Често задавани въпроси

ИМАТЕ-ВЪПРОСИ

Искате да станете член на СБА?

Правилен избор! Членството в СБА Ви дава необходимата сигурност за Вас и Вашият автомобил цяла година с множество безплатни услуги като безплатен годишен технически преглед, пътна помощ, юридически консултации при ПТП или щета, както и отстъпки от всичко необходимо за автомобила и спокойното пътуване – гориво, резервни части и аксесоари, ремонт в сервизи на СБА, нощувки в хотели, такси за ферибот и пр.


Какво е необходимо за членство в СБА?

Попълвате стандартно заявление, което съдържа Вашите данни за контакт и информация за автомобила Ви.

пример

Данни за контакт:

Трите Ви имена, настоящ адрес (а не по лична карта) – град, квартал, улица, блок, вход, апартамент. Мобилен телефон за връзка и имейл.

Получаване на съобщения:

Със своето членство можете да получавате следните съобщение по имейл и/или телефон:

Информационни: изтичаща членска карта, наближаваща дата за годишен технически преглед и пр.

Промоционални: нови отстъпки с членските карти, полезна информация за шофьорите, нови условия и пр.

Информация за автомобила:

Регистрационен номер, марка и модел на автомобила

Имате ли застраховка КАСКО? – това не е задължително условие за членство в СБА. Ако имате застраховка Автокаско е добре да дадете информация, за да знаят диспечерите ни на коя компания разчитате в случай на ПТП или щета.

Издадена/Удължена членска карта: в това поле ще видите 6-цифрения номер на своята членска карта към СБА, както и нейната валидност. В случай, че се нуждаете от пътна помощ нашите диспечери ще Ви попитат за този номер.


Кои автомобили могат да използват членска карта от СБА?

За да сме сигурни, че можете да използвате всички услуги по картата си имаме определени условия за автомобилите, на които издаваме членски карти. Те трябва да бъдат с тегло до 3,5 тона и дължина от предна броня до задна гума до 4,8 метра.

Важно! Ако имате микробус, кемпер или мотоциклет, молим да се свържете с нас и да ни дадете максимално точна информация за габаритите на превозното средство, както и картата, която искате да закупите, за да Ви кажем дали членството в СБА е подходящ вариант за Вас.

Важно! Услуги по членските карти от СБА не се предоставят на автомобили, извършващи таксиметрова дейност.


Картата за календарна година ли важи?

Картите от СБА важат 12 месеца от датата на активацията си. Тоест, ако я поръчате през месец март, то тя ще важи до март следващата година.

По този начин ние не Ви ограничаваме във времето, когато да изберете членството в СБА като достъпен и удобен източник на сигурност на пътя.


Кой може да използва членската карта от СБА?

Картата важи за един автомобил, независимо от това кой го шофира и/или е собственик. Това означава, че Вашият семеен автомобил, който се шофира от Вас, съпруга/съпругата Ви и/или друг член от семейството може да има само една карта и всички да са спокойни, че СБА ще се погрижи за автомобила Ви в случай на техническа повреда на пътя.

Ако имате повече от един автомобил обаче и искате всички те да използват услугите от СБА, е необходимо да закупите отделни карти.


Продадох си автомобила. Какво да правя с картата?

Ако смените автомобила и/или регистрационните номера поради някаква причина, то в рамките на годишното си членство имате право веднъж да смените информацията за автомобила по членството си.

След смяна на информацията, картата Ви ще бъде активирана повторно 24 часа след промяната.

Информирайте ни за промяна по членството си като се свържете с нашия централен офис във формата за контакт, чрез онлайн чата ни или на номер 02/935 79 35.


Със Сребърна карта мога ли да мина ГТП и за газовата уредба?

Сребърна ПЛЮС от 50лв. дава правото на безплатен ГТП, а тази от 35лв. само отстъпка от цената на прегледа. Това е единствената разлика между двете карти.

За газова уредба се доплащат 5лв.


Мога ли да получа фактура с картата си?

Фактура се издава при закупуването на абонаментна, а не членска карта. Можете да поръчате абонаментна карта от онлайн магазина на СБА sba.bg/shop или на място от всеки офис на СБА.


Колко бързо след издаването на членска карта мога да направя технически преглед с нея?

Преглед може да минете още същия ден, останалите услуги се предоставят след 48 часа.


Колата ми се повреди. Искам да си купя членска карта.

Трябва да знаете, че картата Ви е активна за пътна помощ 48 часа след закупуването си.


Наложи ми се да ползвам вашите услуги по отношение на пътна помощ. Ако в бъдеще отново закъсам, мога ли отново да ги ползвам?

Услугата безплатна пътна помощ се предоставя неограничен брой пъти за всички членски карти в периода на едногодишното членство.


Към момента имам сребърна карта на СБА. Дали може срещу доплащане да се издаде златна карта?

Не, това не е възможно за нито една от членските карти на СБА. Ако желаете, може да заплатите пълния членски внос (99лв.), за да закупите Златна карта.


Какво покрива Сребърната карта в чужбина?

Считано от 1 януари 2019 според новите Общи условия за членове и абонати на СБА, Сребърната карта не предоставя покритие за услуги пътна помощ извън България.


Какво предлага Златната карта в чужбина?

Със Златна карта получавате неограничен брой пъти пътна помощ в Европа – откарване до най-близък сервиз, независимо от разстоянието. Картата има покритие в целия континент Европа, а не само в Европейския съюз – включително цяла Турция и цяла Русия.


Едната ми кола е на фирма, но я използвам само за лични нужди. Кой трябва да кандидатства за членска карта? Аз като частно лице или фирмата, като собственик?

Зависи дали е нужна фактура за осчетоводяване на разхода. Ако не е, за нас няма проблем да издадем членска карта на този автомобил.


Изгубих/откраднаха ми членската карта. Каква е процедурата по издаване на нова? Ще има ли такса по издаването?

Трябва да се свържете с централния ни офис. Издава се дубликат като за целта не се заплащат никакви допълнителни такси.

Ако все още не сте избрали най-подходящата за вас карта, можете да използвате тази таблица. В нея сме събрали основната информация за различните карти.

(Visited 5 240 times, 1 visits today)