза:

  Здравейте,искам да ви попитам ако седмична винетка е закупpена на 10.10.2015 в 10ч.сутринта,до кога важи? До 10ч. на 17.10.2015, до 23.59.59 на 17.10.2015 или до 23.59.59ч на 16.10.2015. Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Според Наредбата и чл. 7, ал. (5) Седмичната винетка е с валидност 7 дни, считано от датата на издаването ѝ.

   Няма как да бъде засечен час, отбелязват се календарен месец и дни. Тоест, ако е закупена на 10 октомври, ще важи до 17 октомври. Седемте дни са – 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16.

   Поздрави

 65. Vessi Beamish каза:

  Здравейте, може ли чрез вас да се обърна към Агенция Пътна инфраструктура да направи необходимото, та пътната маркировка по Подбалкански път София – Бургас да се освежи, за да се виждат ясно през нощта белите линии. Вчера пътувах от Копривщица към София по тъмно, и нито маркировка се виждаше, нито котешките очи по мантинелите светеха. Беше ужасно. Човек трябва да има котешко зрение, за да пътува по този път. Завои много, луди шофори колкото искаш. Маркировка – НИКАКВА. Благодаря, ако се ангажирате да предадете сигнал.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Благодарим Ви за подадената информация. Сигналът Ви беше препратен към Агенция „Пътна инфраструктура“. Ще Ви уведомим своевременно за развитие по него.

   Поздрави

 66. Васил каза:

  Здравейте, очаква ли се затваряне на прохода Троян-Кърнаре в близките дни? Благодаря предварително.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За съжаление не можем да кажем предварително дали даден участък ще бъде затворен. Възможно е при сериозен снеговалеж да бъде затворен.

   Поздрави,
   СБА

 67. Анатоли Николов каза:

  Как е движението през прохода Петрохан?Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента няма проблеми при преминаването през прохода. Обстановката е нормална за сезона.

   Поздрави,
   СБА

 68. Ivan Chachovski каза:

  Здравейте, каква е прогнозата за проходът Троян-Кърнаре за утре събота 28.11.2015.

 69. Сава каза:

  Здравейте. И аз се интересувам дали проходът ще бъде отворен утре?

 70. Иво Кузов каза:

  Днес има ли вероятност Троян-Кърнаре да бъде отворен?

 71. Росен Александров каза:

  Интересувам се през идната седмица дали Троян Кърнаре ще е отворен за леки коли?

 72. Nebular каза:

  Здравейте. Можете ли да ми кажете към днешна дата, дали все още е затворена отбивката за Пазарджик на АМ Тракия и в посока София-Бургас, и обратно?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Информацията, която Агенция „Пътна инфраструктура“ подава, е, че отворени за движение при пътен възел „Пазарджик“ са направленията: София-Пазарджик; София-Панагюрище; Панагюрище-Пловдив; Пазарджик-Пловдив, но затворени за движение остават: Панагюрище – София; Пазарджик-София; Пловдив-Панагюрище; Пловдив-Пазарджик.

   Поздрави

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По данни на МВнР към момента обстановката по споменатите гранични пунктове е спокойна, но е възможно известно забавяне. Желаем Ви безаварийно пътуване и весели празници.

   Поздрави

 73. Stanislava каза:

  Здравейте,

  Бих искала да попитам за потока на движение на ГКПП Калафат – Видин, има ли забавяне на пункта за тежко товарни автомобили над 12т.?

  Благодаря Ви предварително!
  Поздрави,

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента няма информация за забавяне при преминаването през пункта.

   Поздрави,
   СБА

 74. Валентин каза:

  Здравейте!

  Планувам пътуване до Германия (Сърбия – Унгария – Словакия – Чехия) и се интересувам от актуална пътна обстановка. Има ли информация за затруднения по гранични пунктове или затворени пътища?

  Благодаря предварително!

  Поздрави.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По данни на МВнР към момента обстановката по споменатите гранични пунктове е спокойна, но е възможно известно забавяне. Желаем Ви безаварийно пътуване и весели празници.

   Поздрави

 75. Деница каза:

  Здравейте,
  Каква е ситуацията на ГКПП Дунав мост към момента? Има ли голямо забавяне при преминаване от България към Румъния?
  Благодаря предварително!

 76. Eleonora Valeva каза:

  Здравейте, бихте ли казали каква е пътната обстановка София-Кулата? Има ли/очакват ли се поледици по кресненското дефиле или се поддържа този участък срещу заледяване? и дали има опашка на границата посока излизане към Гърция? Благодая

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента няма информация за засилен трафик към ГКПП Кулата (изход от България). С оглед на очакващото се понижаване на температурите е възможно на сенчестите участъци от пътя (особено в Кресненското дефиле) да се образува ледена настилка. Поради тази причина, както и това че в дефилето почти винаги движението е натоварено, Ви съветваме да шофирате със скорост, съобразена с настилката. Също така спазвайте пътната маркировка и знаци! Много от произшествията по пътя към ГКПП Кулата се случват поради неправилно изпреварване и неспазване на пътната маркировка.
   Желаем Ви лек път и Весела Нова година!

   Поздрави,
   СБА

 77. Emil Karakolev каза:

  Здравейте! Интересува ме дали искърското дефиле ще се почиства при поледици и снеговалеж? Предстои ми пътуване на 1.1.2016 Благодаря Ви!

 78. Йордан каза:

  Здравейте, предстои ми да пътувам от Чехия до България на 01.01.2016. Какво е положението на пропускателните пунктове между Унгария и Сърбия и Сърбия и България?

  • СБА каза:

   Честита Нова година!
   Към момента преминаването през посочените от Вас гранични пунктове се осъществява без проблеми.

   Пожелаваме Ви лек и безавариен път и успешна 2016 г.!

 79. сиси каза:

  Може ли някаква информация за обстановката в момента от Бургас към Варна,отворен ли е пътя?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента няма ограничения за този участък.

   Лек път,
   СБА

 80. Семи каза:

  Здравейте, какво е състоянието на пътя от Разград до Варна ?

  • СБА каза:

   По наши данни пътят е затворен за снегопочистване. За повече информация се обърнете към Агенция „Пътна инфраструктура“ на телефон 0700 13020.

 81. valentina avramska каза:

  Zdraveite ,molq za info na otsechkata Varna-Burgas i Burgas-Plovdiv za tovarni avtomobili.Blagodarq!!!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към този час няма данни за ограничения за товарни автомобили по посочените от Вас маршрути. За повече информация се обърнете към Агенция „Пътна инфраструктура“ на телефон 0700 13020.

   Поздрави

 82. rali_rz каза:

  Каква е обстановката на пътя Разград-Лесово през Котленския проход за леки автомобили? Благодаря предварително

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Котленският проход е отворен за всички МПС. По пътя Разград-Лесово няма въведени ограничения.

   Поздрави

 83. Stefan Stanchev каза:

  Здравейте, знаете ли ак е пътя Бургас-Малко Търново и по точно до границата с Турция, ако някой е ходил и по нататък нека да сподели ако обича до Истанбул става въпрос.

  • Ralica Bogdanova каза:

   Ние след малко тръгваме от Разград за Истанбул. След границата всичко било ОК, но до там ще видим скоро. Лек път!

 84. Dimitar Ivanov каза:

  Здравейте. Тази вечер ми предстои пътуване Разград – София. Чудя се кой маршрут е в по добро състояние (по добре почистен) -през Плевен или през В. Търново ? Ако може да ми помогнете
  в избора с актуална информация ще съм в благодарен.

 85. Елена Маринова каза:

  Как не ви е срам толкова безобразно да подвеждате хората.Информацията за АМ Тракия при участък Церово не е вярна.Току що минахме от там в посока Велинград и няма никакви ремонтни дейности.

 86. Georgi Drumeshki каза:

  Здравейте, бихте ли ме информирали за състоянието на пътната настилка по Айтоския проход? Предстои ми пътуване от Русе за Несебър и се двоумя дали да предпочета него, защото е по-красив (Чудните скали) или Ришкия проход, макар разстонянието да се увеличава. Предварително Ви благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Информацията, с която разполагаме, е, че проходът е отворен за всички моторно превозни средства, няма въведени ограничение и се пътува спокойно, така че може да предпочетете този маршрут.

   Поздрави

 87. Мартин Алърков каза:

  Бихте ли ми казали дали Троян-Кърнаре е отворен за леки автомобили? Благодаря Ви предварително !

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Проходът е затворен за всички моторни превозни средства. Обикновено остава затворен до края на зимния сезон.

   Поздрави

 88. Venislav Mitov каза:

  Здравейте,

  Дали имате информация – предстои ми пътуване до Македония и ще премина на ГКПП Златарево. Т.е. трябва да мина през Петрич, а чух днес, че блокадата е довела до 24 км. опашки от ТИР-ове и коли. Дали имате информация как стои пътуването към Петрич и дали изобщо Е79 може да ми послужи до там или ще трябва да използвам друг маршрут?

  Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма проблем да стигнете до гр. Петрич и от там до границата с Македония. В действителност има около 15 км. опашка в две колони до с. Левуново, но това е проблем само ако пътувате към Гърция.

   Леко и безаварийно пътуване.

   СБА

 89. Стефан Стефанов каза:

  Може ли да ми кажете дали прохода Троян – Кърнаре е отворен?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Да, проходът Троян-Кърнаре е отворен за всички МПС.

   Поздрави

 90. Стоян Йорданов каза:

  Здравейте, дали имате информация за границите ни с гърция (Илинден и Кулата).Предстои ми пътуване до Гърция на 03.03

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По данни на Главна дирекция „Гранична полиция” на българо-гръцка граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

   Поздрави

 91. mon каза:

  Може ли да ми кажете дали прохода Троян – Кърнаре е отворен?

 92. Т. Атанасов каза:

  Знаете ли защо е затворен най-източният изход от Пловдив към магистрала Тракия, мисля че се води път 565?
  Какъв е обходният маршрут и знаете ли до кога ще е затворен?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Намерихме следната информация, благодарение на Агенция „Пътна инфраструктура“:

   Движещи се от посока АМ „Тракия“ към път І-8, да се насочат по обходен маршрут през град Пловдив, както следва:

   – Пътен възел „Рогош“ -ул. „Рогошко шосе“ -бул. „Северен“ /през моста на „Адата“/, бул. „Шести септември“ и бул. „Цариградско шосе“ /І-8/- пътен възел „Скобелева майка“.

   Движението на МПС в посока от път І-8 към АМ „Тракия“, да се насочи по обходен маршрут през град Пловдив, както следва:

   – Пътен възел „Скобелева майка“-бул. „Цариградско шосе“ /І-8/ и бул. „Шести септември“- бул. „Северен“/през моста на „Адата“/ – ул. „Рогошко шосе“-пътен възел „Рогош“.

   Поздрави

  • Ivo Argirov каза:

   Уж към края на месеца трябва да го отворят, ама знае ли се.
   Правят ремонт на някакви заграждения на моста на река Марица.

 93. Слави Цветанов каза:

  Здравейте,
  Интересува ме състовнието на Арабаконак или старият път Витиня. От къде е удобно да се мине от подбалканския път към Ботевгад/Враца.

 94. Жени каза:

  Привет!
  Бих искала да разбера каква е пътната обстановка от Варна до Букурещ -силно натоварено ли е движението на автомобили и каква е ситуацията с ГКПП-тата по границата с Румъния.
  Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По информация на Главна дирекция „Гранична полиция“, трафикът през ГКПП Дунав мост към момента продължава да е натоварен.

   Поздрави,
   СБА

 95. Десислав Васев каза:

  Здравейте!
  Относно забраните за тежкотоварни автомобили през посочения период-в заповедта Ви пише от 17ч в петък,но на повечето знаци е посочено от 16ч и КАТ точно това и чака-да вземе някой лев,позовавайки се на знака! Докога ще е така и какво може да се направи в случая? Сигнал до АПИ-денонощния им телефон или какво? Моля,дайте съвет!!!
  Благодаря предварително!
  С поздрав
  Д. Васев

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Васев.

   СБА е обществена организация с нестопанска цел и като такава не издава каквито и да е заповеди.

   Препоръчваме Ви да се обърнете към Агенция „Пътна инфраструктура“ за повече информация и подаване на сигнал.

   Поздрави

 96. Десислав Васев каза:

  Здравейте!
  Благодаря Ви за отговора,прави сте-АПИ трябва да отговори на въпроса ми!
  С поздрав
  Д. Васев

 97. Снежин каза:

  Здравейте! Може ли да ми кажете дали от Велинград до Пещера през Батак може да мине ТИР ? Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма забрана за движение на тежкотоварни МПС по Велинград-Батак-Пещера.

   Поздрави

 98. Драган каза:

  Поздрав од Македонија. Скоро ќе одам со фамилијата за Велинград. Може ли да ми кажете кој пат е добар? Банско, Самоков или да одам преку Софија?
  Благодарам.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Най-добрият маршрут е през Щип-Симитли-Разлог.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 99. Петър Ангелов каза:

  Здравейте,
  предстой ми пътуване Русе – Разлог, а оттам съм планирал Велинград – Батак – Доспат – Ягодина – Девин и Пампорово.
  Ще съм много благодарен, ако ме информиране за актуланото състояние на пътища от Батак до Пампорово през Доспат, тъй като получавам много противоречива информация!
  Благодаря предварително.
  Поздрави,
  Петър Ангелов

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Ангелов.

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ към момента по планирания от Ваш маршрут няма ограничения или ремонтни дейности.

   Поздрави

   • Петър Ангелов каза:

    Много Ви благодаря. Продължавайте да помагате 😉

 100. Andrey Andronov каза:

  Здравейте, има ли някаква информация относно натовареността по пътя I-9 в участъка Бургас-Варна? Интересува ме от гледната точка на велосипедист, тъй като планирам преход. Поздрави.

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Андронов.

   През летния сезон този участък винаги е особено натоварен. Бъдете бдителен и крайно внимателен.

   Поздрави

 101. Ivan Ivanov каза:

  Добър ден, интересувам се за състоянието на пътната настилка от Плевен до В. Търново през Левски и Павликени. Преди години съм минавал по това трасе – беше лошо, но и невъзможно, дали сега е още по-разбито или са запълвани дупките наскоро? Благодаря Ви предварително

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Иванов.

   Извиняваме се за забавянето. Пътят между Павликени и Левски е доста разбит, но иначе от Плевен до Левски и от Павликени до В. Търново се преминава почти без проблем.

   Поздрави

 102. Валентин Димитров каза:

  Затворена ли е магистралата
  от Шумен до Варна ?

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Димитров.

   Не, не е затворен този участък.

   Поздрави

 103. Владимир Николаев Вълов каза:

  Здравейте ! Пътят София – Варна през Търново по магистралата без отклонения ли е ? Има ли ремонти ?

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Вълов

   В момента има ремонтни дейности, но никъде не се налага да се отклонявате.

   Поздрави!

 104. Stefan Delibeev каза:

  Здравейте, пътят София-Царево по Тракия има ли някакви особености(ремонти и отклонения). Ще пътувам в неделя 24,07

  • СБА каза:

   Здравейте!

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ към момента няма ограничения или ремонтни дейности по избраният от Вас маршрут.

   Поздрави!

 105. Мария Георгиева Б. каза:

  Здравейте, ще пътувам на 24,07. от Стара Загора за Габрово. Има ли някакви ограничения на пътя? Предварително благодаря!

 106. Lyuben Yanev каза:

  Здравейте, ще пътувам от София (Цариградско шосе при Шел) за Сапарева баня в събота сутрин. Кой маршрут да избера – през Владая и магистралата или през Бистрица и Белчински бани? Много благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Янев.

   А защо не пробвате по АМ „Струма“, но не през Владая, а през АМ „Люлин“? От изброените маршрути този е най-бърз и удобен.

   Поздрави

 107. Деян Иванов каза:

  Здравейте, ще пътувам утре в ранния следобед до Гърция. Има ли някакви особености по пътя за които трябва да съм подготвен? Какъв трафик да очаквам през ГКПП Кулата-Промахон?
  Благодаря ви предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Иванов.

   По данни на Главна дирекция „Гранична полиция” към този час на българо-гръцката граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 108. Димитър Тончев каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване от Бургас до Варна. Интересува ме актуалното състояние на Дюлинския проход и дали е по-добре да се пътува от там с оглед голямата натовареност на основния път през Обзор и Бяла.
  Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Тончев.

   Макар че през 2014 г. е извършен частичен ремонт на Дюлински проход и са отстранени единични деформации на настилката, повече от половината е на места трудно проходима. Съветваме Ви да шофирате със съобразена скорост и изострено внимание.

   В заключение, през Дюлински проход спестявате около 15км, няма натоварено движение, но пътят не е подходящ за висока скорост.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 109. Яница каза:

  Здравейте, интересува ме интензивността на потока на КПП Калотина на влизане в България. Има ли информация колко е изчакването за леките автомобили?
  Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По данни на Главна дирекция „Гранична полиция” на българо-сръбската граница на ГКПП Калотина трафикът е интензивен на вход за леки автомобили. Също така съобщиха, че нямат по-актуална информация. Затова може би е добре да се свържете с тях на тел. 02/983 1865 по-късно и ще Ви информират за евентуална промяна.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 110. Iskra Dimova каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване до Хърватия и ме интересува интензивността на трафика на КПП Калотина на излизане от България. Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте, г-жо Димова.

   Движението е интензивно и има изчакване. Въоръжете се с търпение.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 111. Natalie Kalajdžievová каза:

  Добър ден, в четвъртък рано сутринта, ще се връщам за Чехия. На идване (преди 3 седмици) чакахме на Калотина 6 часа, променила ли се е обстановката там? Има ли толкова чакане и в обратната посока? Не е ли в такъв сучай по-изгоден пътя през Видин и Румъния или и там се чака на границата? Благодаря за отговор.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   През последните дни трафикът на ГКПП Калотина е интензивен както на вход, така и на изход, поради което трябва да предвидите известно време за преминаване.

   Дунав мост 2 е алтернатива. Там движението може да наблюдавате и онлайн през сайта на пункта: http://www.vidincalafatbridge.bg/bg/page/2

   Ако все пак държите да минете през Сърбия, може да ползвате ГКПП Брегово, където движението почти винаги е спокойно.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 112. Galya Bogdanova каза:

  Добър ден, пътуваме в момента към Гърция през Маказа. Какво е положението на Маказа в момента? Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте, г-жо Богданова.

   Към момента състоянието е нормално, без голямо изчакване или колони от автомобили. От българска и от гръцка страна работят на пълен капацитет.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 113. Nikolay Tsvetkov каза:

  Добър ден! Утре, рано сутрин, потегляме от София за Тасос и обмисляме през кой ГКПП да преминем: Маказа, Илинден или Кулата? Можете ли да споделите информация за трафика по пунктовете? Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Цветков.

   Обикновено през това време на летния сезон най-натоварени са Маказа и Кулата. Препоръчваме Ви да изберете ГКПП Илинден. Гоце Делчев-Драма-Кавала ще Ви излезе около 160км. Имайте предвид и графика на самия ферибот от Керамоти (часовете може да видите тук: http://dromologia-kavalas-thasou.blogspot.bg/ ).

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Nikolay Tsvetkov каза:

    Благодаря Ви! Като се абстрахираме от коментарът на предишната потребителка, има ли колони на Маказа към момента?

    • СБА каза:

     Разполагаме с данни на Главна дирекция „Гранична полиция” към 13:30ч., според които на ГКПП Кулата и ГКПП Маказа трафикът е интензивен на вход и изход за леки автомобили.

     Поздрави

 114. Николай Кръстев каза:

  Здравейте, каква е ситуацията на пътя Пловдив-Наречен? Има ли колони, заради свлачището?

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Кръстев.

   По пътя Асеновград-Нареченски бани се извършва обрушване на скали, поради което движението се контролира от сигналисти. Това ще продължи до 15.08.2016 г. Възможно е образуване на колони при засилен трафик.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 115. Alexander Slavov Alexiev каза:

  Здравейте , в момента пътувам от Гърция пред Маказа. Каква е ситуацията на този граничен пункт. Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Алексиев.

   Към сутринта трафикът по всички пунктове с Гърция е нормален. Имайте предвид обаче, че Маказа е най-натовареният граничен пункт след Кулата, но с далеч по-малки възможности. Освен от българи, пунктът се използва масово от румънци и украинци, за които той е най-пряката им връзка с плажовете на Бяло море.

   Обикновено по това време през уикенда трафикът се увеличава. Възможно е да има образуване на колони.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 116. Stoyan Krumov каза:

  здравейте.искам да попитам за пътя камен бряг тюленово на gps ми дава че е затворен .има ли реално някакъв проблем там?

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Крумов.

   Според Агенция „Пътна инфраструктура“ няма ремонтни дейности или други ограничения. Би следвало пътят да е проходим.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 117. Весела Николова каза:

  Здравейте, чака ли се много при ремонта на Кресненско дефиле?
  Или е по-добре за Гърция да се мине през Илинден?
  Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте, г-жо Николова.

   Движението по Кресненското дефиле се спира за около 20 минути за обрушване на скалните откоси, след което се преминава свободно. Няма информация на какъв интервал се случва това.

   В зависимост от натовареността се образуват и колони.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 118. Iliya Slavchev каза:

  Здравейте, можете ли да споделите информация за пътуване с кола до Истанбул и обратно. ИМа ли някакъв проблем с преминаване на границата Блъгария-Турция и обратно впоследствие. Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Славчев.

   По данни на Главна дирекция „Гранична полиция” на българо-турската граница движението през ГКПП е интензивно на моменти. Движението и в двете посоки – вход и изход, е нормално натоварено за сезона, като е засилен контролът на входните и изходните пунктове от турска страна. Няма допълнителни изисквания, свързани с преминаването на българските граждани.

   Припомняме Ви, че след последните събития в Република Турция беше въведено 3-месечно извънредно положение. След обявяването на извънредното положение от 01.00 часа на 21.07.2016 г. започна постепенното въвеждане на допълнителни мерки за засилване контрола на силите за сигурност и увеличаване правомощията на изпълнителната власт.

   Предприетите към момента мерки от властите във връзка с обявеното извънредно положение не засягат пряко сигурността на българските граждани. Остава в сила изискването за носене на лични документи предвид честите проверки и задържането на лица, които не могат да удостоверят самоличността си. Необходимо е българските граждани да спазват стриктно указанията на полицейските органи.

   На този етап остават в сила препоръките от Съобщението на МВнР от 18.00 ч. на 21.07.2016 г. Запознайте се с тях тук: http://www.mfa.bg/bg/events/6/1/4877/index.html

   Поздрави и безаварийно пътуване

 119. Milena Polqnova каза:

  Здравейте,
  интересува ме трябва ли да нося големият талон на колата ако пътувам до Гърция, както и ако колата не е на мое име само преведено пълномощно ще ми свърши ли работа?
  Благодаря предварително

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ако малкият Ви талон не е от новите, които включват всички данни, фигуриращи в големия, то е нужно да носите със себе си големия талон.

   Пълномощното трябва също така да е нотариално заверено.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 120. Vladislav Gotsov каза:

  Здравейте,
  Видях в коментарите че има подобен въпрос. Може ли само да уточните след като колата се води на мои роднина, отново ли ми трябва пълномощно при нотариус и след като го извадя трябва ли да го превеждам в легализирана фирма на английски. Това достатъчно ли е за пред гръцките власти.
  Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Гоцов.

   В случай че пътуването в Гърция е с лизингова или чужда кола, е необходимо да се носи преведено и надлежно заверено пълномощно.

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Vladislav Gotsov каза:

    Благодаря,
    а дали има такъв вариант да се смени големия талон и в него да се впише в графата C.3.1 моето име като човек които има право да ползва колата. Както правят лизинговите компании или това е само за юридически лица.

    • СБА каза:

     Ще трябва да се сменят и двата талона, но трябва да има някакво основание (напр. договор за покупко-продажба или документ за наследство).

 121. Vasil Valeriev каза:

  Здравейте,искам да ви попитам понеже ще пътувам на 18.08.16 за Сърбия през Калотина ,според Вас дали ще има много големи задръствания заради турците,пътуващи към западна Европа. Двата ми варианта да мина през пункта около 08:00 сутринта,другият следобяда. Денонощно ли е там лудницата и дали може да я избегна? Много ви благодаря и да ви кажа ,че сте супер

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Валериев.

   По принцип ГКПП Калотина е един от натоварените гранични пунктове през летния сезон. Трябва обаче да проверите актуалната информация към 18.08, защото няма как да се предвиди. Иначе в късния следобед би следвало трафикът да е намалял.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 122. vasil valeriev каза:

  Здравейте,днес пътувам за Калотина,имате ли инфо дали ще е много натоварено или дали в момента е натоварено там от гастербайтери или е нормална ситуцията.Много ви благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Валериев.

   По информация на Главна дирекция „Гранична полиция” на българо-сръбската граница трафикът е нормален на всички ГКПП.

   Поздрави

 123. Vasil Valeriev каза:

  Току що минавам калотина,лудницата е огромна ,но въпреки това 30 минути ми бяха досттъчни да мина в Сърбия. Приятен път на всички

 124. М. Живкова каза:

  Здравейте! Предстои ми пътуване по маршрут Шумен-Елхово-Любимец-Маджарово. Има ли някакви някакви ремонтни дейности и отклонения от пътя?

  • СБА каза:

   Здравейте, г-жо Живкова.

   Извиняваме се за закъснението. По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ по посочения от Вас маршрут няма ремонтни дейности или въведени ограничения.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 125. Димитър Николов каза:

  Здравейте,
  предстои ми пътуване до Гърция/метеора/ от Бургас на 03.09.2016/събота/.Предполага че около 8.. сутринта ще бъда на границата.Въпроса ми е кое ГКПП бихте препоръчали,понеже бях се насочил към „Маказа“,но след доста четене относно опашките ми се струва че не е най удачното.Мисля си за ГКПП „Капитан Петко“.Какво е вашето мнение.
  Благодаря много.

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Николов.

   Да, ГКПП „Капитан Петко войвода“ е добър избор. Също така е и най-близко до гр. Бургас. Имайте предвид, че все пак ще пътувате в почивен ден и се очаква още от сутринта по всички гранични пунктове да е натоварено. Въоръжете се с търпение.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 126. Sofia Dimitrova каза:

  Здравиете предстои ми пътуване с въбота в сърбия информация за травика на Калоттина иматели

 127. Sofia Dimitrova каза:

  Здравейте предстоими пътуване до сърбия в събота как е трафика на калотина говорим за около 17-18 часа

 128. Bubblesppg каза:

  Привет!

  Отворен ли е вече пътя Септемвтри – Варвара – Батак?

 129. sensi11 каза:

  Здравейте, интересува ме към момента какво е положението с трафика през Кресненското дефиле? По информация от вчера има стеснения в участъка и е възможно образуване на задръствания.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   До 09.09.2016г. продължава обрушване на скали, при което се спира движението поетапно. Възможни са задръствания и трябва да се въоръжите с търпение.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 130. venko каза:

  Здравейте,

  На 03.09. ще пътувам от Турция към България и се чудя дали да мина през Лесово или Свиленград. Имате ли информация кое от двете ГКПП-та е по-натоварено в момента?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Обикновено ГКПП Капитан Андреево (след Свиленград, вероятно него визирате) е по-натоварен. Трудно е обаче да се предвиди отсега за 3 септември. Препоръчваме Ви отново да попитате на самата дата за по-голяма яснота.

   Поздрави

 131. Georgi Gerginov каза:

  Здравейте!
  На 01.09(утре сутрин) ми предстои пътуване от София към Гърция и се колебая през кой ГКПП да мина – дали през Кулата или през Илинден.Ще съм благодарен, ако можете да помогнете с информация за трафика.

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Гергинов.

   За съжаление, няма как да се предвиди трафикът предварително. Имайте предвид, че обикновено ГКПП Кулата е по-натоварен. Препоръчваме Ви да проверите отново преди да тръгнете на път.

   Поздрави

 132. Vera Georgieva каза:

  Здравейте. Какво е състоянието на ГКПП Калотина на изход от България? Трябва да пътувам или утре около 19 ч. илив събота около 6-7.00 ч.сутринта. По кое време се очаква да има по-малко трафик?

  • СБА каза:

   Здравейте, г-жо Георгиева.

   В събота се очаква трафикът на изход да е засилен поради предстоящите почивни дни. Препоръчваме Ви да пътувате днес привечер.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 133. Георги Славов каза:

  Добър ден. Планираме довечера пътуване за Истанбул през Капитан Андреево. Според вас колко средно време би ни отнело минаването на границата, защото се опитваме да хванем полет от Истанбул в 09:30 сутринта.

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Славов.

   Няма как да предвидим какъв би бил трафикът тази вечер. Очаква се да е по-спокойно, но имайте предвид, че в момента навсякъде преминаването се осъществява по-бавно.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 134. Vasil Valeriev каза:

  Здравейте,ще бъда на Кулата около 04:30 тази нощ,да разбирам ли че няма как да знаете дали ще е сериозен трафика,но все пак ба база опита ви,дали по това време ще е много бавно там.благодаря

 135. Анна Христова каза:

  Здравейте, предстои ни пътуване Бургас – Самоков. Пазарджик – Самоков ли бихте ми препоръчали , или Ихтиман – Самоков? Не са ми познати и двата маршрута а съм с малко дете.Благодаря.

 136. Lazar каза:

  Здравейте, Пазарджик – Самоков е много зле, особено след Костенец. Има много дупки и няколко остри завоя, но пък има много хубава гледка към Рила :-). Не съм минавал през Ихтиман, но май пак ще трябва да минете през Костенец. По-добрия вариант, за колата Ви, е да минете през София и от там за Самоков, но се обикаля много.

  Ако съм на Вас, ще мина през Пазарджик – Самоков. Само карайте внимателно.

 137. Христина Петкова каза:

  Препоръчвам минаване по обходният маршрут на Витиня. Хвана ни задръстване още преди първия тунел в посока София. Измъкнахме се през бензиностанция Лукойл отзад има път за Ботевград.

 138. Дани Мустакова каза:

  Здравейте. Предстои ни пътуване до с. Слатина, което е близо до Вършец и Берковица. Близо съм до Ломско шосе. Видях, че има 3 варианта, през Петрохан, по магистралата и през Своге. Кой вариант ще ми препоръчате. Разбрах, че между селото и Вършец пътят бил много лош и затова се минавало през Клисурския манастир. А как е пътя после от Вършец до София? Моля дайте препоръки

  • СБА каза:

   Здравейте, г-жо Мустакова.

   Бихме Ви посъветвали да минете през прохода Петрохан. По магистралата няма толкова завои, но пътищата в област Враца са в лошо състояние.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 139. Borisov каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване от София до Севлиево. Имате ли информация какви са настоящите ремонти по този маршрут? Благодаря предварително!

 140. рм каза:

  в този си вид никога не е ясно от кога е информацията, сложете една дата поне …

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Информацията тук се обновява ежедневно, но все пак ще вземем предвид Вашето мнение.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 141. Елена каза:

  Отворен ли е Троян_Кърнаре?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента проходът е отворен за МПС.

   Поздрави и лек път.

   СБА

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Проходът е отворен, но на 109 км. се извършват ремонтни дейности в едната лента.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 142. Юлияна Ангелова каза:

  В 17.00 ч трябва да тръгна от Варна за София.Кой Маршрут ще ми препоръчате.Да използвам ли магистра Хемус или да си карам отгоре по стария маршрут?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Приключиха ремонтите на АМ „Хемус“ и бихме Ви посъветвали да минете по нея.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 143. 342monika каза:

  Здравейте, утре ни предстои прибиране от Румъния през Русе. На идване в четвъртък имаше километрична опашка на българската граница – тирове и коли в една редица. Дали имате информация за подобна ситуация от днес? Въпросът е дали да се насочим към ферибота в случай че тези километрични опашки продължават и към момента. Много ви благодаря предварително!

 144. Simona Manevska каза:

  Здравейте, утре ми предстои пътуване от Пловдив към Гр.Оряхово( Враца). Имате ли информация за настоящи ремонти по маршрута? Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ единствените ограничения са по АМ “ Хемус“. Точните местонахождения на участъците в ремонт можете да намерите по-горе на страницата.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 145. Ekaterina Simeonova каза:

  Zdraveite, v nedelya tryabva da patuvam ot Plovdiv do selo Chiflik. Kazaha mi che prohoda Troyan Karnare bil s mnogo zavoi i preporuchaha da mina prez prohoda Shipka. Molya, posuvetvaite me, zashtoto za purvi pat mi se nalaga da minavam prohodi. Merci predvaritelno!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   И при двата прохода завоите са доста, но наистина Шипка е една идея по-приятен за преминаване. Бихме Ви препоръчали да минете през него.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 146. Georgy Handzhiev каза:

  Здравейте,в сряда ми предстои пътуване до Русе,бихте ли ми казали в какво състояние е пътя София Русе след магистрала Хемус

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента има въведени ограничения само за МПС над 10 т. по магистралата. Точните места на тези ограничения можете да намерите по-горе в нашата пътна обстановка.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 147. Kopasz Kutya каза:

  Здравейте , Магистралата от София да Троян почистена ли е . Проходима ли е Думата ми е за лека кола.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По информация на Агенция „Пътна инфраструктура“ АМ „Хемус“ е почистена и няма ограничения за движението на леки автомобили.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 148. Боби Иванов каза:

  Здравейте , от известно време пътувам всеки ден до столицата и тази сутрин (06:45) около тунелите на магистрала Люлин положението бе плачевно, ако почистват така и в активния зимен период просто всеки ден ще бъде едно голямо приключение за много хора! Бихте ли ми казали дали за напред да очаквам пак такива сутрешни изненади!
  Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   За съжаление ние няма как да Ви съдействаме по този въпрос. Трябва да бъде отнесен до колегите от Агенция „Пътна инфраструктура“ и фирмата, която поддържа този район.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 149. Динко каза:

  Здравейте! Как е пътя по магистрала Тракия Бургас- София?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   До 08.12.2016 г. поради ремонт на надлез над АМ „Тракия“ при км 133 движението се осъществява двупосочно в платното в посока Бургас.

   Затворени за движение са пътните връзки на АМ „Тракия”: Пловдив-София и София-Раковски. За направлението от Пловдив-София се препоръчва обход през Трилистник на км 137, под АМ Тракия и надясно за София. За направлението от София за Раковски се препоръчва обход през Трилистник на км 137, под АМ Тракия и направо, при Стряма надясно до Раковски.

   Няма други данни за въведени ограничения.

   Поздрави

 150. Цветан каза:

  Здравейте.Мисля утре да използвам проход Юндола с товарен бус.Дали е удачно?Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По пътя Юндола-Голямо Белово е ограничено движението за всички товарни автомобили над 12 т. до 31.03.2017 г.

   Поздрави

 151. Владимир Мирчев каза:

  Здравейте,
  Какво е състоянието на пътя Пловдив – Смолян? Почистен ли е напълно?
  Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Мирчев.

   Измина достатъчно време от последния снеговалеж и затова не би следвало да има затруднени участъци по пътя Пловдив-Смолян.

   От друга страна, забранено е движението на товарни МПС с маса над 3,5 т по пътя Пампорово-Смолян в срок до 30.12.2016 г.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 152. Ренета каза:

  Отворен ли е Троян_Кърнаре?

 153. Таня каза:

  Здравей те предстои ми пътуване тази вечер Варна-Козлодуй
  какво е състоянието на пътя
  Благодаря

 154. sotirova_lili каза:

  Здравейте. Интересувам се от състоянието на пътя София – Копривщица (Подбалкана): състояние на настилка, евентуални ремонти и т. н.
  Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По пътя София-Копривщица няма въведени ограничения и не се извършват ремонти към момента. Настилката е в добро състояние.

   Поздрави

 155. Irene каза:

  Здравейте, утре ми предстои пътуване от София до Враца. Бихте ли ми казали кой маршрът е най-подходящ и дали все още има ремонти около Ботевград?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ограничено е движението в тръбите на тунелите Витиня и Ечемишка в посока Варна по АМ Хемус. Има и обходен маршрут през Ботевград, но зависи от трафика дали ще се наложи да го използвате. Все пак е указан с табели. По магистралата обаче ще се придвижите най-бързо въпреки ремонтите.

   Поздрави

 156. Ekpo каза:

  Здравейте! Предстои ми пътуване от Сара Загора до Севлиево утре, 06.12. Бих се радвала да получа информация за пътната остановка, прохода Шипка не съм го минавала.

  • Ekpo каза:

   Стара Загора

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма информация за въведени ограничения или ремонти по пътя Стара Загора-Севлиево, вкл. през прохода „Шипка“. Там единствено е забранено движението на МПС, предназначени за превоз на товари с технически допустима максимална маса над 12 тона от категория N3, както и тегленето на ремаркета и полуремаркета с технически допустима максимална маса над 10 тона от категория О4.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 157. Александър каза:

  Добър вечер, предстои ми пътуване до банско. Идвайки от Пазарджик от къде ми е по- добре да мина : Белово – Юндола или през Велинград за Юндола . Инт ме състоянието на пътя и евентуални ремонти и очакван трафик

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Пътят през Белово е малко по-кратък, но по данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ и по двата маршрута няма ремонти и ограничения за МПС под 3.5 т.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 158. Dian Stefanov Grudev каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване от София до Мелник и след това до Чепеларе. Пътната обстановка предразполага ли ползване на вериги?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ в момента използването на вериги не е нужно.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 159. Evgeni Kalchev каза:

  Здравейте предстои ни пътуване Сопот – Ловеч. Знаете ли дали беклемето е отворено?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ проходът е отворен за всички МПС.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 160. Plamen Kiryakov каза:

  Ще пътувам от софия до село шипково близо до троян хубав ли е пътя през тетевен

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ пътят е в добро състояние и проходим при зимни условия.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 161. Елица каза:

  На 13.12. рано сутринта трябва да пътувам до Видин. Предпочитам да мина през Петрохан, но не съм сигурна дали е удачно. Бихте ли ми казали дали има заледени участъци от прохода? Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По прохода има сенчести места, в които задължително се получават заледявания, особено сутрин.

   Карайте внимателно и със съобразена скорост.

 162. Nikol Gencheva каза:

  Здравейте ще пътувам утре 14.12 от Свищов за Бургас можете ли да ми дадете информация за състоянието на Прохода на Републиката?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ проходът е отворен за всички МПС. Избраният от Вас маршрут е почистен и пригоден за нормално шофиране.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 163. Ekaterina Simeonova каза:

  Здравейте, искам да пътувам от София до Велинград в неделя. Кой път да избера? Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Най-бързият и лесен маршрут е по магистрала „Тракия“. В близост до 69-ти километър ще видите отбивката за Велинград. След това ще се ориентирате и по самите указателни табели.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 164. Pavelka Georgieva каза:

  здравейте искам да пътувам София Боровец в събота 17 декември каква ще е пътната обстановка в страната

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ няма ограничения и ремонти по избрания от Вас маршрут и не се очертава да се въвеждат. Все пак карайте внимателно, особено в сенчестите места.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 165. Гергана Василева каза:

  Здравейте!
  Предстои ми утре да пътувам от Пловдив до Ловеч и обратно. Беклемето проходимо ли е, или има по-добър маршрут?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ проходът е затворен само за МПС над 12т. През деня е валял слаб сняг, но пътят е проходим без особени затруднения.

   Това е най-подходящия проход за преминаване при вашия маршрут.

   Поздрави и безаварийно шофиране.

 166. Григор A. каза:

  Здравейте,предстои ми утре много ранно сутринта да пътувам Пловдив-Велико Търново.Какво е състоянието на прохода Хаинбоаз?Има ли заснежаване и заледявания?
  Може ли да препоръчате по-добър маршрут?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Това е най-добрият маршрут за преминаване на Стара планина между двете точки, които сте избрали.

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ проходът е отворен за всички МПС. Почистен и опесъчен е, но все пак е валял сняг и настилката е мокра. Карайте с повишено внимание и съобразена скорост.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

   • Григор A. каза:

    Благодаря за отговора.
    Вече съм обратно в Пловдив и мога да потвърдя Вашите думи.
    Като допълнение,мога да добавя,че пътя е перфектно почистен и сух.
    Поздрави !

 167. Венци Цаков каза:

  Искам да пътувам с лека кола утре 8.00 часа от София до Монтана през Петрохан.
  Ще имам ли проблеми?

  • СБА каза:

   Здравейте, г-н Цаков.

   Проходът е затворен само за тежкотоварни превозни средства над 12т. Днес през деня е валял сняг, но пътят е опесъчен. Все пак шофирайте с повишено вниманието, съобразено със зимните условия.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 168. Tanya Kalfova каза:

  Здравейте,предстои ми пътуване с автобус от Бургас до Пампорово,бихте ли ми казали каква е пътната обстановка?Благодаря предварително .

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Най-напред ще се движете по АМ Тракия до разклона с Чирпан. Към момента в този участък няма по-съществени ремонти или ограничения. После ще продължите към Асеновград, а след това Пампорово. Проходът Пампорово е отворен за всички превозни средства. Не би следвало да има забавяне по посочения маршрут.

   Поздрави

 169. Г.Христова каза:

  здравейте,каква е пътната обстановка от Габрово до Сопот днес?

 170. Sasho Borisov каза:

  Здравейте, предстой ми пътуване през Троянския проход, как е пътната обстановка

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Проходът е затворен само за МПС над 12т. Пътят се поддържа, но все пак внимавайте по сенчестите места.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 171. Весела Снежева каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване през Ришкия проход. Интересува ме пътната обстановка, сняг и заледени участъци. Благодаря Ви предварително.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Пътят е почистен, но все пак по сенчестите места няма как да не е заледено.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 172. Christomir Zafirov каза:

  Предстои ми на 23 декември 2016 пътуване от Стара Загора до Благоевград.
  Кой е най-добрия /бърз/ маршрут – до София и после по магистрала Струма, или до Ихтиман и през Самоков до Благоевград? Благодаря Ви предварително!

 173. Stefan Stanchev каза:

  как е пътя Кърнаре Троян, подържа ли се?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Пътят се поддържа и почиства, но все пак на сенчестите места се получават поледици.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 174. Raul Jorge Victor каза:

  Здравейте,

  Какви са очакванията за трафика от София по автомагистрала Хемус днес, 23.12.2016?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Очакват се над 200 000 автомобила от София. Най-проблемните часове са между 16:00 и 19:00. Ако е възможно, пътувайте по друго време.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 175. Valentin каза:

  Здравейте,

  Предстои ми пътуване от София към Варна около 15:00 часа. Според Вас кой е по добрият маршрут – през Велико Търново или през Бургас?

  Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Който и маршрут да изберете, няма да сбъркате. Ако преминете по АМ Тракия до Бургас, ще стигнете по – бързо, но от Бургас до Варна е възможно да преминете със забавяне поради липсата на магистрала. Пътят през Велико Търново със сигурност ще бъде по – натоварен, особено в участъците с концентрация на ПТП.

   Желаем Ви леко и безаварийно пътуване.

   Весела Коледа!

   СБА

 176. Ivan Syusyukin каза:

  Здравейте утре ми предстои пътуване от Хасково до Троян. Бих искал да попитам за състоянието на „Троянски проход”.

 177. Красен каза:

  Може ли информация за пътната обстановката Юндола – добрини ще? Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Обстановката в участъка от Юндола до Добринище е нормална за зимния сезон. Няма участъците с ограничения в движението.
   Шофирайте със съобразена скорост и повишено внимание.

   Поздрави,
   СБА

 178. Даяна Димитрова Николова каза:

  Здравейте! Предстои ми пътуване София-Поморие искам да попитам дали пътят ще бъде заледен?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За съжаление няма как да знаем дали даден участък ще бъде заледен, но имайте предвид, че сенчестите участъци през зимата задържат лед по – дълго време. Бъдете особено бдителни в завоите, които попадат в сянка.

   Поздрави и лек път,
   СБА

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Пътищата се поддържат, но по сенчестите места няма как да няма заледени участъци.

   Поздрави и безаварийно пътуване!

 179. Doublefault каза:

  Здравейте, почиства ли се пътят от Бели Искър до Боровец

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят се почиства през зимния сезон, но е възможно на места да е проходим само с вериги за сняг.

   Поздрави,
   СБА

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Пътно поддържане в района си е свършило работата, но все пак внимавайте по сенчестите места, защото там се образуват заледявания.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 180. Evgeni Kalchev каза:

  Здравейте искам да попитам отворен ли е прохода Кърнаре Троян

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Проходът е отворен, но е забранено преминаването на МПС над 12 т.

   Поздрави,
   СБА

  • СБА каза:

   Здравейте!

   Проходът е отворен за МПС до 12т.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 181. Тодорова каза:

  Здравейте, отворен ли прохода Петрохан и ако да , има ли сняг , почистен ли е , какво се очаква в празничните дни? Благодаря ви!!!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента проходът е отворен за движение за МПС до 12 т., като вали сняг и снежната покривка е около 5 см. Очаква се до 30 мин. пътно поддържане да започне да чисти настилката. Има и силен вятър. Шофирайте с повишено внимание.

   Поздрави и лек път,

   СБА

 182. Мирена каза:

  Здравейте, на 30.12.2016 в какво състояние ще са пътища русе-пловдив и русе-софия, очаква ли се да има поледици

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За съжаление няма как да предскажем каква ще бъде пътната обстановка за даден период в бъдещето. Обикновено поледици се образуват на непочистени участъци от пътя и на сенчести такива.

   Поздрави,
   СБА

 183. Ina Gamsazova каза:

  Здравейте! предстои ми пътуване от Плевен към София утре сутрин около 7ч. ще е възможно ли да стигна до обяд?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ако шофирате според ограниченията на скоростта по пътя Плевен – София, както и с такава съобразена с пътните условия, вероятно ще стигнете до крайната си цел. Все пак имайте предвид, че на места снежната покривка е повече.

   Поздрави,
   СБА

 184. Стефан каза:

  Възможно ли е преминаването в момента през Прохода Троян-Кърнаре?
  Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента проходът е затворен за всички видове МПС, поради силен вятър и снегонавявания по пътната настилка. По възможност използвайте обходен маршрут.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 185. Martin Dimitrov каза:

  Здравейте.Днес ми предстои пътуване Самоков- Пловдив-Лом как е пътната обстановка най вече Самоков- Ихтиман и магистралите.Благодаря предварително.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента пътищата по маршрута, който сте избрали са проходими при зимни условия, като по – голямата част от тях се почистват и опесъчават. Шофирайте в повишено внимание в участъка от гр. Самоков до АМ Тракия, тъй като е възможно на места пътят все още да не е почистен и обработен. Магистралите се почистват активно, но проходът Троян – Кърнаре е затворен. Използвайте Шипченски проход. Най – много сняг е натрупал в обл. Ловеч, но и там се почиства активно. В Северна България е възможно на места да има снегонавявания, въпреки почистването. Шофирайте със съобразена скорост.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 186. Daniela Nangia каза:

  Какви са прогнозите за състоянието на пътя Бургас – Варна на 31.12.2016?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За съжаление не може да бъде прогнозирано състоянието на пътната настилка.

   Поздрави,
   СБА

 187. Атанаска каза:

  Здравейте, какви са прогнозите за Ришкия проход на 31.12 и 01.01.2017

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За съжаление не може да бъде прогнозирано състоянието на пътната настилка.

   Поздрави,
   СБА

 188. Габриела каза:

  Здравейте, каква е прогнозата за пътната обстановка на пътя Ямбол-Котел-Търговище-Русе за 31/12, 01/01 и 02/01? Ще има ли снежна покривка?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За метеорологичните условия може да се обърнете към Института по метеорология и хидрология към БАН на http://www.meteo.bg

   Поздрави,
   СБА

 189. Георги Опнаков каза:

  Какво е състоянието на магистрала Тракия от Карнобат към София, на 2-ри Януари трябва да пътувам с автобус. Какви са прогнозите и магистралата ще бъде ли изчистена след обилните снеговалежи?

 190. Daniela Nangia каза:

  Здравейте, опесъчен ли е пътя Сл.бряг – Обзор? Предстои ми пътуване утре, 31.декември…

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ пътищата се почистват.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 191. Недьо Ковачев каза:

  Предстой ми пътуване от Пловдив до Троян, през кой проход ще препоръчате да мина?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Поради атмосферните условия повечето проходи по Стара планина са затворени. Ще се наложи да минете през София.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 192. Добрин Добрев каза:

  предстои ми пътуване Ст.Загора – царево. сЛЕД КАТО „тРАКИЯ Е ЗАТВОРЕНА“ мОЛЯ КАЖЕТЕ ОТ КЪДЕ ДА МИНА.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   В цяла бургаска област е обявено бедствено положение и няма известен маршрут, през който да минете.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 193. Павел каза:

  София – шумен достъпен маршрут има ли?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ преминаването през Велико Търново би било малко по-добър вариант.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 194. Надя Койчева каза:

  Здравейте, Бургас- Варна, проходим ли е в момента?

 195. Dimo Petkov каза:

  Zdraveite ima li dostyp ot Sliven prez Dolni Chiflik do Varna

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма информация за този маршрут, но имайки предвид, че Айтоски и Ришки проходи са затворени, по – добре не предприемайте пътуване в момента.

   Поздрави,
   СБА

 196. Rosen каза:

  Здравейте, Шумен-Казанлък през прохода на републиката най-добър вариант ли е?

  • Vladimir Marinov каза:

   Zdraveite,ot kade da mina ot Plocdiv za Varna?Prez prohoda Shipka ili prez Yundola?
   Veseli praznici.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента няма информация проходът да е затворен. Носете вериги за сняг със себе си за всеки случай.

   Лек път,
   СБА

 197. Radost Nikolova каза:

  Здравейте. Предстои ни пътуване Бургас-Царево. Как е пътната обстановка? БЛАГОДАРЯ, ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента в бургаска област е обявено бедствено положение и всички пътища са затворени.

   Поздрави и безаварийно пътуване. 🙂

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На територията на цяла Бургаска област пътната обстановка е усложнена. В южната част на областта положението е по – леко. Все пак шофирайте с повишено внимание и носете (при възможност) вериги за сняг в автомобила.

   Лек път и Весела Нова година,
   СБА

 198. Antoniya Ivanova каза:

  Здравейте. Приятелят ми ще пътува София-Варна. Някой може ли да каже как е пътната обстановка? Могат ли да пътуват автобуси? И защо няма полети София-Варна за днес при положение,че вчерашния му полет беше отменен. Не можем да летим,не можем да шофираме е въпроса е как да стигнем от точка А до точка Б ?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента в цяла източна България има ограничения за движение по пътищата, в Бургас дори е обявено бедствено положение и всички пътища са затворени.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 199. Красен Димитров каза:

  Здраейте, искам да попитам имали възможност за пътуване от Бургас до Варна през Оборския проход

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента в бургаска област е обявено бедствено положение и всички пътища са затворени.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 200. Galin Troev каза:

  Varna – Burgas ! Prohodim li e, chisti li se? Ili pone Varna – Bqla ?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента цяла бургаска област е затворена и е обявено бедствено положение.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 201. Simeon Alexandrov каза:

  Пътя Бургас – Средец -Момина църква изчистен ли е и ако не е днес ще бъде ли изчистен и кога?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента това е един от малкото отворени пътища.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Благодарим Ви за снимковия материал и навременната информация, която към момента е трудно да получим, особено от хора на място.

   Лек път,
   СБА

 202. Сабри каза:

  Здравейте! Как е пътната обстановка Разград-Русе ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят е проходим, чисти се, но шофирайте с повишено внимание.

   Поздрави и лек път,
   СБА

 203. Борио каза:

  Обзор Бургас някой знае ли как е пътя?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Проходим при зимни условия. Продължава да се почиства.

   Лек път,
   СБА

 204. Pilot BG Anto Andonov каза:

  Сливен – Велико Търново и след това Шумен , как е пътя ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят, който сте избрали е подходящ за преминаване при зимни условия. Носете със себе си вериги за сняг (за всеки случай). Възможно е на места в Шуменска област все още да се почистват отделни пътни участъци.

   Лек път,
   СБА

 205. Атанас каза:

  Здравейте , налага ми се да пътувам утре от Варна до Бургас през Обзор , знаете ли дали е проходимо ?

 206. Valeriya Danielova каза:

  Някой има ли информация за пътя Попово-Велико Търново, по-конкретно отсечката между с.Николаева и Стражица?

 207. Tatyana Dimitrova каза:

  Предстои ми пътуване Варна – Банско. Млад шофьор съм. Какъв съвет бихте ми дали за маршрута?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Препоръчваме да минете през Бургас, АМ „Тракия“ и Пазарджик. Това е най-лесният път.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 208. Веселин каза:

  Здравейте ! Планирам пътуване от Бургас към Габрово . Мисля да карам по Е85, за да избегна магистралата. Пътя на Шипка как е ? Чист ли е ? Проходим ли е ? Петолъчката ?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   При „Петолъчката“ в момента има ремонти. Проходът „Шипка“ не е особено приятен за преминаване през зимата. Бихме Ви посъветвали да използвате магистралата.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 209. Teodora Krumova каза:

  Здравейте.. Варна София от къде пътя е по-добре да мина. Благодаря 🙂

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Препоръчваме да минете през „Ришки“ проход и после по АМ „Тракия“.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 210. Соня Боева каза:

  Здравейте в какво състояние е пътя Кричим-Девин?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ по пътя няма въведени ограничения и ремонти.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 211. Yana каза:

  Здравейте , предстои ми пътуване в петък 6.01 от София до Търговище и връщане в неделя. Кой път би бил най-безопасен, предвид плашещата синоптична прогноза ?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Бихме Ви посъветвали да използвате АМ „Хемус“. Това ще е най-краткият и безопасен път.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 212. Христо каза:

  Ямбол – Свищов от къде да мина ?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Бихме Ви препоръчали да използвате маршрута Гурково- Велико Търново- Свищов.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

   • Христо каза:

    Прохода Гурково-Търново дали е изчистен ? или нямате идея

    • СБА каза:

     Според АПИ всички проходи се чистят, но все пак по сенчестите места има заледявания.

 213. Ivan Stoyanov каза:

  Здравейте , предстои ми пътуване в петък 6.01 от Варна до Стара Загора. Кой път би бил най-безопасен? Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента най-безопасният път е по АМ „Тракия“, после през „Ришки “ проход и гр. Шумен. Това е към момента, но следете пътната ни обстановка за промени през следващите дни.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 214. Tanya Petkova каза:

  Здравейте,
  В петък трябва да тръгне хладилен камион над 12т от Плевен за Англия.
  Ще бъде ли възможно пътуване?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Агенция „Пътна инфраструктура“ обявиха, че при влошаване на метеорологичните условия ще бъдат затваряни основните пътища на страната. Към момента няма подобни ограничения, но следете метеорологичната информация и нашата пътна обстановка. При промяна ще го обявим.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 215. Симона каза:

  Здравейте, в неделя на 08.01.17 ни предстои пътуване Димитровград-Велинград. Кой път е най-безопасен?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   В момента най-подходящият вариант ще бъде по АМ „Тракия“ до Пазарджик и после надолу към Велинград.

   Ако има въведени ограничения, ние ще го обявим тук.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 216. Sophia Sarieva каза:

  Здравейте, днес благоприятно ли е да се пътува от Варна към София и кой път е най-безопасен? Благодаря предварително.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ в момента по всички пътища се пътува спокойно. Бихме Ви препоръчали да минете през „Ришки“ проход и после през АМ „Тракия“.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

   • Sophia Sarieva каза:

    Благодаря, а какви са прогнозите за път утре сутринта? 🙂
    Поздрави

    • СБА каза:

     Всичко зависи от времето. Следете прогнозата за времето, а ние тук ще обновяваме, ако има затворени участъци.

 217. Albena Trencheva каза:

  Здравейте, в гугъл излиза, че границата на Капитан андреево е затворена. Някои има ли информация.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Главна дирекция „Гранична полиция“ няма затворени ГКПП по никоя българска граница.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 218. Юлия каза:

  Здравейте, ще пътувам до Смолян. Има ли затворени пътища и кой е най-добрия маршрут за минаване?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Минете по магистралата до Пловдив и после Асеновград и Смолян. По данни на Агенция „пътна инфраструктура“ по този маршрут няма ограничения и ремонти.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 219. Nadia Krumova каза:

  Здравейте, предстои ни пътуване София-Пловдив.Имате ли информация какви са условията за пътуване, относно обилни снеговалеж в момента. Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ магистралата е поддържана и не би трябвало да срещнете затруднения при пътуване. Все пак следете прогнозата за времето, защото се очаква обстановката да се влоши.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 220. Margie Stamenova каза:

  Здравейте, пътуваме от Смолян към Благоевград. пътят през Гоце Делчев безопасен ли е? и това ли е най-добрият вариант?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента няма сериозни затруднения за преминаване през избрания от Вас участък.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 221. Blagoeva каза:

  Zdraveite shte pytuvame ot Slovenia za Sofia utre? Kak e pytq? Blagodarim

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ по избрания от Вас маршрут, в българската част, няма въведени ограничения и ремонти.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 222. Iva Pavlova каза:

  Здравейте , имате ли информация как е пътя София -Благоевград в момента, предстои ми пътуване сега, но се чудя дали да го отложа.Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ движението по АМ „Струма“ се осъществява без ограничения.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 223. Antoniq Simeonova каза:

  Здравейте! Интересува ме как е пътят Пазарджик- Велинград за леки автомобили сега и какво очаквате в близките няколко часа?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По пътя Велинград-Юндола-Якоруда е ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 поради снегопочистване. В цялата област Пазарджик продължава да вали сняг. Това е един от районите, в които се очаква усложнена пътна обстановка. Въпреки това към момента няма други въведени ограничения или затворени участъци. Шофирайте с повишено внимание и се снабдете с вериги за всеки случай.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

   • Antoniq Simeonova каза:

    Аз съм само от Пловдив до Велинград. Няма да до ходя нататък- нито към Юндола нито към Якоруда. Благодаря Ви много! Страшно полезни сте! 🙂

    • СБА каза:

     Посочихме информацията за въведените към този момент ограничения на територията на областта. Не сме имали предвид, че ще пътувате по този маршрут.

     Поздрави

 224. Надя Ортакчийска каза:

  Здравейте!Интересува ме пътят Гоце Делчев -Пампорово,в какво състояние е?Проходим ли е и трябват ли вериги?

 225. Било Квот Било каза:

  Здравей те! Как е пътя през под балканския! Имам пътуване до Пирдоп

 226. Angel Nikolov каза:

  Здравейте! Сутринта ми се налага да пътувам до Панагюрище, по-точно ме интересува каква е обстановката по пътят Пазарджик – Панагюрище?

 227. Paula каза:

  Zdraveite, patuvame ot Romania – Ploiesht do Burgas, kak e patq? Ot kade da minem?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Моля, имайте предвид усложнената обстановка в Североизточна България, където изцяло затворени са пътищата за всички превозни средства в областите Русе, Силистра и Варна. В Бургас също има множество ограничения към този час. Съветваме Ви да отложите своето пътуване.

   Поздрави

 228. Stany каза:

  Здравейте, утре сутрин ми предстои пътуване от Русе до Габрово през Велико Търново. Каква е пътната обстановка?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Напълно затворени за движение на всички коли и на всички тежкотоварни превозни средства са пътищата в област Русе. Обявен е оранжев код за силен вятър и сняг в областите Велико Търново и Габрово. Не Ви съветваме да предприемате пътуване към този час.

   Поздрави

 229. Emiliq Nikolova каза:

  Здравейте ще пътуваме, към Прага. Има ли някакви затруднения по избрания но маршрут?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Има доста ограничения по пътната мрежа. Мога ли да Ви помоля да посочите началната си точка за да Ви дадем точна информация.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 230. Георги каза:

  Здравейте, пътувам от Монтана до София днес. Как е пътя някой знае ли?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Пътят през прохода „Петрохан“ е затворен временно. Снежната покривка на прохода достига до 30 см. Почистени са пътищата по републиканската пътна мрежа в област Монтана и са проходими при зимни условия.

   Поздрави

 231. Kristiana Nedyalkova каза:

  Здравейте ще пътувам от габрово за софия какво е положението?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По АМ Хемус посока Велико Търново не са обявени затворени участъци. Към момента в гр. Габрово не вали, но има снежна покривка от поне 20см. Главните улици и булеварди в града не са изцяло почистени. Не Ви съветваме да предприемате пътуване поради усложнената обстановка към този час.

   Поздрави

 232. Katia Kardasheva каза:

  здравейте как е пътя гоце делчев. благоевград през предел

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Проходът Предела е затворен за движение на тежкотоварни превозни средства над 12т. Няма забрана или ограничения за леки коли. Преминава се при зимни условия. Снабдете се с вериги за всеки случай.

   Поздрави

 233. Kristiana Nedyalkova каза:

  Габрово софия какво е положението?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По АМ Хемус посока Велико Търново не са обявени затворени участъци. Към момента в гр. Габрово не вали, но има снежна покривка от поне 20см. Главните улици и булеварди в града не са изцяло почистени. Не Ви съветваме да предприемате пътуване поради усложнената обстановка към този час.

   Поздрави

 234. Daniela Ilieva каза:

  Здравейте, пътуване София-Бургас с автобус, дали ще е възможно днес по обяд?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента напълно затворен е участъкът Карнобат-Бургас по АМ Тракия за всички превозни средства. Не се очаква обстановката да се подобри до обяд.

   Поздрави

 235. Било Квот Било каза:

  Здравей те! Трябва да пътувам до Пирдоп! Как е пътя през под балканския!?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На територията на цялата страна вали сняг. Към момента няма информация за забрани или ограничения в района на Пирдоп. Шофирайте с повишено внимание поради очаквани заледявания и се снабдете с вериги за всеки случай.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 236. Bozhidar Batsov каза:

  Привет,

  Ще пътувам от Варна за София. Кой път бихме ме посъветвали да избера – Хемус или Бургас – Тракия?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не бихме Ви посъветвали да пътувате към този час по нито един от посочените маршрути. В цялата област Варна е забранено движението на всички превозни средства. По АМ Тракия е изцяло затворен участъкът Бургас-Карнобат.

   Поздрави

 237. Mila Manchini каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване Пловдив-Боровец днес по обед. Някой има ли информация за пътя.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област Пловдив. Няма други забрани или ограничения. Шофирайте с повишено внимание.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 238. Георги каза:

  Имате ли информация за пътищата Варна – Балчик

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Усложнена е обстановката на територията на цяла област Варна. Напълно затворени за движение на всички коли и на всички тежкотоварни превозни средства са пътищата в област Добрич. Не Ви съветваме да предприемате пътуване към този час.

   Поздрави

 239. Angel Nikolov каза:

  Здравейте! Какво е положението по пътят Пазарджик – Панагюрище?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ограничено е движението на МПС над 12 тона на територията на област Пазарджик. Няма други въведени ограничения и забрани. Шофирайте с повишено внимание и съобразено с пътната обстановка.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 240. Zhivko каза:

  Здравейте, трябва да пътувам от Враца до София утре сутрин, но предвид обстановката се замислям дали да не тръгна днес. Какво е положението по маршрута днес?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента на територията на област Враца е ограничено движението на МПС над 12 т., поради влошени метеорологични условия. Няма други обявени забрани или ограничения.

   Поздрави

 241. Tatyana Dimitrova каза:

  Налага ми се да пътувам Банско – Пазарджик, като ще мина през Струма и оттам поемам по Тракия. Каква е обстановката по този маршрут, като разполагам само с течни вериги?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   И двете магистрали са затворени за МПС над 12 т. Към момента няма други въведени ограничения или забрани. Шофирайте с повишено внимание.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 242. ани кръстева каза:

  Здравейте предстои ми да пътувам в неделя от Димитровград за София по АМ Тракия какво ще ме посъветвате

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Твърде рано е да се предвиди пътната обстановка за неделя. Прогнозите са, че тогава ще е по-спокойно, но все пак метеорологичните условия са динамични тези дни.

   Поздрави

 243. цвете каза:

  ЗДРАВЕЙТЕ, ТРЯБВА ДА ПЪТУВАМ ЗА БЕКЛЕМЕТО до ски пистата?Пътят проходим ли е?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Троянски проход е изцяло затворен за всички превозни средства към този час.

   Поздрави

 244. Vesi Veselinova Sandanska каза:

  Здравейте интересува ме пътната обстановка Дупница Кюстендил

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ограничено движението в двете посоки на пътя Кюстендил -Дупница – Самоков за тежкотоварни автомобили над 12 т, поради силен снеговалеж. Към този час няма други ограничения и забрани по посочения от Вас маршрут.

   Поздрави

 245. октай каза:

  Предстои ми пътуване от Разград за София как е пътната обстановка

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ограничено е движението на всички МПС в област Разград. Не Ви препоръчваме да пътувате към този час.

   Поздрави

 246. Ани каза:

  Здравейте! Проходим ли е пътя София- Калотина- Сърбия?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма други ограничения, освен за тежкотоварни превозни средства.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 247. Meto Bulgaria каза:

  Здравейте,

  Налага се да пътувам София -Гоце Делчев днеска след 14 часа.

  Има ли затруднения по пътя до този момент?

  Благодаря ви предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не можем да предвидим каква ще е пътната обстановка след 4 часа, защото тя е повече от динамична. Към момента няма други ограничения по посочения маршрут, освен за тежкотоварни превозни средства.

   Поздрави

 248. Mimi Petrova каза:

  Здравейте налага ми се да пътувам Сандански -Слувен утре, според вас възможно ли е?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не можем да предвидим обстановката за утре. Свържете се с нас отново.

   Поздрави

 249. Daniel Stoyanov каза:

  Karlovo – Plovdiv kak e putq ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят е проходим. Единственото ограничение е за тежкотоварни МПС.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 250. Илия Нанчев каза:

  Здравейте , трябва да пътувам Пампорово-Пловдив някаква информация за пътя

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Проходът „Пампорово” е отворен, всички МПС трябва да се движат задължително с вериги и е забранено движението на МПС над 3,5 т. Няма други ограничения в област Пловдив, освен тези за тежкотоварни превозни средства.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 251. Тодор каза:

  Здравейте. Трябва да пътувам Враца-Борован-Бяла слатина-Плевен-Свищов. Каква е пътната обстановка до там?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента единствено е ограничено движението на МПС над 12 т. поради влошени метеорологични условия. Шофирайте с повишено внимание и се снабдете с вериги превантивно.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 252. Eva Tzokova каза:

  Здравейте, можете ли да ми дадете информация за състоянието на пътя Боровец – Самоков – София?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Снегът в района на Самоков все още не е спрял, но пътищата се чистят интензивно и са опесъчени.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 253. Цветозар Цеков каза:

  Здравейте , може ли да получа информация за състоянието на пътя по оста София – Габрово.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Оранжев код за силен вятър и сняг е обявен за област Габрово. По АМ Хемус до В. Търново включително няма въведени ограничения и забрани, освен за тежкотоварни ППС. Шофирайте с повишено внимание и съобразено с усложнената обстановка.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 254. Yonka Hadjieva каза:

  Здравейте.Налага ми се след около час да пътувам Пловдив-Ямбол.Как е положението с АМ-Тракия в този участък?Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На територията на област Ямбол е ограничено движението на МПС над 12 тона поради влошени метеорологични условия. По автомагистрала „Тракия“ единствените изцяло затворени участъци са от Зимница до Бургас и пътя от Петолъчката към Бургас. Няма други съществени ограничения и забрани от Пловдив посока Ямбол.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 255. Жени Карастоянова каза:

  Здравейте! Предстои ми пътуване София-Свищов. Наказва информация имате ли за пътната обстановка до там? Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Поради силен валеж и големи снегонавявания са затворени участъците Свищов – Пейчиново и Свищов – Драгомирово. Няма други обявени към момента забрани и ограничения по пътя София-Свищов. Въпреки това шофирайте с повишено внимание. Все още не е спрял и снеговалежът на територията на област София.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 256. Боряна Стоянова каза:

  Здравейте, може ли да получа информация за пътя Слънчев бряг – Бургас?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма въведени ограничения и забрания по посочения от Вас маршрут. Въпреки това бъдете бдителни и шофирайте с повишено внимание.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 257. Valentin Panaiotov каза:

  Може ли да се пътува от Шумен за Варна

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не, този участък от АМ Хемус е затворен за всички МПС.

   Поздрави

 258. Иван каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване от гр. София през Искърскоро дефиле. София-Своге-Зверино-Враца-Монтана. Пътят проходим ли е при зимни условия ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма информация за въведени ограничения или забрани по Искърското дефиле.

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Иван каза:

    Благодаря Ви за светкавичния отговор.
    Поздрави и лека работа.

 259. Диана Крумова каза:

  Здравейте, може ли да получа информация за пътя Велико Търново – Русе?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма въведени ограничения и забрани на територията на област В. Търново. Моля, имайте предвид, че са напълно затворени за движение на всички коли и на всички тежкотоварни превозни средства пътищата в област Русе. Ако е възможно, отложете пътуването си.

   Поздрави

 260. Сидония Арнаудова-Стефанова каза:

  Здравейте, може ли да получа информация относно пътя Бургас-кв. Ветрен, има ли ограничение на движението по него?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Снеговалежът на територията на цялата област продължава и към този час. Пътищата се чистят и опесъчават интензивно.

   Поздрави

   • Stanimir Genov каза:

    Здравейте,
    И мен ме интересува дали има ограничение – дали е забранено пътуването – запознати сме с метеорологичните условия 🙂

    • СБА каза:

     Затворените пътища в област Бургас са автомагистрала „Тракия“, Айтоски и Дюленски проходи, пътят Бургас – Варна, пътят Бургас – Петолъчката. През Средец се пътува при зимни условия.

     В самия град възловите булеварди и улици се чистят и са проходими при зимни условия.

 261. Мария Милева каза:

  Здравейте , информация за пътя между Пловдив – Хасково към 11:30 ч ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма въведени ограничения и забрани, освен тези за тежкотоварни превозни средства. Шофирайте внимателно, тъй като снеговалежът продължава.

   Поздрави

 262. Sinan Kahraman каза:

  Здравейте а пътя Шумен – Търговище да ли е отворен за движение…

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На територията и на двете области са затворени пътищата за всички видове превозни средства.

   Поздрави

 263. Надя Ортакчийска каза:

  Здравейте,ПРЕДЕЛА проходим ли е?А Гоце Делчев-Смолян?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Проходът е затворен за движението на МПС над 12 т. Движението на всички МПС на територията на област Смолян трябва да се извършва задължително с вериги.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 264. Кристиан Динчев каза:

  Здравейте, пътя за Видин през Враца, Монтана от София проходим ли е?
  Благодаря предварително

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Проходът „Предела“ е затворен, но иначе София-Ботевград-Враца-Монтана е отворен за МПС до 12т.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 265. Todor Todorov каза:

  как е пътя бургас-шумен?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Пътят е затворен за всички МПС.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 266. Станислава Иванова каза:

  Здравейте, бихте ли споделили информация за състоянието на пътя София-Кюстендил с маршрут през Радомир? Благодаря Предварително!

 267. Ivan Tachev каза:

  Здравейте. Искам да попитам каква е ситуацията на пътя София-Ботевград-Враца-Монтана?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   В момента пътят е проходим за МПС до 12т.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 268. Таня Kostova каза:

  Здравейте, предстои ми пътуване до Германия. Какво е положението на пътищата в Сърбия и в централна Европа?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Магистралата за Ниш е затворена поради влошената пътна обстановка и обилен снеговалеж. По данни на СБА колите биват връщани обратно към България. За съжаление нямаме информация за други страни.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 269. Иван Христов каза:

  Здравейте,
  Днес и утре ще бъде ли проходима АМ“Тракия“ за камиони по 12т.

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Всички магистрали са затворени за движение на тежкотоварни МПС и не се очаква да ги отворят скоро.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 270. Tsvetelina Filyovska каза:

  Zdraveite predstoi mi putuvane Sofiq-Kalotina-Nish-Budapeshta ima li zabrani po tozi marshrut

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Магистралата за Ниш е затворена поради влошената пътна обстановка и обилен снеговалеж. По данни на СБА колите биват връщани обратно към България.

   Поздрави

 271. Stanislav Petkov каза:

  Здравейте, утре се налага да пътувам с кола София-Виена през Сърбия. Имате ли информация за проблемни участъци ? Доколкото виждам по уебкамери и прогнози, в Белград няма сняг и близките два/три дни не се очаква да вали…

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Магистралата за Ниш е затворена поради влошената пътна обстановка и обилен снеговалеж. По данни на СБА колите биват връщани обратно към България.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 272. Kalinova каза:

  Здравейте,
  от къде мога да получа информация за актуалната пътна обстановка в Румъния?

 273. Ignatova каза:

  Здравейте,
  Интересува ме дали ще отворят пътищата в Rусе до довечера? Бяла – Русе има ли шансове да бъде отворен?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Няма информация скоро да бъде отварян пътя. Следете прогнозата за времето и очаквайте новини от нашия сайт.

   Поздрави

 274. dessy каза:

  Здравейте!!! Има ли информация за магистралата в Сърбия и Унгария?? Предстои ми пътуване до Виена. Мойете ли да дадете информация??? Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Магистралата до Ниш е затворена и колите са връщани.

   Поздрави

 275. Aleksandr Zubritskiy каза:

  Здравейте!
  Някаква нова информация за пътя Бургас-София ?
  Има ли шанс да отворят поне пътя до петолъчката ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма как да предвидим това, а и снеговалежът продължава. Вероятно скоро няма да се успокои обстановката.

   Поздрави

 276. biserov каза:

  nqkakva nova informaciq za putq bqla – ruse

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На територията на цялата област Русе са затворени всички пътища към този час.

   Поздрави

 277. Elena каза:

  Здравейте ,по маршрута Варна-София отворен ли е пътя

  • СБА каза:

   Здравейте.

   АМ Хемус е затворена за всички МПС на територията на област Шумен и Варна.

   Поздрави

 278. Stanis каза:

  Здравейте, проходим ли е пътя Дунавци – Шейново – Шипка – Габрово?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Заради силни снегонавявания и нулева видимост са затворени пътищата Мъглиж-Николаево, Крън-Шипка, Дунавци-Шейново-Шипка, отсечката от надлеза на с. Тулово до надлеза на отбивката за Мъглиж.

   Поздрави

 279. Daniel Dimchev каза:

  Дали има нова информация за пътя Русе-Бяла

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Продължава да е ограничено движението на всички МПС в област Русе.

   Поздрави

 280. .. ....Kameliq каза:

  Здравейте, за Варна>Стара Загора има ли маршрут без затворени пътища?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не, няма. Ограничено е движението на всички МПС, поради влошени метеорологични условия в участъка Варна-Бургас. АМ Хемус между Варна и Шумен също е затворена. И Ришки проход е непроходим.

   Поздрави

 281. Ивелина каза:

  Здравейте , бихте ли ми казали пътя Русе-София ,затворен ли е още ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   АМ Хемус посока Русе от София е отворена за леки коли, но на територията на област Русе всички пътища са затворени.

   Поздрави

 282. Maria Argilashka каза:

  Здравейте, имате ли информация каква е обстановката по пътя Пловдив – Карлово?
  Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма информация за въведени ограничения и забрани по този маршрут. Единствената информация към този час за района на Карлово е, че е затворен е пътят Карлово – Христо Даново заради снегонавявания. Снеговалежът в Карловско се е засилил и това е довело до преспи и снегонавяване по този път.

   Поздрави

 283. Márti Datsev каза:

  Здравейте, има ли някаква прогноза кога ще бъде отворен пътя Русе-Бяла?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За момента е трудно да предвидим кога ще се нормализира обстановката в региона.

   Поздрави

 284. Красимира каза:

  Нещо ново за магистрала Хемус от Варна до София

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента АМ Хемус за територията на Варна и Шумен остава затворена.

   Поздрави

 285. Димитър каза:

  Здравейте, магистралата Кулата-София, проходима ли е за тежкотоварни камиони над 25тона?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента е възможно преминаването на МПС над 12 т. по пътя, но е хубаво да разполагате с вериги.

   Поздрави

 286. Стоян каза:

  Какво е състоянието на Сръбско-Българската граница, налага ми се да пътувам към острова? Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На ГКПП Калотина и другите пунктове, обстановката е нормална за сезона, но преминаването през Сърбия е почти невъзможно към момента. Магистралата Ниш – Белград е затворена, както и повечето пътищата в района.

   Поздрави

 287. Диди каза:

  Има ли прогноза кога ще бъде отворен пътя за Силистра?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента няма информация, кога ще бъдат отворени пътищата в областта, тъй като обстановката не се е подобрила. Следете информацията и коментарите на сайта ни.

   Поздрави

 288. Olga Sporiki каза:

  Здравейте ,по маршрута Пловдив – Кърджали отворен ли е пътя?? А също , от Кърджали до Маказа гранιца с кола?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътищата по маршрута Ви са проходими при зимни условия. Ако имате вериги за сняг ги носете за всеки случай. Забранено е движението на МПС над 12 т. в областите Пловдив и Кърджали.

   Поздрави

 289. Aptisheva каза:

  Здравейте, дали разполагате с информация за магистралата Ниш-Белград към Унгария дали наистина е възстановено движението, понеже прочетох в един сайт,че пътя вече е отворен? Предваретелно благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По последна информация отпреди два часа, остават затворени участъците по магистралата Лесковац-Алексинац и Ниш-Лесковац. Задължително е и използването на вериги в Южна Сърбия поради усложнена пътна обстановка.

   Поздрави

 290. Voiger каза:

  Здравейте някои има ли информация как е подбалканския път Пловдив -Карлово-Пирдоп?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Единственото ограничение по пътя е за тежкотоварни автомобили над 12т.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 291. Реджеб Чолаков каза:

  здравейте, искам да попитам за състоянието на бдж линията софия – пловдив.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Последната актуална информация за проходимостта на железопътната инфраструктура е поместена на сайта на НКЖИ: http://www.rail-infra.bg/. За съжаление, ние не разполагаме с друга.

   Поздрави.

 292. Снежина каза:

  Здравейте! Каква е пътната обстановка към зимините ни курорти – Пампорово, Банско и Боровец?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   През прохода „Пампорово“ е забранено движението на МПС над 3,5 т. АМ „Струма“ (посока Банско) е отворена за всички превозни средства и няма информация за ограничения в района на Разлог. Пътят София-Самоков (посока Боровец) се почиства и е проходим.

   Поздрави

 293. Nedi Aliosman каза:

  Pitq ruse sofia dali ste e otvoren utre

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Това няма как да бъде предвидено. Свържете се с нас отново утре.

   Поздрави

 294. калоян каза:

  Здравейте ! Каква е пътната обстановка Бургас – Варна?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ограничено е движението на всички МПС, поради влошени метеорологични условия, в участъка Варна-Бургас.

   Поздрави

 295. Asy “Wili” Tschüß каза:

  Zdraveite,
  Posoka Sarbia dvijenieto zatvoreni li e?i kak e v Sarbia?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   До границата със Сърбия пътищата са почистени и опесъчени. След Пирот в Сърбия обстановката е сравнително усложнена, а град Ниш остава блокиран, като така движението посока Белград е спряно.

   Поздрави

 296. Reni каза:

  Здравейте! Искам да попитам пътя Плевен – Ловеч дали е отворен?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Единственото ограничение към този час е за тежкотоварни автомобили над 12т. Шофирайте с повишено внимание и с подходяща за пътните условия скорост.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 297. Dimo Dimov каза:

  Пътувам в събота срещу неделя за България,от област Кернтенчц(Австрия) мислите ли,че до тогава пътната обстановка ще се нормализира?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Определено се очаква подобряване на обстановката. Не може да се предвиди обаче къде и колко затворени участъци ще има.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 298. Халед каза:

  Здравейте,
  Следя новините и не виждам ограничение за пътуване по АМ Тракия от София за Стара Загора! Става въпрос за утре Събота. Отворено ли е за движение на МПС без вериги?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Точно така. Включително и ние по-горе сме написали следното: Разрешава се движението на всички МПС по АМ „Тракия“ в участъка от София до пътен възел Зимница /в близост до Ямбол/. Не са задължителни веригите, но е добре да имате такива поне в багажника си. Магистралата се опесъчава и почиства непрестанно. Проблемният участък е след Ямбол посока Бургас.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 299. Petko Sterev каза:

  Zdraveite iskam da popitam kak e putq Ruse-Svishtov prez Cenovo

  • СБА каза:

   Здравейте.

   И към момента остава в сила забраната за движение по пътищата в област Русе.

   Поздрави

 300. Milka Georgieva каза:

  Здравейте утре ще трябва да пътуваме от Варна до Боровец дали ще има отворени проходи и магистрали.Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Практически всички изходи на град Варна остават затворени и към този час. Отложете своето пътуване.

   Поздрави

 301. евгени каза:

  Здравейте, отсечката Слънчев Бряг – Бургас беше затворена. Да знаете какво се случва и дали ще буде отворена до сутринта?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По последна информация е възстановено движението по пътя Слънчев Бряг-Бургас, само на територията на област Бургас.

   Поздрави

 302. Dimitar Zaharinov каза:

  Здравейете. Какво а актуалната обстановка в Сърбия? София към Белград?
  Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По последна информация по проблемните участъци Алексинац-Ниш-Лесковац и Ниш-Лесковац-Алексинац трафикът вече е нормализиран. Пътят е проходим само за леки автомобили, докато забраната за всички товарни автомобили остава в сила. На места остава в сила задължителното използване на вериги.

   Поздрави

 303. Ели каза:

  Кога ще бъде отворен пътя Варна-София

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не можем да предвидим това. Обстановката в някои места вече започва да се нормализира. Засега обаче остава забраната за движение по всички пътища в област Варна.

   Поздрави

 304. Dimo Dimov каза:

  Магистралата Белград – Ниш отворена ли е?

  • Бибева каза:

   Здравейте и аз чакам за същата информация. Моля оишете ако знаете повече. Благодаря Ви!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Да, по последна информация е отворена. Шофирайте с повишено внимание и се снабдете задължително с вериги. Остава забраната за тежкотоварните превозни средства.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 305. Aleksandar Stefanov каза:

  Zdraveite, molia za aktualna informacia Sofia-Belgrad-Zagreb, blagodaria predvaritelno !

  • Бибева каза:

   Здравейте аз пътувам в обратната посока. Имате ли информация за Ниш? Благодаря

   • СБА каза:

    Здравейте.

    По последна информация е възможно преминаването през град Ниш посока Белград. Носете вериги и шофирайте с повишено внимание.

    Поздрави и безаварийно пътуване

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По последна информация преминаването посока Белград вече е възможно, като на места е необходимо използването на вериги. Остава забраната за тежкотоварни ППС.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 306. Olga Sporiki каза:

  Здравейте! Отворен ли е пътя от Кърджали до Маказа граница (за Гърция) за леки автомобили?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма въведени ограничения или забрани за леки автомобили на територията на област Кърджали. На българо-гръцката граница трафикът e нормален при зимни условия.

   Поздрави

 307. Бибева каза:

  Здравейте,
  В Загреб съм, бих искала да се прибера в София. Отвориха ли магистралата през Ниш? Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По последна информация е възможно преминаването по магистралата покрай град Ниш. Носете вериги и шофирайте с повишено внимание.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 308. Guest каза:

  Здравейте,

  Варна -> Бургас проходимо ли е. На картата на сайта на АПИ не се вижда ограничение, а на всякъде пише, че всички пътища във Варна са блокирани?
  Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   И в двете области е обявена забрана за движение на всички превозни средства. Отложете пътуването си до последваща информация.

   Поздрави

 309. Надя каза:

  Здравейте, знаете ли дали пътят Хасково – Минерални бани е затворен?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма информация за въведени ограничения или забрани за леки коли на територията на област Хасково. Шофирайте внимателно и със съобразена скорост.

   Поздрави

 310. Мария каза:

  Здравейте. Отворен ли е Котленски проход

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не, затворен е за всички МПС.

   Поздрави

   • Мария каза:

    Има ли нова информация за Котленски проход. Намираме се в Омуртаг и не знаем как може да се приберем до Хасково

 311. Мирена каза:

  Здравейте! Отворен ли е пътя от Русе до Пловдив? През Русе-В.Търново-Габрово-Шипка-Пловдив.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Вече е отворен пътят между Русе и В. Търново, който беше непроходим през вчерашния ден.

   Поздрави

 312. staykov каза:

  Здравейте,
  След няколко часа трябва да пътуваме за Австрия, отворена ли е границата със Сърбия и ако не, какво е положението през Дунав мост и Румъния?

 313. Nedi Aliosman каза:

  Zraveite nesto novo za pitq ruse sofia blagodarq

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Последната информация гласи, че пътят Русе-Търново е отворен за всички МПС. Шофирайте с повишено внимание и съобразена скорост.

   Поздрави

 314. Stoian Kuzmanov каза:

  Здравейте ,отворен ли е пътя Калотина -Белград.Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Да, но носете вериги със себе си, защото все още има трудно проходими участъци.

   Поздрави и безаварийно пътуване

   • Димитър каза:

    Аз трябва да пътувам утре за Англия през Сърбия. Искам да попитам дали имате информация за Сърбия, Унгария и Австрия. Благодаря предварително.

 315. rado каза:

  Здравейте! Налага ми се спешно да пътувам до Велико Търново От Търговище. Каква е ситуацията с пътната обстановка?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Остава ограничено движението на всички МПС в област Търговище.

   Поздрави

 316. Petia Petrova каза:

  Здравейте , бихте ли ми казали пътят Бургас -Боровец през Елхово дали е отворен за движение ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   През Елхово може да се преминава, но остава забраната за движение в област Бургас.

   Поздрави

 317. Blagoja Terzovski каза:

  Utre patuvam os skopje kam pamporovo prez sofia kakva e sostojbata

  • СБА каза:

   Здравейте.

   От границата до София няма ограничения или забрани. През прохода Пампорово също могат да преминават леки коли към момента.

   Поздрави

 318. Мехмет каза:

  Как е граничния път Русе Гюргю. Отворена ки е границата. Благодаря

 319. .. ....Kameliq каза:

  Здравейте, как е положението днес Варна>Стара Загора?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Все още важи забраната за движение в област Варна. Съветваме Ви да изчакате нормализиране на обстановката.

   Поздрави

 320. Атанас Атанасов каза:

  Здравейте, да попитам от Бургас към Варна може ли да се придвижим през Обзор? Благодаря

 321. Lidiya Naydenova каза:

  Здравейте,

  Имате ли информация за пътната обстановка магистрала Хемус от Ябланица до София?

  Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   В тази си част магистралата е отворена и проходима.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 322. Галина Янева каза:

  Здравейте! Налага ми се пътуване към границата Кулата от Шумен. Има ли затворени участъци за леки автомобили?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Остава затворена за движение цяла област Шумен и към този час. По възможност отложете пътуването си.

   Поздрави

 323. Radostina Krasteva каза:

  Здравейте! Сръбският граничен пункт при Калотина посока Западна Европа отворен ли е за леки автомобили?
  Благодаря предварително!

 324. Viktor Karabelyov каза:

  Здравейте, утре ще пътувам през Сърбия, Унгария,Австралия
  Може ли да ми дадете актуална информация за пътната обстановка?
  Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Обстановката в Сърбия се нормализира и магистралата посока Белград вече е отворена.

   Поздрави

 325. Галя Николаева каза:

  Здравейте, от областно пътно управление Варна твърдят, че пътят Варна Бургас е отворен. Вярно ли е това?

  • Guest каза:

   Сега и по БТВ казаха, че Варна-Бургас е отворен за движение, а на сайта на АПИ ограничението е махнато от сутринта. На всякъде другаде обаче се говори, че Варненска област е блокирана от всякъде. Да се чуди човек на кой да вярва.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Информацията, с която разполагаме е, че и в двете области още има ограничение на движението. Започнаха обаче поетапно да отварят възлови участъци, така че до часове със сигурност вече пътят ще е проходим. Съветваме Ви да изчакате.

   Поздрави

 326. Кристиян Костадинов каза:

  Нормализира ли се обстановката от София до Белград мога ли да пътувам с лек автомобил ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Да, можете. Пътищата са проходими при зимни условия.

   Поздрави

 327. Sonq Radostin Dabanovi каза:

  Здравейте, пътуваме за Германия затворена ли е границата със Сърбия за леки коли и бусове. Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не, границата е отворена. Може да предприемете своето пътуване.

   Поздрави

   • Аделина каза:

    има огромно задръстване на 30км преди Калотина преди Сливница, вече от час чакам и никъде няма информация каква е причината

 328. Георги Койчев каза:

  Някой пътувал ли е от Русе>В.Търново>Габрово? Как са пътищата?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят беше затворен заради сложната обстановка вчера, но днес сутринта ограниченията отпаднаха.

   Поздрави

 329. Петър каза:

  След като отвориха и АМ Хемус, кой маршрут бихте препоръчали за пътуване Варна – София? През Хемус или Тракия (заобикаляйки през Средец-Елхово-Ямбол)?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По-добре изберете Хемус, защото по Тракия все още има затруднено движение.

   Поздрави

  • СБА каза:

   От преди секунди: Ограничено е движението на всички автомобили в платното в посока София по АМ „Хемус“ на територията на област Варна.

 330. ВЛАДИМИР каза:

  Здравейте,
  Какво е състоянието на пътя Шумен Русе Букурещ.Трябва д алетим със цялото семеъство в Неделя 08 яануари.

  Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Все още не е паднала забраната за движение в областите Шумен и Русе. Препоръчваме Ви да изчакате още няколко часа.

   Поздрави

 331. Dimitar Dimitrov каза:

  Здравейте,отворен ли е пътя за бургас от Тополовград и Средец?

 332. Dimitar Dimitrov каза:

  По кой път в момента може да се стигне до Бургас от Хасково?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Вече е отворено движението по участъка Петолъчката – Бургас. Така че може да използвате стария път след Ямбол.

   Поздрави

 333. Неси каза:

  Здравейте,
  Искам да попитам от Стара Загора за Варна през кой път може да се пътува и може ли да се пътува?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По-добре изчакайте няколко часа. Все още е усложнена обстановката, възможните проходи са затворени, а другият вариант е Бургас-Варна.

   Поздрави

 334. Margie Stamenova каза:

  здравейте, как е пътят от благоевград до софия?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Почистен и опесъчен без въведени ограничения и забрани.

   Поздрави

 335. Drinoff каза:

  Пътят Разград – Русе е затворен има опашки чакащи ноне пускат никой освен някой вътрешен доколкото наблюдавам а пътят изглежда проходим ама така ев наща държава

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Благодарим Ви за информацията. Обявили сме я и по-горе.

   Поздрави

 336. Ekaterina Pencheva каза:

  Чака ни пътуване за Германия.Чудим се през Сърбия или Румъния да минем – за момента откъде е по-добра пътната обстановка ?

 337. Бри каза:

  Здравейте може ли вече да се пътува от Варно до София

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Преди час затвориха движението точно в тази посока.

   Поздрави

 338. Di каза:

  Здравейте,

  Искам да попитам от Belgrad за София може ли да се пътува?

  Поздрави

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Временно е ограничено движението в лентата в посока Калотина по път I-8 София – Калотина, поради снегонавявания.

   Поздрави

 339. станислав каза:

  Здравейте,мисля във вторник да патувам от София за Силистра,до момента какво е положението на пътната обстановка?Благоаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента Силистра е една от критичните области. За вторник няма как да се предвиди обаче.

   Поздрави

 340. Марио Валентинов каза:

  Здравейте! Искам да попитам пътят Монтана-Лом отворен ли е ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма информация за други ограничения освен по Лом-Вълчедръм.

   Поздрави

 341. Dimo Tchakarov каза:

  Здравейте. Пътуваме от Сандански за Пампорово през Гоце Делчев. Някой информация дали е почистено?Благодаря.

 342. Mur Dzhi каза:

  Здравейте, някаква информация как е обстановката на Предела?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Има ограничение за тежкотоварни автомобили. Шофирайте с повишено внимание и се подсигурете с вериги за всеки случай.

   Поздрави

 343. Guest каза:

  Здравейте, имате ли информация как е положението между Варвара и Велинград?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма ограничения или забрани за леки коли.

   Поздрави

 344. Георги каза:

  Това е информация от Агенция фокус отпреди 10 мин.

  София: На ГКПП „Калотина“ има много изчакващи ТИР-ове, автобуси и леки коли, опашката е около 30 км и няма кой да даде информация на чакащите
  7 Януари 2017 | 15:13 | Агенция „Фокус“
  София. Нямахме информация, намерих вашата публикация, че има опашка от автомобили и това наистина е така. Това съобщи читателка на Агенция „Фокус“ във връзка с информацията за около 27 км опашка от автомобили, образувала се преди ГКПП „Калотина“. Тя потвърди, че опашката от автомобили на пункта е около 30 км. „Има много катастрофи и затова обърнахме и тръгнахме към Олтоманци“, обясни читателката. Нейната кола се движи заедно с още 5 автомобила, с които ще търсят бензиностанция, където да се скрият от студа и да получат информация от медиите за ситуацията. „Единствено с Вас се свързах, звъняхме и на полицията, и на 112, и не се свързахме“, заяви тя и подчерта, че от 9.00 часа сутринта е чакала на 30 км. от Калотина. „Нито има патрули, нито полиция, нито КАТ. Няма кой да ни даде информация, с малко дете сме“, коментира читателката и уточни, че в други изчакващи коли също има малки деца. „Хората се изнервят и е ад на Калотина“, посочи тя. „На 30 км. от Калотина има полиция, която не допуска колите да вървят нагоре“, поясни читателката. По думите й на пункта има много тирове, автобуси и леки коли, които изчакват. „Тръгнали сме към Олтоманци, имаме информация от ваш колега, че е затворено, но не знаем дали е вярно. В понеделник сме на работа и трябва да тръгнем, пътуваме за Германия“, каза още читателката на Агенция „Фокус“.
  Биляна ИВАНОВА

 345. Dimo Dimov каза:

  Може ли да ми кажете обстановката в Сърбия как е? Става въпрос за района около Ниш,Пирот…

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По последна информация по проблемните участъци Алексинац-Ниш-Лесковац и Ниш-Лесковац-Алексинац трафикът вече е нормализиран. Пътят е проходим само за леки автомобили, докато забраната за всички товарни автомобили остава в сила. На места остава в сила задължителното използване на вериги.

   Поздрави

 346. Георги Василев каза:

  Някой знае ли как е обстановката в Сърбия?

  • СБА каза:

   По последна информация по проблемните участъци Алексинац-Ниш-Лесковац и Ниш-Лесковац-Алексинац трафикът вече е нормализиран. Пътят е проходим само за леки автомобили, докато забраната за всички товарни автомобили остава в сила. На места остава в сила задължителното използване на вериги.

 347. Eli каза:

  Koga shte moje da se patyva Varna-Sofiq 🙁

  • СБА каза:

   Няма как да се предвиди, но се работи по отварянето на цялата магистрала.

 348. симона каза:

  здравейте, има ли информация дали утре ще бъде пуснато движението за автобуси от разград за софия? благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте. Не може да се предвиди. Към момента пътищата в разградска област остават затворени.

   Поздрави

 349. Doriyan Karadzhov каза:

  От София за Варна от къде може да се мине? – става въпрос за тежкотоварен камион над 12т.

  • СБА каза:

   По последни данни е отворена магистралата посока Варна, но ви съветваме да изчакате, защото в голяма част от пътната мрежа остава ограничение за тежкотоварни автомобили.

 350. Ива каза:

  Здравейте,
  АМ Хемус от Шумен за Варна затворен ли е ?
  Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Възстановено е движението в посока Варна на АМ „Хемус в участъка Шумен – Слънчево. Движещите се в посока Варна след Слънчево се продължават по път I-2 Шумен – Варна.

   Поздрави

 351. весела каза:

  Здравейте,брат ми и майка ми довечера трябва да тръгнат за Италия,може ли да ми кажете със сигурност отворено ли е на Калотина и през сърбия как се пътувс,наистина ли има огромна опашка от чакащи ма Калотина?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По сигнали на наши читатели се изчаква доста. Иначе по последни данни е отворен за движение пътят от столицата посока границата със Сърбия.

   Поздрави

   • весела каза:

    Благодаря,ще тръгнат пък дано е леко и безаварийно пътуването!

  • Атак каза:

   Благодаря

 352. Атак каза:

  Здравейте спешно ми се налага да пътувам за Унгария, през Румъния. Живея в Шумен възможно ли е да осъществя пътуване от някъде? Можете ли да предложите някакъв маршрут ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътищата в Шуменска област остава затворени за всички МПС. Няма как да излезете от града, защото ще бъдете върнат.

   Поздрави

 353. Svetoslav Valkov каза:

  Има ли информация за положението в Македония – трябва да пътувам утре за велес

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Положението се нормализира. ГКПП с Македония са отворени. Ако имате възможност, носете вериги за сняг със себе си.

   Поздрави

 354. Dimitar Dimitrov каза:

  Имате ли информация дали се чисти магистралата до Бургас?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   От Зимница до Бургас е забранено преминаването по АМ Тракия. За цялата обл. Бургас е забранено движението на МПС над 12 т.

   Поздрави

 355. Dimo Dimov каза:

  Пътувам Словения,Хърватска,Сърбия мога ли да мина без вериги? Става въпрос за утре?
  Няма ли да е по добре благоприятно утре да се пътува?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За съжаление не можем да предскажем, какво ще е времето и състоянието на пътищата, но във Вашия случай притежанието на вериги за сняг е по – скоро добра застраховка. Ако пътуването Ви не е спешно, изчакайте утрешния ден.

   Поздрави

 356. Viktor Stavrev каза:

  Здравейте. Отворен ли е пътя Варна – Бургас през Обзор?
  Благодаря предварително.

 357. Мартин Георгиев каза:

  Видин-София за над 12т отворено ли е?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента по АМ Хемус в обл. София е разрешено движението на МПС над 12 т. Само от там може да преминете в посока за Видин. Всички пътища различни от главния път по трасе Е 79 са забранени за МПС над 12 т.

   Поздрави

 358. Kristina каза:

  Затворен ли е шипченския проход? От къде може да се мине за Хисаря от Търговище с кола?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Шипченски проход е отворен за МПС под 12 т. След това преминавате през Казанлък – Карлово и поемате към Хисаря. Пътят е проходим при зимни условия.

   Поздрави

 359. Ивето Петроваа каза:

  Кога ще може да се пътува от Бургас до добрич през АМ Хемус

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не може да се прогнозира, тъй като поради снегонавявания (постоянен вятър) в Североизточна България, все още обл. Добрич, Силистра, Разград и Шумен са непроходими.

   Поздрави

 360. Алтан Дурмуш каза:

  Пътят от тр.Кубрат до Сливен дали е отворен

  • СБА каза:

   Здравейте.

   В обл. Разград 99 % от пътищата са затворени поради снегонавявания, които се образуват поради постоянния вятър.

   Поздрави

 361. Yordanka Popova каза:

  Здравейте, отворен ли е пътя Плевен – Козлодуй?

 362. Danel Rusimov каза:

  Zdraveite nqkoi moje li da mi kaje kak e putqt kyustendil surbiq prez oltomanci blagodarq

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента на територията на цяла обл. Кюстендил има ограничение за МПС над 12 т. ГКПП със Сърбия работят при интензивен трафик. Възможно е на места да имате нужда от вериги за сняг.

   Поздрави

 363. Ива Енчева-Джоргова каза:

  Здравейте, път Е79 изчистен ли е. Посока Видин-Ботевград? Утре сутрин ни предстои прибиране от Румъния, Тимишоара до София. Благодаря!

 364. Пенев каза:

  Здравейте! Отворен ли е пътя от Златни Пясъци до Добрич през Балчик и от Добрич до Румъния през Кардам? Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Всички пътищата в обл. Добрич са затворени.

   Поздрави

 365. Sonq Radostin Dabanovi каза:

  Здравейте, искам да питам работи ли граничен пункт Калафат в момента и защо е спряно движението на 35км преди пункта ще се пусне ли движението към границата и кога? Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На ГКПП Видин – Калафат (Дунав мост 2) трафикът е интензивен и има голяма колона от тежкотоварни автомобили. Възможно е това, както и снегопочистване да са причините. Фериботните терминали не работят. Това е информацията, която имаме към момента.

   Поздрави

 366. Diqn каза:

  Sofiq-Varna i Varna-Sofiq otvoren li e?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   София – Варна е проходим при зимни условия, но в почти всички области по пътя е забранено преминаване на МПС над 12 т. Шумен – Варна на АМ Хемус е отворена само в посока Варна до с. Слънчево, след това се слиза на „стария път“. Посока Варна – Шумен по „стария път“ е проходим само до с. Неофит Рилски, след това е затворен. АМ Хемус в посока Варна -> Шумен е затворена.

   Поздрави

  • Milka Georgieva каза:

   Може ли да се пътува до Боровец как са пътищата

  • Зорница каза:

   Вчера следобед тръгнахме София- Търново- Търговище- Разград. До В.Търново пътят беше чистен и добър. Около и след Омуртаг до Търговище пак беше чистено имаше и снегорини по пътя, но много навяваше от преспите край пътя, мисля отдолу беше лед и резултатът мноого хлъзгаво!Възможна скорост 50-60 км не повече, трябва да се пълзи. На места на пътя имаше преспи по 20-30 см. Завъртяхме се веднъж и се оказахме в преспите вдясно от пътя, имахме късмет и успяхме да излезем веднага и да продължим. Има спешно нужда от обработка с химикали, иначе пътят е отворен…

 367. Борис каза:

  Добра вечер
  Проходим ли е международния път София-Белград-Загреб-Любляна
  за леки автомобили? Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   АМ от Ниш до Белград е отворена и проходима при зимни условия, като на места има изискване за поставяне на вериги за сняг.
   За Хърватия и Словения нямаме информация.

   Поздрави

 368. Asy “Wili” Tschüß каза:

  Zdraveite,imate li Infornazia za zadrastvaneto na Kalotina,ima li oshte zadrastvane?

  Mersi

 369. Карен каза:

  Имате ли информация дали е спаднала опашката на Калотина? Следобяда беше към 30км.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента се пропускат леки МПС, но трафикът остава интензивен.

   Поздрави

 370. Ася Димитрова каза:

  Здравейте, пътят през Димово отворен ли е?Говори се, че имало обърнат камион там?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Информацията Ви е вярна. Има аварирал тежкотоварен камион, но движението се осъществява двупосочно в едната лента.

   Поздрави

   • Ася Димитрова каза:

    Благодаря за бързия отговор.А после Хемус как е?

    • СБА каза:

     Нормално. Внимавайте на виадуктите, защото там вятърът е по – силен. Шофирайте с по – ниска скорост, нищо че е магистрала.

 371. Иван Балабанов каза:

  Здравейте,какво е положението в Сърбия за Калотина?Аз пътувам от Чехия и минавам през Белград и Ниш за България,но прочетох че на места в Сърбия е задължително с вериги а аз нямам такива…някой ако може да ме информира за настоящото положение там ще съм благодарен,мерси.

  • Димо Димов каза:

   Членове на армията на Сърбия, в южната част на Сърбия помогне в изчистването на пътищата, готови за по-нататъшно участие, ако е необходимо, каза министърът на отбраната Зоран Джорджевич, по време на обиколка на съвместните полицейски и военни сили на границата с България.
   „В момента в зоната за сигурност, на границата с Македония, и тук на границата с България всички пътища са проходими. Армията е ангажиран в Ниш и околностите му, по пътищата и Rujnik Velepolje в община Прешево, която помага на местното самоуправление“, каза той министър на отбраната.

   По време на посещението на обекта на обединените сили притежаваше Kadibogaz, на границата с България, министърът е запознат с местоположението на съоръжението и на задачите, които са членки на армията и полицията, извършени по време на включването им, saospstilo на Министерството на отбраната.

   Джорджевич поздрави всички, които празнуват днешния празник – Коледа по Юлианския календар.

   Министър на отбраната през деня посети членовете на съвместните полицейски и военни сили в Свърлиг, Княжевац и Minićevo.
   Съвместните полицейски и военни сили бяха ангажирани през юли миналата година с цел контролиране на територията и предотвратяване на незаконно преминаване на държавната граница.

  • СБА каза:

   Веригите са задължителни в определени участъци, в които преминаването без такива е невъзможно.

 372. Нонка Миткова каза:

  Здравейте, какво е състоянието на пътя Пловдив-Карлово и затруднено ли е предвижването по този участък?

 373. Бедиа каза:

  Здравейте, какво е положението на границата със Сърбия.И АМ от София за Белград .Мерси

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътищата са отворени. Носете вериги за всеки случай.

   Поздрави

 374. Ekaterina Pencheva каза:

  Пункта при Видин пропуска автомобили,но доста бавно .Информация за Румъния имам ,че първите 80 км като влезеш е кофти,но после било добре.Не се е налагало вериги (в посока Унгария! )

 375. Денислав каза:

  Здравейте интересува ме дали има маршрут през който да се стигне от Велико Търново до Варна,Благодаря предварително

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Може да пробвате по Хемус. Усложнена остава обстановката в района на Шумен, но посока Варна е отворен пътят.

   Поздрави

 376. Пенев каза:

  Здравейте! Налага ми се да пътувам до Букурещ от Варна през Шумен и Русе. Може ли да се пътува?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътищата през Варна и Русе вече са проходими. Усложнена остава обстановката в област Шумен, където има забрана за движение.

   Поздрави

 377. mirela koleva каза:

  Здравейте! Налага ми се да пътувам до Варна от Истанбул. Може ли да се пътува ? Какво е положението на Малко Търново и Слънчев бряг ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На българо-турската граница трафикът e нормален при зимни условия

   Пътят до Варна вече е проходим.

   Поздрави

 378. Дора Милева каза:

  Здравейте, в Скопие сме може ли да се пътува към България през Крива паланка -Гюешево

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На българо-македонската граница трафикът e нормален при зимни условия.

   Отворен за всички МПС е пътят от София до ГКПП Гюешево.

   Поздрави

 379. Radost каза:

  Привет ! От София до Кюстендил може ли да се пътува ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Единствено е ограничено движението на МПС над 12 тона на територията на цялата област Кюстендил. Други забрани или ограничения няма.

   Поздрави

 380. Kalin Pavlov каза:

  Здравейте! Имате ли информация дали е спаднала опашката на Калотина? Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   На българо-сръбската граница трафикът е нормален при зимни условия.

 381. Елена каза:

  Здравейте! Каква е актуалната ситуация на Калотина? Има ли все още много изчакващи автомобили?

  • СБА каза:

   На българо-сръбската граница трафикът е нормален при зимни условия. Днес няма информация за задръствания.

  • Asy “Wili” Tschüß каза:

   Zdraveite,niama nikakvi koli minava se svobodno,magistralata kam Belgrad e napalno proxodima za Koli.Dori v Belgrad niama pochti sniag. Obache ima zadrastvane na Srabsko-Xarvatskata graniza chaka se okolo 1:30h.patia ineche e razchisten i v dvete posoki

   Bezavarino patuvane na vsichki

 382. Илия каза:

  Може ли да се пътува през Сърбия за Унгария

 383. Мария каза:

  Здравейте отново. Вече трети ден се намираме в Омуртаг, полажението е трагично. Никаква информация няма по новините. Преспите са по 3-4 метра. Може ли да ми дадете информация дали има път по който да се приберем до Хасково

  • СБА каза:

   Здравейте.

   За съжаление, за пореден ден остава ограничено движението за всички МПС в цялата област Търговище. Съветваме Ви да изчакате и днес.

   Поздрави

 384. Evgenia Hristova каза:

  Здравейте, интвресува ме отворвн ли е пътя от Шумен към София? Трябва да се прибера, но не ми се спи по преспите. По новините дават инфо само за отделни участъци, но не и за цялото трасе. Благодаря предварително

  • СБА каза:

   Здравейте.

   В област Шумен пътищата остават затворени, но по Хемус може да се движете по последни данни. Въпреки това шофирайте внимателно и с ниска скорост.

   Поздрави

 385. Kathrin Grozdeva каза:

  Здравейте, интвресува ме отворвн ли е пътя от Бургас към Варна?

 386. Александър Ванков каза:

  Здравейте, трябва да пътувам от Варна до Разград и след това до София. Отворен ли е пътя от Шумен към Разград – шосе 2? Също така отворен ли е пътя от Разград към Търговище – шосе 49. Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Път I-2 е отворен от Варна до Неофит Рилски, след което в посока Шумен е затворен. Път II-49 Търговище-Разград – отворен за движение за МПС до 12 т.

   Поздрави

 387. Doriyan Karadzhov каза:

  От София за Варна от къде може да се мине? – става въпрос за тежкотоварен камион над 12т.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента няма откъде. Всички възможни варианти са отворени само за до 12т.

   Поздрави

 388. Рали каза:

  Има ли опасност да се пътува от Стара Загора до Габрово през Шипка?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Към момента проходът е отворен за МПС до 12т.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 389. Tsvetan Velichkov каза:

  Здравейте!
  Искаме да пътуваме от Варна за с. Ягодина. Има ли такава възможност към момента и от къде може да се мине? Също така за Велинград искаме да минем, но чуваме, че не са поддържани пътищата там.
  Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Можете да минете през Айтос и да се движите по стария път докато подминете Зимница. След това вече няма ограничения за МПС до 12т.

   Поздрави

  • Tsvetan Velichkov каза:

   От коментарите се разбра, че пътят за Велинград е вече добре. Все пак има ли някаква информация относно Ягодина?

 390. Boyana Koleva каза:

  Привет,
  Има ли информация за състоянието на пътя Велинград-Варвара? Благодаря предварително за отговора

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ всички пътища в областта са проходими за МПС до 12т.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 391. Никола каза:

  Здравейте,
  Налага ми се да пътувам от Русе за Варна с лек автомобил. Отворен ли е пътят (Русе- Разград- Шумен- Варна)? Възможно ли е да се пътува Русе- В Търново- и по Хемус за Варна?
  Благодаря!

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Всички пътища в областите Русе, Разград и Шумен са затворени за всички МПС.

   Поздрави

 392. станислав каза:

  Здравейте,пътят Русе -Силистра отворен ли е за леки автомобили?Подготвен лек автомобил Лада Нива .Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Всички пътища и в двете области са затворени за движение на всички МПС.

   Поздрави

 393. Зорница каза:

  Повдигам си коментара с допълнение, за когото е полезно:

  На 6.01. пътувахме Велинград към София, беше изчистено и се караше бавно но лесно фори на завоите до Варвара.
  Вчера следобед на 7.01. тръгнахме София- Търново- Търговище- Разград. До В.Търново пътят беше чистен и добър. Около и след Омуртаг до Търговище пак беше чистено имаше и снегорини по пътя, но много навяваше от преспите край пътя, мисля отдолу беше лед и резултатът мноого хлъзгаво и влошена видимост! Възможна скорост 50-60 км не повече, ако може нсправо да се пълзи. На места на пътя имаше навяти преспи по 20-30 см. Завъртяхме се веднъж и се оказахме в преспите вдясно от пътя, имахме късмет и успяхме да излезем веднага и да продължим. Има спешно нужда от обработка с химикали според мен, иначе пътят е отворен. След Търговище продължихме към Разград беше малко по-добре, пак навявания, но не толкова хлъзгаво. Целият този маршрут беше отворен, никой не ни е спирал, но в Търговищко си беше опасно. Ако знаех бихме спряли в Търново..

 394. Петко Петков каза:

  Кажете кога ще може да се пътува до Варна с камион над 12 тона от Видин ?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Няма информация кога ще бъдат отворени пътищата. Всичко зависи от метеорологичните условия. Следете прогнозата за времето и пътната ни обстановка.

   Поздрави

 395. Мия Петкова каза:

  Здравейте,някой знае ли дали може да се пътува от Русе до Чехия с автобус ?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Всички пътища в област Русе са затворени за движение на всякакви МПС.

   Поздрави

 396. Nurio каза:

  Здравейте
  Утре ми предстои пътуване от Варна за Пловдив. Бихте ли ми казали по-кой маршрут е по безопасно да мина?
  Благодаря предварително….

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Можете да отидете до Айтос и оттам през Стара Загора и по АМ „Тракия“. Имайте предвид, че магистралата е затворена около Зимница.

   Поздрави

 397. Веселка Николова каза:

  Здравейте, някой може ли да сподели актуална информация за пътната обстановка по АМ Люлин в участъка София-Благоевград?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   Автомагистралите „Люлин“ и „Струма“ са отворени за всички МПС.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 398. Reneta каза:

  Здравейте какво е положението на пътя Варна-Бургас?

 399. ЕМ каза:

  Здравейте. Предстои ми пътуване от София за Варна с лек автомобил. Бихте ли ми казали дали има затворени участъци в това направление по АМ Хемус?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Магистралата вече е отворена и проходима и в двете направления.

   Поздрави

 400. Hyuli каза:

  Здравейте. Предстои ми пътуване от Кърджали до Свищов. Каква е пътната обстановка?

 401. Наско каза:

  Здравейте. Предстои ми пътуване от България към Сърбия. Отворена ли е границата Калотина и магистралите в Сърбия. Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Границата е отворена, както и основните пътни артерии в Сърбия.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 402. Ели каза:

  Zdraveite parvo iskam da blagodarq na ekipa vi zatova che prez cqloto vreme bqxte taka otzivchivi 🙂 i da vi popitam marshryta Varna-Sofiq i Sofiq-Bansko proxodim li e za avtobysi,zakasnqvaniq? Blagodarq:)))

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Магистралата е проходима и в двете посоки, така че надали ще има закъснения и за автобуси. АМ Струма също е отворена посока вашата дестинация.

   Поздрави

 403. Йо Ци каза:

  Zdraveite, mojete li da mi kajete kakva e putnata obstanovka na putq Lovech-Pleven, blagodarq predvaritelno!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По последни данни по пътя Плевен-Ловеч от км 25+450 до км 37+382 – е затворено движението на МПС, поради силен вятър и снегонавяване. Обходен маршрут в двете посоки е Плевен-Левски-Летница-Ловеч.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 404. Desislav Papazov каза:

  Добър вечер,бихте ли м казали каква е обстановката на ГКПП Калотина ,посока Сърбия.Възможно ли е преминаването и има ли големи опашки за леки автомобили?
  Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма информация за ограничения, забрани или задръствания посока Сърбия.

   Поздрави

 405. ПЕТКОВ каза:

  Как най-безапасно можем да стигнем от град Дулово до Пловдив утре 9 януари 2017

  • СБА каза:

   Единствено на територията на област Шумен остава ограничено движението. Проходите за връзка между двете магистрали също са затворени. Може да опитате през Габрово. Но все пак до утре има време, нещата може би ще се променят. Ако желаете, попитайте ни отново утре.

 406. Neli Kalcheva каза:

  Моля за актуална информация за времето и пътя през Сърбия!!!Утре ни предстои пътуване,току що прочетох,че е обявено бедствено положение в цяла Сърбия!!!!Моля!!!!

  • СБА каза:

   Няма подобно нещо. Актуалната информация към днес на обяд е, че всички възлови пътни артерии в страната са отворени и проходими при зимни условия.

 407. Pepa Elkeneva каза:

  Здравейте, бихте ли могли да ми дадете информация за пътя Горица – Бургас през Порой и Горица-Бургас през Оризаре! Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Единствената информация, с която разполагаме е, че пътят Руен-Просеник-Горица е затворен за движение на всички МПС, поради снегонавяване.

   Поздрави

 408. станислав каза:

  Здравейте, Русе-Силистра отворен ли е за леки автомобили.Благодаря предварително

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Още от сутринта е възстановено движението по пътя Силистра-Русе за МПС до 3,5 т.

   Поздрави

 409. Илияна каза:

  Здравейте, налага ми се пътуване до Румъния от Варна, има ли информация кога ще бъде отворена границата?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Не, за съжаление. И към момента остава ограничено движението на всички МПС, поради влошени метеорологични условия в участъка Дуранкулак-Варна. Само ГКПП Русе Дунав мост и ГКПП Видин Дунав мост са отворени за движение.

   Поздрави

 410. Христо Запрянов каза:

  Здравейте , има ли затворени участъци по маршрут Велико Търново – Варна- Каварна? Благодаря предварително за отговора.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Магистралата е отворена и в двете посоки. Преди час отвориха за движение и пътя Варна-Балчик-Каварна.

   Поздрави

 411. Алтан Дурмуш каза:

  Здравейте.Предстои ми пътуване утре от Разград до Хасково дали ги отвориха тези патища наи накрая.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента пътят Търговище-Разград остава затворен за всички МПС, както и Ришки проход. Вариант за пътуване е Разград-Попово-Стражица-Велико Търново-Стара Загора през Прохода на Републиката и след това посока Хасково.

   Поздрави

 412. Ивона каза:

  Здравейте! Моля за информация относно пътя Добрич-Пловдив. Ще пътувам утре. Благодаря предварително!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят Добрич-Варна вече е отворен за МПС до 12 т. За съжаление, Ришки проход между Шумен и Карнобат остава затворен. Друг вариант е Варна-Бургас, за да се качите на магистралата за Пловдив.

   Поздрави

 413. Nataliq Markova каза:

  Здравейте,отворен ли е пътя Русе -София ,благодаря!

 414. Венилин каза:

  Здравейте ! Имате ли информация до кога ще бъде затворен пътя Варна- Добрич?Благодаря предварително!!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят Добрич-Варна вече е отворен за МПС до 12 т.

   Поздрави

 415. Оля Инджова каза:

  Здравейте,
  Може ли инфо за състоянието на пътя от Плевен до София?

 416. iliqn каза:

  Отворен ли е пътя Шумен -Бургас през Айтос.. ?

 417. Daniel Rusimov каза:

  Zdraveite kak e putqt Kyustendil Dupnica i Dupnica Bistrica blagodarq

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят е отворен и проходим при зимни условия.

   Поздрави

 418. Анна каза:

  Каква е пътната обстановка Русе-В.Търново

 419. Ани каза:

  Какво е състоянието на маршрута Варна-Созопол,дали някой си е направил труда да поизчисти вече,особено пътя Бургас-Созопол и самия Созопол?

  • СБА каза:

   Пътят Варна-Бургас е отворен и проходим при зимни условия. Няма въведени ограничения или забрани също така в посока Созопол.

 420. Кристина каза:

  Добър вечер! Исках да ви помоля за информация относно пътната обстановка Русе -Горна Оряховица – Велико Търново. Ще пътувам утре. Благодаря предварително 🙂

  • СБА каза:

   Добър вечер.

   Пътят Русе-В. Търново е отворен и проходим при зимни условия.

   Поздрави

 421. Мила каза:

  Здравейте, пътят Русе – Варна отворен ли е за автобуси?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Снощи вечер бе възстановено движението по пътя Русе-Разград за автомобили до 12 тона. Би следвало да пропускат пътнически автобуси. Така или иначе се очаква в утрешните часове обстановката в региона да се нормализира.

   Поздрави

   • Пенев каза:

    Днес от Шумен към Разград беше затворен към 11.00 ч. Полицаите казаха, че има на места преспи до 4 метра и, че за днес няма да го отворят. Отидохме до Търговище и там не ни пуснаха, пуснали камионите и един се обърнал, казаха, че до вечерта няма да го отворят. Наложи се да караме до Търново и от там Бяла-Русе. След Дунав мост нещата коренно се променят, пътят е изчистен до асфалт и обработен да не се хлъзга нямам думи просто. От Русе до Букурещ го напрвих около 50 мин. От Варна до Русе от 9.30 сутринта до 17.00 вечерта! Това е, в България за 400 км срещнах 3 снегорина в Румъния за 100 км, няма да ви лъжа не съм ги броил, но бяха десетки!

 422. Seihan Sabriev каза:

  добрър вечер има ли информация за пътната обстановка Търговище-Видин.Благодаря ви предварително

  • СБА каза:

   Добър вечер.

   Все още е ограничено движението за всички МПС в цялата област Търговище. По пътя посока Видин след Попово няма забрани и се преминава нормално за зимни условия.

   Поздрави

 423. Галя каза:

  Здравейте, има ли информация каква е пътната обстановка по маршрута Велико Търново – Търговище

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят в тази си част е проходим при зимни условия. Имайте предвид, че остава ограничено движението за всички МПС в област Търговище.

   Поздрави

 424. Stayko каза:

  Здравейте, проходим ли е пътя Асеновград -Кърджали-
  Маказа или трябва да се мине през Хасково за Кърджали и Маказа?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят е отворен и проходим при зимни условия.

   Поздрави

 425. Габи каза:

  Каква е пътната обстановка Свищов-Велико Търново

  • СБА каза:

   Нормална за сезона. Имайте предвид, че по пътя Свищов-Совата е ограничено движението поради снегонавявания.

 426. Иван Балабанов каза:

  Здравейте….знае ли някой в посока Белград,Сърбия за София има ли още участъци с задължителни вериги на гумите за преминаване?преди няколко дни връщаха колите без такова оборудване.Благодаря ви!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Трудно е да се каже. По информация от вчера в по-високите участъци беше необходимо използването на вериги. За всеки случай носете такива със себе си.

   Поздрави

 427. Emiliya Mircheva каза:

  Каква е пътната обстановка Русе – София?

 428. Lubo каза:

  Да попитам за Велинград как е пътя някои знае ли

  • СБА каза:

   По информация на други читатели, а и по наши данни, пътят е проходим при зимни условия без въведени ограничения или забрани.

 429. Ели каза:

  Пътя Разград -Варна отворен ли е за автобусите?

  • СБА каза:

   Пътят е затворен на територията на област Шумен за всички МПС.

 430. Viktor Karabelyov каза:

  Сърбия всеки пътища са чисти и проходими , в момента съм на границата с Унгария

  • Карен каза:

   Вериги трябват ли в Сърбия?

   • Карен каза:

    И как е трафикът на границата с унгарците, предполагам минаваш през официалната граница? Поздрави.

 431. Antonina Karova каза:

  А как се стига до Силистра все пак, ако е спешно?

  • СБА каза:

   Кажете ни поне откъде тръгвате посока Силистра?

   • Antonina Karova каза:

    Вече съм във Варна и трябва да пътувам до Силистра

    • СБА каза:

     Пътят Варна-Добрич е отворен, но след това е ограничено движението на всички МПС в посока област Силистра.

     • Antonina Karova каза:

      Тоест няма никакъв шанс да се добера до Силистра или … Какво означава ограничено? Имам дело за осиновяване утре сутрин и трябва да стигна на всяка цена…..

     • СБА каза:

      Означава, че няма как да се движите по пътищата в областта, защото са затворени.

     • Antonina Karova каза:

      Благодаря.

 432. Елена Иванова каза:

  Здравейте, от Варна до Самоков кой маршрут е най подходящ?

 433. Виктория каза:

  Здравейте, може ли да се минава покрай Търговище по маршрута Велико Търново – Търговище – Варна?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Да, АМ Хемус е отворена за всички МПС.

   Поздрави

   • Виктория каза:

    А като преминаваме през област Търговище проходимо ли е?

    • СБА каза:

     Ограничено остава движението за всички МПС в цялата област, но би трябвало да може да стигнете до Варна. Ако искате все пак изчакайте нормализиране на обстановката в областта, за да не Ви подведем.

 434. Mimi Petrova каза:

  Здраейте, днес ще пътувам от сливен за варна според вас от къде е най добре да мина? Благодаря много!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ришки проход вече е отворен за автомобили до 3,5т., така че може през него да стигнете до Шумен и после по магистралата до Варна.

   Поздрави

 435. Красимира каза:

  Здравейте, Шумен -Разград отворен ли е?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят още е затворен на територията на област Шумен за всички МПС.

   Поздрави

 436. станислав каза:

  Здравейте.пътят Силистра-Варна отворен ли е?

  • СБА каза:

   Пътят Варна-Добрич е отворен, но след това е ограничено движението на всички МПС в посока област Силистра.

 437. Лилия каза:

  Здравейте, как е пътя през Самоков за Дупница
  Интересъва ме и маршрута София – Благоевград

  Благодаря

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Без ограничения и въведени забрани са и двата участъка.

   Поздрави

 438. Georgi Marinov каза:

  Здравейте, искам да попитам има ли възможност да се стигне до Карнобат от Стара Загора по АМ Тракия? И също така дали е възможно безпроблемното изкачване на Ришкия Проход от лекотоварни автомобили?

 439. Georgi Marinov каза:

  Здравейте, искам да попитам имате ли информация дали има възможност да се стигне от Шумен до Исперих ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Ограничено е движението на всички МПС на територията на цялата област Шумен поради влошени метеорологични условия.

   Поздрави

 440. Симеон каза:

  Здравейте, имате ли информация дали е отворен прохода Боаза край Търговище?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Проходът е отворен за всички МПС. Остава обаче ограничено движението за всички МПС в цялата област.

   Поздрави

 441. Мария каза:

  Здравейте, проходим ли е пътят Плевен – Ловеч?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Част от пътя Плевен-Ловеч е затворен за движение на МПС поради силен вятър и снегонавяване. Обходен маршрут в двете посоки е Плевен-Левски-Летница-Ловеч.

   Поздрави

 442. ДЕСИ каза:

  Възможно ли е да се стигне от Варна до Разград?

 443. станислав каза:

  Здравейте, Варна-Шумен отворен ли е ?И може ли да се стигне по обходен маршрут от Силистра до Варна,да кажем през Алфатар?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   АМ Хемус Варна – Шумен е отворена за МПС. Пътят Силистра – Шумен все още не е изцяло почистен. Проходима е отсечката Силистра – Дулово.

   Поздрави

 444. spartacus_eu каза:

  Добър ден, имате ли информация за пътната обстановка в Сърбия?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента магистралата Ниш – Белград е отворена. Обстановката е нормална за зимния сезон.

   Поздрави

 445. Момчил Иванов каза:

  Здравейте, налага ми се да пътувам по маршрут Силистра-Котел. Може ли допълнителна ифромация за обстановката по пътят Силистра-Шумен-Търговище-Омуртаг-Котел.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента проходим е участъкът от Силистра до границата на обл. Шумен. Най – добрият вариант за Вас е маршрутът: Силистра – Дулово – Исперих – Кубрат – Разград. Пътят е проходим, но при тежки условия. Носете вериги за сняг със себе си. Възможно е да се натрупа нов сняг, в следствие на навявания.

   Поздрави

 446. Петър Кушлев-Руснака каза:

  Предстои ми пътуване до гърция през свиленград от пловдив
  Можете ли да ми кажете каква е обстановката.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента обстановка по маршрута, който сте избрали е нормална за зимния сезон.

   Поздрави

 447. Toni Draganova каза:

  Zdraveite. Shte patuvame s malko dete do Viena. Iskam da popitam kakva e ostanovkata ot Kalotina do Nish i Belgrad? Blagodaria predvaritelno!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента магистралата от Ниш до Белград е отворена за движение и се преминава нормално.

   Поздрави и лек път.

 448. Пламен каза:

  Здравейте, може ли да ми кажете каква е пътната обстановка към Хисаря, утре ще пътувам с малко дете и трябва да съм сигурен ,че няма да имам проблеми по пътя, тъй като мисля да мина през В. Търново.
  Поздрави!

  • СБА каза:

   Здравейте.

   През прохода Шипка към момента няма проблеми с преминаването. Използвайте маршрут: Велико Търново – Казанлък – Карлово – Хисаря.

   Поздрави и лек път.

 449. Иван Събев каза:

  Здравейте,можели някой да ми каже за пътната обстановка от ямбол за тетевен понеже ми се налага да пътувам до там утре.БЛАГОДАРЯ

  • СБА каза:

   Здравейте.

   По АМ Тракия до София и от там по АМ Хемус и пътят за Тетевен. Проходим е при зимни условия. На места може да имате нужда от вериги за сняг.

   Поздрави и лек път.

 450. Ilko Dimitrov каза:

  Здравейте,предстой ми пътуване до Букурещ може ли да се пътува от Варна до
  Букурещ

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента може да преминете по следния маршрут: Варна – Шумен – Разград – Русе. Разград – Русе е отворен само в посока към Русе.

   Поздрави и лек път.

 451. Теодора Кейлаф каза:

  Здравейте,мога ли да се придвижа с кола от Истамбул до София защото летището анулира полетите за България?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   От българската страна, всичко е наред. От турска нямаме информация към момента.

   Поздрави

 452. цветомира великова каза:

  а през Дуранкулак за Синая може ли или трябва през русе да се мине

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят през Дуранкулак е отворен за МПС до 12 т.

   Поздрави

 453. станислав каза:

  Здравейте,отвориха ли вече Силистра-Варна?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента пътят Силистра – Добрич е проходим за МПС до 3,5 тона. Добрич – Варна МПС над 12 т. задължително с вериги за сняг.

   Поздрави

 454. Max каза:

  Добър вечер! Знаете ли какво е положението през Силистра- Констанца ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят до границата с Румъния е проходим при зимни условия. Нямаме информация за пътната обстановка в Румъния. Ако желаете, може да проверите за такава тук: http://politiaromana.ro/ro/info-trafic

   Поздрави

 455. Vera Georgieva каза:

  Здравейте. Утре трябва да пътувам от Белград за София. Какво е състоянието на пътя и на ГКПП?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Пътят е проходим. Трафикът на пункта към този момент е нормален при зимни условия.

   Поздрави

 456. Meco Ve Pepi каза:

  Zdraveite az sam ot burgas srqda shte patuvam za sofia v letishteto kak e putq otvoren li e magistralata blagodarq predvaritelno.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   АМ Тракия е отворена и проходима за движение и в двете посоки.

   Поздрави

 457. Гергана каза:

  Здравейте, днес ми предстой пътуване Варна-Нова Загора, през Обзорски проход, Бургас и АМ Тракия. Пътищата отворени ли са?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ не би трябвало да имате проблеми при пътуването по избрания от Вас маршрут.

   Поздрави и безаварийно пътуване.

 458. Anitooo каза:

  Zdraveite predstoi mi patuvane Plovdiv – Velingrad . Patq prohodim li e v momenta ?

  • СБА каза:

   Здравейте,

   По данни на Агенция „Пътна инфраструктура“ не би трябвало да имате проблеми при пътуването по избрания от Вас маршрут.

   Поздрави

 459. мони каза:

  добро утро,да попитам за камиони 12т. проходимо ли е шумен – търговще

  • СБА каза:

   Добро утро.

   Няма ограничения или забрани по посочения от Вас маршрут.

   Поздрави

 460. Elena Zaimova каза:

  Zdarveite! Nalaga se da patuvam ot Sofia do Passau prez Kalotina. Kakva e obstanovkata za momenta? I v Belgrad

  • СБА каза:

   Здравейте.

   На българо-сръбската граница трафикът е нормален при зимни условия. Пътищата в Сърбия са проходими при зимни условия.

   Поздрави

  • Карен каза:

   През нощта минахме през Сърбия, на Калотина около час ни отне за българо-сръбската граница, в Белград всичко е почистено, както и по цяла Сърбия. Няма места, където да са необходими вериги.

 461. Oleg каза:

  Здравейте, предстои ми да пътувам утре от Bucuresti през Русе до Пловдив. Къква е ситуция по този маршрут? Благодаря.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   От границата по направление Русе-Стара Загора и после на АМ Тракия няма въведени ограничения или забрани.

   Поздрави и безаварийно пътуване

 462. Sali Chalak каза:

  Здравейте, какво е положението през Русе – Варна?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Участъкът Русе – Девня – Варна между Шумен до Неофит Рилски е затворен за движение за всички МПС. Може да използвате АМ Хемус, за да стигнете до Варна след Шумен.

   Поздрави

 463. Iliya каза:

  Здравейте!

  Какво е състоянието на пътя Пловдив – Велинград. Трябват ли вериги, почистени ли са пътищата ?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма въведено изискване за задължително използване на вериги. Пътят е проходим при зимни условия.

   Поздрави

 464. Светозара Деликирова каза:

  Здравейте, как е пътя Пазарджик- Велинград през Цалапица и Варвара?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Няма въведени ограничения или забрани по посочения път.

   Поздрави

 465. sadfsdfds каза:

  Добро утро , пътя Чирпан-Зетюво-Димитровград , знаете ли дали е затворен , благодаря

 466. Андреан Делчев каза:

  Добър ден утре ми се налага да Пътуван от Русе до София с кола ,кой участък да избера?

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Бихте могли да пътувате по пътя Русе-Бяла, след което да продължите по Плевен-Ботевград и по АМ Хемус ще стигнете до София. Този маршрут общо излиза около 310км. Пътят е отворен и проходим при зимни условия.

   Поздрави

 467. Деляна Тонкова каза:

  Налага ми се да пътувам до Германия днес,как е обстановката на Магистралите в Сърбия и Унгария?

  • СБА каза:

   Пътищата в Сърбия са проходими при зимни условия. Наш читател по-долу написа следното:
   „През нощта минахме през Сърбия, на Калотина около час ни отне за българо-сръбската граница, в Белград всичко е почистено, както и по цяла Сърбия. Няма места, където да са необходими вериги.“

   • Карен каза:

    Да допълня за Унгария, Австрия и Германия – всичко е почистено, кара се нормално, пътя София-Ерланген го взехме за 17ч.

 468. Надя Асенова каза:

  Здравейте, тази нощ ми се налага да пътувам до Истамбул, моля за информация за състоянието на пътищата.

  • СБА каза:

   Здравейте.

   Към момента на българо-турската граница трафикът e интензивен на изход. На ГКПП Капитан Андреево има образувана колона от 5 км, а на ГКПП Лесово съответно 2 км колона от товарни автомобили. Няма как да се предвиди обаче каква ще е обстановката тази вечер.

   Поздрави

 469. Надя Асенова каза:

  С лек автомобил ще чакам ли на тази опашка?

  • СБА каза:

   Колоната на ГКПП Капитан Андреево се отнася за леки коли. Довечера обаче може да е по-различно натоварването.